Alonso: "Hem Motivasyon Olacak Hem De Baskı"

yazar:

kategori:

Alonso: “Burada evimdeki yarış için İspanya’da olmak eşsiz bir duygu. Halkımın önünde iyi iş çıkarma adına benim için muazzam bir motivasyon sağlıyor ama herkesin çok şey beklemesi nedeniyle de ek baskı da oluşuyor. Başarılı olmalısınız; ama bu hoş bir baskı”

İspanya’da öncelikle MotoGP tutuluyordu ama Alonso, Formula 1’deki başarılarıyla taraftarların tribünleri doldurmasını sağladı. Bu hafta sonu beklenti, diğer İspanyol pilotlara ve takıma rağmen kırmızı ağırlıklı seyirciler.

Formula 1 takımları, sene başında Barselona’da testler yapmıştı ve İspanyol pilot, pistin herkes tarafından iyi bilindiğini belirtti.

Alonso: “Bütün pilotlar pisti çok iyi tanıyor ve ayarlar konusunda temeller, aşağı yukarı testlerde elde edilenler olacak.”

“Bununla birlikte ortam ve pist sıcaklığı arasında büyük bir fark var; Şubat ayınca çok soğuktu ama şimdi Mayıs’tayız. Çok daha sıcak olmalı. Bu da  demek oluyor ki sıcaklık farkı ile başa çıkabilme adına araçta küçük değişiklikler olacak.”

“Bütün takımların ve pilotların çok iyi tanıdığı bir pist; şampiyona için çok iyi bir referans noktası olacak.”


Yorumlar

  1. sen don.İsveçte insanlar parklarda.Oturduğun yerdede ortalamayı hesapladınmı?

  2. rocco junior avatarı

    1-2 birincilikten fazla alırsak bir daha yazma lan burda tamam mı şerefsiz.yeter ama sizin tahrikleriniz ya

  3. "Şubat çok soğuktu ama şimdi Mayıs'tayız. Çok daha sıcak olmalı."

    vallahi yılların ortalaması alındığında, evet mayıs ayları şubat aylarından daha sıcak oluyor.

  4. Sesimiz soluğumuzun kesildiği yok hepimizin işi gücü var sonuçta onlarla ilgilenmek zorundayız. Yorum yazamıyor olmamız fikirlerimizin değiştiği anlamına gelmez. Ferrari geçen sene gibi bir atılım yapacaktır. Ben Alonso ve Ferrariye inanıyorum. Türkiye'de iyi bir iş çıkardılar bunun devamı gelecektir.

  5. TiFosi_KaDiR  avatarı

    sesimizin soluğumuzun kesilmesiyle bazıları meydanı boş bulmuş

  6. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Ne demek bu senee bitmiş.hiçmi yarış izlemiyosun be adam.hangi takımı tuttuğun bile belli değil yorum yapıyorsun.

  7. Ne baskısı ne beklentisi. Ferrari'nin beklediği şey belli. 3-4 yarış podyuma çık yeter. Bu sene bitmiş gitmiş. Kimsenin şampiyonluk beklentisi kalmamış. Gerçi takımlar Barcelona'ya en son geldiklerinde, buradaki birtakım eşhas zafer naraları atıyordu. Neyse ki hakikat ortaya çıktıktan sonra sesleri solukları kesildi. Velhasıl taraftarın sizden beklentisi, İspanya gibi Monza gibi manevi değeri yüksek pistlerde Ferrari logosunu podyuma taşımanızdır. Belki hasbelkader 1-2 birincilik alabilirsiniz. Hani olur mu olur. Motorsporu bu neticede, neyin ne olacağı belli olmaz. Toro Rosso bile birincilik aldı sonuçta. O yüzden kesin konuşamıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir