Heidfeld'in Hedefi Sıralamalarda Gelişmek

yazar:

kategori:

Bu seneki kural değişiklikleriyle birlikte sıralamalar eskisine göre önemini kaybetti ancak yine de ilk turlarda ön bölümde temiz havada yer almak, sürücülerin performansını ve yarışın ilerleyen bölümlerindeki stratejilerini oldukça etkiliyor.

Heidfeld “İstanbul yarışı iyiydi, performansımız iyiydi ve genel olarak öndeki takımlarla mücadele edecek hıza sahiptik. Daha güçlü sıralama seansları geçirebilirsek, pazar günü daha iyi şansa sahip oluruz. Şu an için buna odaklanacağım.”

“Bu sene takımdaki herkesin gerçekten çabalamasını gerektiriyor. Ben de sıralamalarda aracımdan maksimumu çıkarmaya odaklanacağım ancak şu an için şampiyonadaki durum hakkında konuşmak için erken. Nico Rosberg hemen bir puan arkamda ve Mercedes son 2 yarışta çok büyük gelişim gösterdi. Biz de mümkün olduğu kadar puan topladık bu yüzden onların önünde yer alabiliriz.”

“Ferrari’ler de uzakta değil. Felipe bir kaç yarışta benim arkamda tamamladı ve puan açısından çok önümde değil. Bu yüzden bir kaç yarış içerisinde ona karşı puan mücadelesi vermek istiyorum.” dedi.

Renault bu hafta sonu İspanya’ya bir çok güncelleme götürecek ve bunların yaklaşık 0.2 sn kazandırması bekleniyor.

Teknik Patron James Allison “Sıradaki yarışta oldukça fazla aerodinamik güncellemelerle gideceğiz. Gelişim yarışı asla bitmeyecek. Bizim güncellemelerimizden çok büyük olanlar olmayacak, 6 güncelleme olacak ancak bunların tur başına 0.2 sn kazandırmasını bekliyoruz. Bu büyük bir güncelleme değil ancak her yarış bunu sürdürürsek o zaman anlamı olur.” dedi.

Allison, Barselona pistinin yapısı gereği lastikler üzerinde çok zorlayıcı olacağını, bu yüzden oldukça fazla pit stop ve geçiş beklediklerini söyledi.

Allison “Bazı pistlerde bu lastikler gerçekten sınırda oluyor. Türkiye onlardan birisiydi ve Barselona’da da durum aynı olacak. Bu yüzden yarışa iyi hazırlanmak adına cuma günkü çalışmalar önemli olacak. Bunun yanında yarışta sonuçları maksimuma çıkarmak için sıralamalarda lastik korumak da çok önemli oldu.”

“Türkiye’de geçişlerin çok kolay olmasındaki en büyük etken lastiklerin zorlanmasıydı. Barselona’da benzer bir pist. Yumuşak lastiklerin her tur 0.3 sn performans kaybetmesi bekleniyor.”

“Bu da stratejilerdeki en ufak farkların performans açısından çok büyük farklara neden olması anlamına gelebilir. Bir diğer araca göre 3 tur geç girmek yaklaşık olarak 1 sn fark eder. Bu etkiden sonra DRS ve KERS gelecek. Bu yüzden geleneksel İspanya GP’lerinin aksine oldukça olaylı ve soluksuz bir yarış olabilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Gelişelimde diğerleri gelişmeyecek mi gerçekçi olalım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir