İspanya'da Daha Sert Lastikler Kullanılacak

yazar:

kategori:

İstanbul’da antrenmanda denene lastikler, daha uzun ömürlü; bu yüzden ana ve opsiyon lastikleri arasındaki fark büyüyecek, potansiyel olarak takımların stratejilerinde de değişiklikler yaşanacak.

Pirelli, bu hafta sonu Barselona’da yine de 3 pitstop beklediklerini belirtti.

Pirelli’den Hembery: “Sene başından itibaren, sporun yararına olduğuna inanmamız halinde, lastiklerde değişiklikler yapacağımızı söyledik. Ve Barselona, bunu yaptığımız ilk yeri işaret ediyor.”

“Yoğun bir şekilde denenmiş olan yeni lastik, bozulmaları azaltıyor ve lastik aşınmasında gelişim sağlıyor.”

“Orijinal sert lastiğe göre çok büyük bir adım değil ama yumuşak ile sert hamurlar arasındaki farkın büyümesini sağlıyor; bu şekilde yarış günü işler kesinlikle daha ilginç olacak ve daha yaratıcı stratejiler kullanma fırsatuı doğacak.”

“Testlerde elde ettiğimiz veriler temelinde Barselona’da her araç için muhtemelen üç pitstop göreceğiz. Barselona’da, Türkiye’deki kıyasla pite giriş ve çıkış biraz daha uzun sürecek. Bu da stratejiye etki edecek.”


Yorumlar

  1. amaç, adamın da söylediği gibi, ana lastik ile opsiyon lastiği arasında daha büyük fark olmasını sağlamak. geçtiğimiz 4 yarışta ana lastiklerin de hemen hemen opsiyonlar kadar çabuk aşındıklarını gördük. bunu gidermek için daha uzun süre dayanan sert lastik yapacaklardı, yaptılar. bunun dışında gizemli bir amaçları olduğunu sanmıyorum.

  2. rocco junior avatarı

    Barcelona lastik yiyen bir pist evet ama bu adamlar değil miydi biz heyecan istiyoruz,daha fazla pit stop istiyoruz o yüzden dayanıksız lastik getireceğiz diyen.Ne oldu da en sert hamurları getirme kararı aldılar?Türkiye'de sızlanan birileri oldu anlaşılan ya da lastiğimiz dayanıksız ama bu kadar da kötü dedirtmem deyip 4 pitin önüne geçmek mi amaç?Enteresan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir