Massa, Yeni Parçalarla Özellikle Sıralamada Gelişmeyi Umuyor

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerde alınan sonuçlara göre Ferrari, şampiyonluğun en güçlü adaylarındandı ama ilk yarış Avustralya’dan itibaren podyum mücadelesinden uzak kaldılar.

Ama son olarak Türkiye GP’de Maranello kökenli takım, Alonso ile üçüncü oldu ve Massa, lastik değişimindeki sıkıntılar olmasaydı daha yüksekte yer alacaktı.

Massa: “Zamanın çoğunu, simülatörde geçirsem de mühendislerimde normal yarış hazırlığı görüşmemi yaptım. (Simülatörde) bu hafta yarışacağımız Katalunya pistinin ayarlarını denedik. Dürüst olmak gerekirse pilot açısından simülatör, yeni bir pisti öğrenirken en değerli şey; geçen sene Kore, bu sene de Hindistan için olacağı gibi. Bu hafta yaptığım çalışma daha çok, Cuma’dan itibaren kullanmaya başlayacağımız yeni güncellemelerin araca faydası üzerindeydi”

“Yeni parçalarımız var. İspanya’da bunları kullanmayı planlıyoruz. Performans açısından ileri yönde bir başka adım atmayı bekliyoruz.”

“Sezonun ilk başlarında ne kadar zor zamanlarımız olduğunu biliyoruz ama sıkı çalışma, en hızlı araçlarla aramızda olan farkı azalttı ve özellikle sıralama temposu olmak üzere bu şekilde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz.”

“Eğer aracı Cumartesi günü için daha iyi hale getirirsek, Pazar günü yarışta daha da rekabetçi bir araca sahip oluruz. Doğru yolda olduğumuzu umuyorum. Çünkü şimdi kısa süre içinde İspanya ve Monako yarışları var. Ardından 6 yarışı, neredeyse sezonun üçte birini tamamlamış olacağız. Bu yüzden bizim için çok önemli bir zaman. Çok iyi bir İspanya GP geçireceğimiz konusunda takıma inanıyorum.”

“İspanya GP, geçişlerin Türkiye’deki kadar olmasa da DRS, KERs ile yeni kuralların etkisi için bir başka ilginç test olacak. Barselona’daki ana düzlük, İstanbul’daki kadar uzun değil. Elbette lastik performanslarının, pilot açısından KERS ve DRS’den daha etkili olduğu görüldü. Yarışların oldukça ilginç bir psikolojide geçmesini sağlıyor; bir dönemde gerçekten rekabetçi bir aracınız olmasına çalışıyorsunuz, sonrasında ise tur derecelerinizi düştüğünü görüyorsunuz; arkanızdaki araçlar mücadelede sıkıntı yaşıyorsunuz. Daha sonra yeni lastikleri takıyor ve bütün durum tekrar değişiyor.”

“bizim için çok ilginç, yarışlar için çok heyecanlı. Açıkçası takım arkadaşım, İspanya’da evinde ilginin çoğunu alacak ve Fernando’nun Ferrari’ye gelişi, Scuderia’nın İspanyol taraftarlar arasında popüler olmasını sağladı. Bu yüzden her ikimizin de Pazar günü onlar için iyi sonuçlar alacağımızı umuyorum”


Yorumlar

  1. Ozaman gridin sonundan başlar herhalde 😀

  2. Yarış önceki davranışlarını sıralamalardan önce de yapmayı dene bi, belki iyi gelir 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir