Ferrari, Alonso İle Anlaşmasını Uzattı

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Maranello kökenli takıma geçen sene katılmış ve kariyerini Ferrari’de tamamlamak istediğini ifade etmişti.

İlk senesinde Ferrari ile şampiyonluk kovalayan Alonso’nun anlaşması, 2012 sonunda sona erecekti.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo: “En zor şartlarda bile her zaman kazanma düşüncesine sahip bir pilotla anlaşmamızı yenilemiş olmak büyük bir memnuniyet.”

“Fernando, Ferrari tarihinde lider bir rol oynamak için gerekli olan hem teknik hem de kişisel kaliteye sahip ve bunu yakın zamandaki galibiyetlerle pekiştireceğini umuyorum”

Alonso: “Bu anlaşmayı sağladığımız için çok mutluyum. Ferrari’ye gelir gelmez kendimi rahat hissettim ve şimdi ikinci ailem gibiler.”

“Maranello’da çalışan herkesin azami güvenine sahibim. Dolayısıyla bir gün Formula 1 kariyerimi tamamlayacağım bir takımla bunun gibi uzun vadede ilişkimi uzatma kararı benim için doğal”


Yorumlar

  1. hedef 2023 .)

  2. Hayırlı olsun demekten başka ne söylenebilir.Zorlu bir rakip fakat bu senede takım va Alonso birlikteliği başarılı olmaz ise sezon sonu söylentiler başlar..

  3. sen yine çok fazla muz yedin galiba:)))

  4. burada herkes yorum yapıyor. yorum yaparken mutlaka bir kısım zevatın hoşuna gitmeyecek birşeyler yazıyor. ben yazınca neden farklı algılanıyorki? şahsıma suizan yapan kişilere evvel ahir hakkımı helal ediyorum. dolayısıyla kimse bu açıdan günaha girmez. benim pilotlara veya takımlara yaptığım olumsuz yorumlar suizanmıdır? bence değildir. zira bu kişiler veya kuruluşlar topluma mal olmuştur. bununla beraber benim burada yazdıklarımdan onların haberi yok. bilselerde umursamazlar…yani ne benim ne de diğer arkadaşların olumlu veya olumsuz yazdıkları suizan olmaz. din adına üç beş kelime bilmem dindar bir insan olduğum manasına gelmez. bu konuda insanın ne olduğu mahkeme i kübrada ortaya çıkacak…yinede şahsım hakkındaki düşüncelerin için teşekkür ederim:)

  5. Alonsonun yanına
    %100 iyileşmiş bi Kubica güzel olurdu…

  6. Böylece Alonso'nun üstündeki baskı biraz daha artmış oluyor. Önümüzdeki sezon da şampiyonluk göremezse takım yanına güçlü bir isim getirip birinci pilotluğu elinden alabilir. Her şey şampiyonluğa bağlı. Devir değişiyor. O günler geride kalıyor. Hakikatler ortaya seriliyor.

  7. Nebuchadnezzar hakan iyi bir arkadaştır aslında sende biliyorsun ama onun zaafıda bu sanırım.neyse biz onu böyle sevdik.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Dindarlık???? Kul hakkı ???

  9. yahu hakanım senin için üzülüyorum.iyi bir arkadaşsın ve dindarsında.neden herkesi kendi hakkında süizan ettiriyorsun.onlara bunu yaptırarak günaha girmelerine sebep oluyorsun.bunun kul hakkı olduğunu bilmiyormusun.inan bana bunu sadece senin iyiliğin seni sevdiğim için yazıyorum.yapma kardeşim allah rızası için yapma.

  10. zaten flavio eksikti, renaulttaki eski takım ruhu ferrariye taşınacak gibi…

  11. =)) Ya havada bi kıskançlık kokusu mu var ne? =))

  12. Gelecek sene Ferrari 2 pilotunuda göndericektir diye senaryo yazan paşamız yine döktürmüş, =))
    Adam sözleşme uzatmış, demek ki Ferrari memnun taraftar memnun sponsorlar memnun ama bunca adam içinde 1 tanemizin çok zoruna gitmiş, kurduğu cümlelerdeki öfkeyi algılayabiliyorum… Neden acaba!!

    Nascarda başarılar !! 😀

  13. ferrari uzun vadeli karşılığı olmayan bir çek imzalamıştır. arkasının kesin yazılacağına inandığım bu çek ferrarinin orta sıra bir takım olması yolunda ilerleyeceğinin kanıtlarından biridir. alonso istekli bir pilot olabilir. ama ciddi rakipler karşısınıda ne yapabildiği ortadadır. yegane sürüş tarzı olan bu pilotun ferrariyi pilotlarda şampiyon yapabileceğine inanmıyorum. takımlar şampiyonluğu zaten onun gelmesi ile tamamen rafa kaldırılmıştır. santander bu konuda amacına önümüzdeki sene de ulaşamaz ise sponsorluk anlaşmasını iptal edebilir. bu durumda alonso anlaşması biter. bununla beraber ferrari alonsonun keyfini kaçıracak bir takım arkadaşı getirirse alonso mclarene yaptıklarını fazlasıyla yapar düşüncesindeyim. bu durumda da anlaşma biter. muhtemelen f1 macerası da biter. böyle bir pilotu kimse almak istemez. para için kimiyi yollamış bir takımın başarılı olmasını istemediğimden bu anlaşma beni şahsen sevindirmiştir….

  14. birbirlerine iyi uyusuyorlardı zaten
    ferrari bir numara olacak pilot alonsoda takımın onun üstünden oynayacagı bir takım arıyordu zaten… ama 2016da yaşı 35 olacak ve yaslanacak bence uzun süre alonsodan oynarsa ferrari kaybeder… şimdiden vetteli gözlerini kestirdiklerine eminim…

  15. öncel arıkan avatarı
    öncel arıkan

    santanderde para çok nasıl olsa…. hani alonso araç geliştirmede süperdi. Renault da neyi geliştirdi de ferrari de geliştirecek. 2009 u bıraktılar, bir yıl araç hazırladılar,2010 hüsran. 2011 dediler alonso dediler massa dönecek dediler, massa zaten bitti,alonso nun ne yaptığı meçhul mercedes ve renault enselerinde. Sonuç 2007 de raikkonen şampiyon olamasa son altı yılda ferrari sıfır şampiyonluk kazanacaktı. Ferrari facia durumda.

  16. Bencede Alonso en azından bir dünya şampiyonluğu alır Bizim takımla ama Schumiyi yakalaması çok zor bu kadar rakip varken

  17. Alonso bu sene şampiyon olamazsa en genç 3 dünya şampiyonluğunu ay ile kurtaracak Schumi şampiyonluk yaşadığında 31 yaşındaydı ve Alonsoda seneye 31 yaşında olacak ama Alonso Temmuzlu Schumi Ocak doğumlu bundan dolayı Alonso oluyor ama Vettel erken konuşmak ne kadar doğru ama bu seneyi kapattı bence rahat bir şekilde şampiyon olacak en genç çifte dünya şampiyonu unvanını alacak gibi duruyor Alonsodan.Ayrıca o da en genç 3 dünya şampiyonluğu alabilir bu araçla 😀

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sahte niklerle ortalığı bulandırmaya çalışan kişilerin yarışma ruhundan bahsetmesi abesle iştigaldir.Jenson button ile uzaktan yakından ilgisi olmayan ,burada sadece kuyruğundaki acıyı dindirmeye çalışan şahıslardan insanlığa bir fayda beklemeyiniz.

  19. rocco junior avatarı

    Santander seninh pilotunun yarıştığı takıma bizden evvel sponsor olup o koltuğa oturttu Alonsoyu.Sen kimsin ki Ferrari'nin yarışma ruhunu sorguluyorsun.Para kazanacak tabi kime ne yok bir de üstüne para mı ödesinler?Zenginin malı züğürdün çenesini yorar arkadaşım laf ola beri gele.Boş boş konuşup görüntü kirliliği yapmayın.Biraz yapıcı olun,kirli taraftar olmayın.Gelip gidip papağan gibi aynı lafları söylemeyin.İnsanlığa bir yararınız olsun

  20. vayy çok güzel bir haber bu. gerçekten alonso ve ferrari mükemmel uyum gösterdiler ve birbirlerine çok yakışıyolar. bazılarının hayallerini söndürdüğümüz için üzgünüz:))

  21. erdal Çoban avatarı

    Çok güzel,ve bekledigim bir haber.Tam isabet.Ferrari-Alonso ortaklıgı iyi tuttu.

    @Ahmet Kara; Kardeşim hiç sorma,keşke Kimi'de olsaydı şimdi.Ben dayım hasta Kimi ci,Rai herzaman her yerde şartlar ne olursa olsun heyecan katan bir yarışcıydı.
    Tek eksigi herzaman tam konsantre olmamasıydı,yoksa Rai'in ne Alonso,ne Hamilton Nede Schümi'den eksik bir yana yoktu.

  22. affedersinde button nımı alıcaklar yarışmacı ruhlu diye 😀 zaten button =yarışmaçı ruhu değil mi arkadaşlar:D

  23. Uzun anlaşma.

    Flavio dönüyor.

  24. bencede doğru söylüyon şuan f1 en iyi pilotu f.alans

  25. ferrari ve alonso için doğru karar.
    hayırlı olsun

  26. Tebrikler Ferrari ve tebrikler Alonso, bence cok iyi uyusuyorlardi ve birlikte devam etmeleri dogru karardir bence de, Alonso hirsi ile Ferrari`yi atesleyecek ve takimla birlikte F1`e zevk katmaya devam edeceklerdir..

    Ah ulan Kimi, ne vardi Mclaren le anlasiverseydin, mevcut pilotlara birde Mclaren veya Mercedes`le Kimi`nin eklendigini dusunun, Kubica`nin da donmesiyle ortalik toz duman olurdu heralde 🙂

  27. Forza_Jenson avatarı

    Böylece ferrari seneliği 50 milyon euro dan 2016 ya kadar bayas güzel para kazanacak santanderden.
    FErrari için para daha önemli imiş demekki yarışma ruhundan.

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tebrikler!! Siz ve sizin gibi objektif olabilen gerçek taraftarlara.

  29. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    🙂 Komiksin sadece sanırım F1 i geçen yıl izlemeye başlamışsın

  30. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kalite, mükemmel olan ile işgörülebilir olanı birbirinden ayıran şeydir.
    Başkana sonsuz teşekkürler.Eminim ki bu harika haber ,tüm camiayı sevince boğmuştur.Hayırlı uğurlu olsun.

  31. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    ben ne kadar Ferrari ci olsam da alonso yerine vettel in gelmesini isterdim.bence en iyi pilot vettel ve schumaer i geçebilecek tek kişi de o.

  32. Fernando ALONSO avatarı
    Fernando ALONSO

    Alonso gibi bir pilota da böylesi yakışır 🙂

  33. McLaren'ci olsam bile acıkcası sevindim Alonso gibi kaliteli pilotu keske McLaren kaybetmeseydi ama oldu artık ferrari sağlama oynuyor

  34. Hem Alonso cephesine hem Ferrari cephesine hayırlı olsun uzun planlanan beraberlik…

  35. alonzomanyaa  avatarı

    Hayırlı olsun, Ferrari ve Tifosiler Alo'yu, Alo da onları sevdi. (Tersini iddia edenler çoktu 🙂 ) Çok güzel günler gelecek, yakındır.. Geçen sene Monza nın yıkılması hala gözümün önünden gitmiyor. Birde şampiyonlukta nasıl olur kimbilir.

  36. hem ferrari ve alonso hem de biz taraftarlar için çok güzel bir haber. hayırlı olsun 🙂

  37. centilmen mclaren taraftarlarına teşekkürler.

  38. centilmen mclaren taraftlarına teşekkürler.

  39. Başka pilotmu vardı f1 de?En iyisi Ferrari de.

  40. Aaa Alonso'yu gönderip parmak çocuğu almayacak mıydı ferrari? Birilerinin hayaliydi halbuki. Çok şaşırdım şimdi. :))

  41. Yusuf  Hitay avatarı

    hayırlı olsun, güçlü bir rakip her zaman iyidir.

  42. Aaaaah ah ben sensiz geçen kayıp yıllara yanarım,
    Mevlana ile Şemsin aşkı gibi,
    Ferrari Alonsoyu Renaultaiken 2006 da transfer etseydi, bu kadar yıl Aşksız geçmezdi zamanımız.

  43. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Krakiyet Tahtı Olucaktı Galibaa 🙂 neyse heyecandan sevinçten olur böyle şeyler

  44. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso Ferrariden gidermi dediniz sizler hayelmi görüyorsunuz hangi adam bole bir yorum yapma gerekiği duyar bende hamilton mclareni bırakır desem nasıl olur ? sizler harbi bilmeden konusup gereksiz yorumlar yapıyorsunuz Alonso Ferraride 10 yıl kalacaktır 4 değil 10 yıl 40 yasına kadar f1 de olacak erken emekli olamaz Alonso Schumi gibi efsane pilot olucaktır, ve adını tarihe yazdırmak için bir nedende yok Schumi Vs ALonso 2 si Kıraliyet tahtasına çıkan pilotlar Başka bir İsim göremiyorum F1 De kingler listesinde ki Alonsoyu taraftarları erken gondermez Nonza ALonso LOVE YOU ————– Seni Kalbimizde Besliyoruz BIRAKMAYIZ!!!

  45. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Ahhhhh Güne Güzel Başlamak Diye Ben Buna Derim

  46. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Kalıcağı belliydi zaten.inşallah bu sene şampiyon olur

  47. Ağzından bal damlıyor:) İnşallah dediğin gibi olur. 4 olmasa bile 3 olacağına eminim:D

  48. Alonso'nun kariyerinin ne zaman biteceğini de aşağı yukarı öğrenmiş olduk böylece. Umarım kalan 5 senede en azından 2 tane şampiyonluk çıkarır, biri 2 sezon içinde olmak üzere. Böylece en genç yaşta 3 şampiyonluğua sahip olan pilot olur, hatta bunun 4'ünü de yapabilir.

  49. Herkes Massa gider derken ben "Bu ferrarinin ne yapacağı belli olmaz" diyerekten Alonso da gidebilir diyordum. Kalıcıymış demekki adam.

    Ya da maaşa zam işe son yaparlar 😛

  50. 2013te ayrılabiliriz diyen luca di montezemelo nun blöf yaptıgı ortaya çıktı

  51. Düzeltme:
    "Alonso'nun"

  52. Alons'nun Ferrari'den gönderileceğini düşünen umut eden bazı kişilere kapak olsun:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir