Haug: "Güncellemeleri Söylersem Ross Beni Vurur"

yazar:

kategori:

Takım, Barselona’da önemli bir paket deneyeceklerini doğrulamıştı ve bu pakette, Red Bull’unkine benzer esnek kanat yer alıyor. Ayrıca Mercedes GP’nin, mevcut egzoz düzenini değiştirip Renault tarzına geçişi de gözden geçirdiği söyleniyor.

Haug şaka ile karışık: “Gelecek birçok şeyimiz var ama Ross (Brawn), söylersem beni vurur”

“Bu yüzden ayrıntı verme şansım yok”


Yorumlar

  1. Yasaklamaktan "olumsuzluklar" nedeniyle vazgeçmişler yada askıya almışlar.

  2. rocco junior avatarı

    Evet gerçek bu haber doğrulandı.Ben ilk başta resmi değil diye tereddüt ettim ama sonra kaynaklar arttı.Ferrari arkadaşın dediği gibi bu konuda gerideydi fazla yakıt tüketiminden ama özellikle Redbull 2 senedir bunu en efektif kullanan takım.Yani en çok onları özellikle sıralamada vurması bekleniyor.Tabi Mclaren de bu sistemi seçip geliştiği için onlarıda ve Mercedes son yarışta bunu kullandı son 2 yarışta ve sıralamadaki hız artışlarını açıklıyor belkide.Motorlarından çıkan seslerde çok tuhafmış.Keza Renaultta olduğunu da biliyoruz.Ferrari bu sistemi hazır etmişti,test etti ama kullanmadı ve zaten yasaklandı.Bu durumda bir gerileme beklemiyorum Ferrari için aksine buna gerek kalmadan yakalama fırsatı oldu.Yalnız pek sevinemedim çünkü bu tür olayları rekabete aykırı buluyorum.Bize ve geçmişte en iyi takımlara hep uygulandı örnekleri sayısız.Redbull domine etmesin diye Fia sezon ilerlerken bir anda kural getirip teknik yönetmelikleri yeniden yazıyor.Normalde yasal olan bir şey sezon artık başlamış 4 yarış olmuş ya da ortasına gelmiş yasaklanıyor.

  3. Düşüncelerine katılmamak elde değil bir çok takım bu sistemi virajlarda gaz akışını kesmeyerek hazırladı İki haftada yapılacak bir sistem değil ama bu imkanı yok gibi nerdesin.Fia nın isteği motor yazlımlarını normale döndürmek buda virajlarda pilot gazdan ayağını çektiği zaman gaz akılı kesilecek ve böylede olunca sistemin bir gereksinimi kalmayacak.Yani Mercedes Mclaren Renault Redbull boşuna çalışmış oldu bu sistem üzerine umarım mühendisler bir yolunu bulurlar yine.Ferrari rakiplarine göre fazla yakıt tükettiği için bu sistemi adepte edememişlerdi bu zamana kadar Kim bilir Barselonaya bu sistemle geleceklerdi ama yasaklandı birden.Fia yine yaptı yapacağını diyecek söz bulamıyorum.Diğer dörtlü grup Redbulu yakalamaya çalışırken iyice gerileye bilirler.Bakalım neler olacak bu yarış ortalık karışacak gibi.Bir çok takımın yeni güncellemesi olacak.redbulun sıralamalarda ki tek turluk avantajı böylece sona ermiş olabilir cumartesi görürüz artık.

  4. Bu haber gerçekmi? Yani MGP böyle bir yasağın geleceğinden habersiz bir şekilde difüzöre egsoz gazı veren sistemi yapmış olamaz.
    Umarım bu düzenleme çerçevesinde birşey yapmışlardır, ozaman şöyle bir sonuç çıkabilir;
    RB,Öclaren ve Reno, Barcelonada bu yasak çerçevesinde yapıcakları düzenleme ile gerileme yaşarken MGP ve ferrari bir adım öne geçmiş olabilir.
    Özelliklede MGP de yeni esnek kanadında işe yarayacağını varsayarak bunu söylüyorum.

  5. haug baba o güncellemeler herkese ve herşeye inat işe yaramalı heyecan beni sarmadıysa tüm takım beni vursun :))

  6. Araç inanılmaz istikrarsız, üzerine yeni paket eklense ne yazar?

  7. demekki catalunya da motor haritaları eski haline dönecek. Renaultlar bundan en çok fayda sağlayanlardı sanırım.

  8. Adamlar sistemi yaptı herşey tamam ama sistem iptal oldu yasaklandı yok böyle birşey.
    http://motorsport.nextgen-auto.com/FIA-limits-off-throttle-exhaust-blowing,23356.html

  9. Biz bunları 1.5 yıldır duyuyoruz o yüzden kimin kimi vuracağı hiç belli olmaz. Çünkü bu son güncelleme ve biz öndeki gruba yetişemezsek gerçekten birilerinin vurulması gerekecek.

  10. süper espiri olmuş 🙂

  11. ben öyle bir şey duymadım

  12. Araç bu sefer de umut vermezse ben ikisini de vuracam 🙂

  13. rocco junior avatarı

    Bir bilgi var mı motor haritası yada egzozlarla ilgili bir yasak gündemde mi

  14. Her hafta mavi boncuk dağıtıyosunuz ama bir arpa boyu ilerleme göremedik 1 yıldır.
    Çin yarışında bir parmak bal çaldınız ağzımıza ancak onuda anladıkki strateji sonucunda elde etmişiz. Hız anlamında ve özellikle virajlardaki hızlanma konusunda maalesef ileri değil geriye gitti takım.
    Bakalım bu kadar heyecanla sakladığınız büyük güncellemelerde neler var.
    Araç şuan RB lerden 0,8-1 saniye yavaş. Söz konusu kanadı kopyalamışsanız 0,5 saniyeyi kapatabilirsiniz. Geriye kalan 0,3-0,5 sanşyelik farkın bir kısmını barcelona düzlüklerinde motor gücü farkıyla kapatırsanız iyi bir strateji ile podyum olabilir.
    Tabi Mclaren ve Ferrari bu sırada pit alanında piknik yapıyor olursa bu dediklerim gerçekleşir 🙂

  15. rocco junior avatarı

    Bu egzoz tasarımları ile ilgili bir yasaklama gelicek diye duydum bu haftasonu

  16. inşallah bu sefer çalışır …!!!

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  18. mecit karaca avatarı

    zizou süpersin 🙂

  19. başlık çok güzel 🙂
    Umarım işe yarar yeni paket

  20. Bu güncellemeler de işe yaramazsa bu sefer taraftar seni vurur =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir