FIA, Egzoz Sistemlerinde Büyük Yasaklamaya Gidiyor!

yazar:

kategori:

2011 gelişim mücadelesinde egzoz çıkışlarıyla birlikte difüzörler çok önem kazanmıştı ve takımlar bu sistemlerin gelişimine odaklanmışlardı. Bu sene öne çıkan sistemlerden birisi, araçta gaza basılmasa bile egzoztan çıkıp difüzörü besleyen gazların yere basma gücünü arttırmasıydı.

Bir çok takım bu sistemi yapmak için motor haritalarında değişiklikler yaptılar ancak FIA bu konuda büyük çaplı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Padoktan alınan haberlere göre FIA takımları, egzoztan sürekli gaz çıkışına izin verilmeyeceğine dair bilgilendirdi ve İspanya’dan itibaren bu konunun üzerinde duracak.

Bazı araçların fren anında gaz akışını % 100 kullanabilmesi nedeniyle aerodinamik avantaj sağladıkları tahmin edilirken artık bu konuda % 10 gaz akışına izin verilecek.

FIA bu kapsamda haksızlığı önlemek adına gaz akışının sadece tork gücü için kullanılmasını, aerodinamik performans kazanılması konusunda engellenmesini sağlamaya çalışacak.

Bu kurala uymayan takımlar, araçta hareketli parçalar bulunmamasını söyleyen 3.15 kuralını ihlal etmiş olacaklar.

Bu sistemin yasaklanması bir çok takımı vuracak ancak sistemi çok iyi kullanan Red Bull gibi bazı takımlar daha fazla etkilenecek.

Mercedes GP’nin Patronu Ross Brawn “Bu tüm takımları etkileyecek. Bu sene duyduğunuz kesik kesik egzoz sesini daha fazla duymayacaksınız.”

“Takımlar motor kullanma sistemlerini, egzoztan maksimum performans çıkarmak için geliştirme yolunda çok çalıştılar ancak FIA bizim farklı yönde ilerlememizi istiyor bu yüzden bazı değişiklikler olacak.”

“Bunun sonucunun ne olacağını bilmiyorum ancak takımlar motor stratejileri açısından yaptıklarını gözden geçirmek zorunda kalacaklar.” dedi.

Christian Horner “Bu sistemi kullanan her takımı etkileyeceğini düşünüyorum. Gridin % 90’ının bu tür egzozu kullandığını düşünüyorum. Bu, bu seneye özgü bir şey değil. Bu sistemi kullanmaya geçen sene başladık ve sistemin etkisi Barselona’da görülecek.” dedi.

Bu yasağın rakiplerinin kendilerini eleştirmesi sonucunda gelip gelmediğinin sorulması üzerine Horner “Başarının sonucunda bu tür şeyler ne yazık ki kaçınılmaz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ama Ferrari'nin kural dışı parçalarla kazandığı puanlar silinmedi ve o sayede şampiyon oldu.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şimdi ron dennis olacaktı ki Redbull'u daha ilk yarışta şikayet ederdi.Tıpkı 2007 Avustralya'da Ferrari'yi şikayet ettiği gibi.Hareketli taban ve vites kutusu üzerindeki küçük kanatları FİA ya şikayet etmişti.

  3. Ferrari hangi kuraldan olumsuz etkilendi 1 tane örnek alalım. Bırakın bu propoganda işlerini. Kural değişikliklerinden herkesten önce Ferrari'nin haberdar oluduğunu Barnie açıklamadı mı?

  4. biriniz mclareni yawaşlatmak icin diyosunuz diğeriniz ferrari. sistemi en iyi kullanan redbull. bence bu takımlar birbirlerine yaklaşsınlar diye yapılmış bir değişiklik. özellikle üst sıralar. mclaren redbull ferrari. yoksa vettel sezon bitmeden sampiyon olacak …..

  5. ferrari de sistemi ispanyada kullanmaya başlıcak. yaptığın yorumun ne kadar saçma olduğunun farkındasındır inşallah!!!

  6. Ferrari de sistemi ispsnyada yeni kullanmaya başlıcak. Söylediklerinin ne kadar saçma olduğunun farkındasındır inşallah!!!!!

  7. rocco junior avatarı

    Ayrıca sadece Williams,Mclaren,Redbull değil Ferrari'de Renaultta zaman zaman Bennetton bile böyle sonradan çıkan kurallarla yavaşlatıldı.Azıcık araştırın işinize geleni yazıp gelmeyeni yazmıyorsunuz.Lostboy yine ağlıyor alıştık malum takımmış kollanmışmış.Kör gözlerinizi yıkayın Ferrariyi durdurmak için gelen kuralları cümle alem biliyor bir siz kabul etmediniz

  8. rocco junior avatarı

    Mclaren zaten sistemi kullanıyordu.Mercedes ve Ferrari yeni geçti.Ferrari bu yarışta tam kullanıcak bitmiş versiyonu.Mercedes Çin'den itibaren kullanıyor fakat Ferrari çok yakıt tükettiği için en zor adapte eden oldu

  9. McLaren sistemi çözdü ve bu hafta sonu kullanacak istanbula güncellemeler yetişmediği için kullanamadık sistemi oyüzden geri kaldık.

  10. benim bildiğim kadarıyla mclaren tam çalıştıramadı bu sistemi yani verim alamadığı bir sistem.Mclaren bir avantaj sağlayabilirmi acaba ????????

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    olabilir. mesela malezya'da mclaren neredeyse pole'ü alacaktı. çünkü hava sıcaklığı 35 dereceydi, ancak çok daha soğuk çin'e gidildiğinde fark yeniden 0.7 saniye oldu. muhtemelen bu işin içinde dedikoduları doğrulayan bir sebep var.

  12. Evet işin ustalık isteyen kısmı da orası.

  13. sadece sıralamalarda kullanılıp ek ısı da sağlanıyor olabilir, böylece sıralama turlarında ki farkın bir kısmı da ortaya çıkmış olur, mantıklı aslında, ama egzos gazlarını lastiklere göndermek çok ekstrem bir şey değil bence, ekstrem olan lastikleri bu sıcaklıkla ideal ısı aralığında tutup en iyi şekilde kullanabilmek, adamlar bunu becerebilmişse helal olsun

  14. Forza_Jenson avatarı

    Başbakanın recep montezemolo , cumhurbaşkanının da abdullah todt olduğu bi yerde böyle sonuçlar çıkması gayet normal.

  15. diyelimki bu kural sayesinde red bull yavaşladı ferrari şampiyon oldu. sen bu durumda bu şampiyonluğun hakedilen bir şampiyonluk olduğunu mu sanıyorsun. fia nın yaptığına direk şike denir. neymiş efendim renault aracının sesi f16 gibiymiş körmü gözü ferraride yapsaydı. tutanmı vardı. oyunun ortasında kural değiştirmekte ne demekmiş. başkanı ferrari eski başkanı olan bir kurumdan daha ne beklenebilirdiki zaten geç bile kaldılar(!)

  16. Barcelonaya yeni güncellemelerle giden takımlar ve özellikle MGP ve Ferrari yeni egzoz sistemini deneyeceklerdi. Ne yani şimdi bu kurala göremi yaptılar yoksa güncellemeleri ellerindemi patladı?

  17. Niye şaşırmadım acaba? FIA daha önce 2 defa McLaren'e, 1 defa Williams'a ve 1 defa da Renault'a sezon içi kural değişikliği getirerek şampiyon olmalarını engellemeye çalıştı. McLaren ve Williams'a karşı 1'er defa bunu başardı ver her ikisinde de şampiyon Barnie'nin tabiriyle ''kolladık'' dediği malum takım oldu!

    Bence sezon içi yasaklar, yasaklanan parçaya dayalı gelişim gösteren takıma karşı yapılan aciz, utanç verici ve rezil bir haksızlık. RedBull,Renault veya Mercedes taraftarı değilim ama sezarın hakkı sezara. Ya bu kadar kural koyup doğal kural boşluğu açmayacaksın ya da değişiklik için sezonun bitmesini bekleyeceksin. Böyle saçmalık mı olur? Gerçi eski başkanı Mosley, yeni başkanı Todt olan bir kurumdan ne beklenir!

    İşin garip tarafı tam da McLaren eşanjör eksoz sistemindeki sorunları çözüp parçayı tekrar test edilebilir hale getirdiği bir sırada.

  18. ne kadar kısır bir formula 1 yaratmaya çalışıyorlar anlamak mümkün değil. Her türlü yeniliğe her türlü farklılığa yasak getiriyor fia en iyisi bütün otobilleri standart yapsınlar onlarla yarışsın pilotlar f1'i motor sporlarının zirvesi olmaktan çıkardılar maalesef

  19. 2010 yılında bir tahmin bulunmuştum.

    Egzoz gazları alta alındığında bunu sadece aero etkinlik için kullanmazlar diye (hala bu söylemim doğrulandı demiyorum)

    ama resimde de gözüken arka tekerleğin önündeki delik çok bariz. eğer tabanın altından veya araç üzerindeki herhangi bir noktadan alınan havayla, egzoz gazı karıştırılıp istenilen sıcaklık elde edildikten sonrada arka tekerleklere gönderilirse, lastik ısıları kontrol altına alınmış olunabilinir.

    Pirelli lastikleriin ayrıntılı özelliklerini bilmiyorum.
    Ama sıcaklıklar arasında dalgalı seyir olduğunda belki de bozulmaları artıyordur. tek bir ısı aralığında kullanılınca ise daha randımanlı çalışıyordur.
    ——————————–

    Belki.

  20. ana tribünde yarışı izledim
    renoların pite bir gelişi vardı zannedersiniz f 16 geliyor keza meşrubatçılarda hiç onlardan aşağı kalmıyordu..

    şimdi dekolte kafalı mühendis ve onların adalet timsali horner efendi bir baksınlar bakalım aynaya

    kendilerini diğerlerine tur bindirken mi tur yerken mi görecekler

    artık bir devrin sonu gelmek üzere egzost gazıyla beslemeye veda, gitti meşrubatçıların kanatları

    yalnız çelişki şu

    kütle amortisörü,iptal edersin

    çift katmanlıyı iptal etmezsin bu saçmalık

  21. anladım, ben olumsuz bir şey geldi zannettim 😉

  22. Difüzörü yasaklamayarak şampiyonluğun kapısını araladılar. Üçünü de verilen kararlar etkiledi .Ama olumlu ama olumsuz. Tabii üçünü de aynı cümlede kullanınca sanki hepsinin başına bir musibet gelmiş gibi anlaşıldı, lakin sizin de takdir edeceğiniz üzere öyle değil. İhtiyatsız davranmamdan kaynaklanan bir durum, umarım aydınlatabilmişimdir.

  23. çift kanallı difüzöre sezon başladıktan sonra okey veren fia brawn gp ye şampiyonluğu aralamıştı..

  24. ben soracaktım :d

  25. 2009 Brawn'a ne olmuştu ben hatırlayamadım ?

  26. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bence en çok Rbr,McLaren ve ferrariyi etkileyecek. Mercedes ve Reno egzos yerleşiminden dolayı daha az etkilenebilir, yinede barcelona yı görmeden bişe demek zor.

  27. 2003 Williams, 2006 Renault, 2009 Brawn… Bunlar Fia'nın sezon ortasında verdiği kararlarla kaderi değişen takımlara 3 örnek. Bakalım bu sezon sıra kimde. Aklımda bir isim var ama…

  28. FİA'nın 1. Kuralı:
    Yeni keşfedilen bir şey yasaklanır.
    Örn: f-kanal, çift katmanlı difüzör, bu egzoz sistemi, ground effect, aktif süspansiyon, dump mass…
    liste uzar da gider

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Teknolojinin zirvesi olan bu organizasyonda illaki bir açık kapı bulunabiliyor.Sistemin komplex olması buna yardımcı olabiliyor. Yasak gelecekse sezon sonunu beklesinler diyen arkadaşlar 2006 yılına vakıf olamamışlardır.
    Redbull'un İstanbul'daki kazası sonucu ortaya çıkan ön burundan sarkan kabloların akibeti hala belli değil.

  30. Fia diyor ki ''bizim zekamızı aşacak antini kuntin işlere zinhar girişmeyin, alırız aklınızı.. Kuralları koyuyoruz bir bakıyoruz ki bi tarafınızdan yine bir şeyler uydurup hem de kuralları çiğnemeden uçuyorsunuz. Yavaş araçlar yapın yavaş; lastikleri, yakıtı, balataları idareli kullanın, efendi gibi araba sürün. Ha! bi de bize çok saygı duyun, ama çok saygı duyun annadınız mı!'' Olay tamamen budur bence. Yahu başından; bu kadar emek, para sarfedilmeden yasaklansa gam yemem ama sezonun ortasına gelmişiz herifler ''haaaaa bak bunu Renault enayi gibi itiraf etmese(bi de bu var yani) – illegal de değil ama tahmin ettiğimizden daha hızlı; bööle de bizi yiyeceklerdi'' diye laaaak diye ban! La de bi git!

  31. her zamanki saçmalık o kadar zaman, emek, para harcanır sistem geliştiriştirilir hop FİA sistemi yasaklar. f-duct gibi yeni sezon için yasak olacağı önceden bildirilmeliydi…

  32. yaw arkadaş şimdi biri açıklasın bu durumu bunda yanlış olan şey ne bir takım sezon başında bişey keşfetti ve uyguluyosa niye sezon için de yasaklanıyo niye geçen sene mclaren in F duct sistemi yasaklanmadı madem neden 2009 da brawn gp nin difüzörü yasaklanmadı da redbull un öncülük ettiği sistem yasaklanıyo anlamadım gitti yaa bu kadar saçma bi haksızlık daha olamaz yaa oldu olacak redbull u durdurmak için size 4 lastik çok siz 3 lastikle yarışın deyin bari olamaz böyle bi saçmalık yaa en azından sezon sonu beklenmeliydi tamam diğer sistemler de yasaklandı ama tüm sezon kullandı takımlar onu herkes motor haritasında zaten çoktan deişikliğe koyuldu bile ama bu adamlar illa sezonu dengeleyi hızlı gideni durduracaklar olur mu böyle saçma iş yaa illa yasak gelecekse sezon sonunu beklemek zorundalar sezon içerisinde böyle büyük bi yasaklama mı olurmuş ha kural kitabında egzos tasarımını milimetre milimetre açıklayan bi madde vardır takımın tasarladığı sistem buna uymuyordur yada ne bileyim motor ancak su şekilde çalışacak yoksa olmaz diye bir kural vardır belki ama olmadığı belli çünkü olsa 4 yarış kimse beklemezdi ama artık bu işin iyice tadı kaçtı yenilikçi hiçbirşey olmayacak artık belli bari adam akıllı GP2 gibi yapın herkes aynı araçla yarışsın bizde onu izleyelim bu kadar da haksızlık olmaz ama yaa

  33. "Bu sene duyduğunuz kesik kesik egzos sesini daha fazla duymayacaksınız."

    sistemin yasaklanmasının neticesi olarak bu ses kesilecekse, şimdiden renault'a da geçmiş olsun demek lazım.

    istanbulpark'ta gözümüzü kapatsak geçen aracın renault olduğunu bilirdik.. aynen yukarıda yazıldığı gibi çok kuvvetli bir kesik kesik egzos sesi vardı aracın 1. virajın apexinde.

  34. hay ben böyle işin, her şeyi yasaklayın 4 silindirli motorları getirin yakında gp2 den de yavaş kalacaksınız, yeter yıldırım demirören yeterrrr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir