Alonso 2011'in En Çok Kazanan F1 Pilotu

yazar:

kategori:

İspanyol pilotu Lewis Hamilton, Jenson Button ve Felipe Massa, yıllık 15’er Milyon $ ile takip etti.

Son dünya şampiyonu Sebastian Vettel, geçen seneye göre gelirini yükseltti ama yine de 11 Milyon $ ile geride kaldı. Takım arkadaşı Mark Webber de aynı ücreti alıyor.

Mercedes GP de Michael Schumacher ve Nico Rosberg’e 11’er Milyon $ ödüyor; pilotlar geçen sene de aynı tutarda kazanıyordu.

Team Lotus ikilisi Heikki Kovalainen ve Jarno Trulli, 4’er Milyon $ alırken Virgin’den Timo Glock ve Lotus Renault’tan Nick Heidfeld 2.8 Milyon $ kazanıyor.

Öte yandan Williams’tan Rubens Barrichello, geçen sene 8 Milyon alırken bu sene 3 Milyon kazanıyor. Geçen sene Williams, Nico Hulkenberg’e 1 Milyon $ verirken bu sene Alman pilotun yerine gelen Pastor Maldonado’ya sade 280.000 $ veriyor.

Bir Milyon $ altında kalan diğer pilotlar Kamui Kobayashi (Suaber) 700,000 $; Vitaly Petrov (Renault) ve Toro Rosso ikilisi Jaime Alguersuari ile Sebastien Buemi 570,000 $.

Bu sezon çaylaklar ve geri dönüş yapanlar sıralamasında Narain Karthikeyan (HRT) 250,000$, Paul di Resta (Force India), Sergio Perez (Sauber), Vitantonio Liuzzi (HRT) ve Jérôme d’Ambrosio (Virgin) 50,000 $ alıyor.

Pilotların kazandığı bu ücretler, takımlarından doğrudan alınan paralardır ve şahsi gelirler hariçtir.


Yorumlar

  1. sürünmeye devam ediyor isterse 1 milyar dolar kazansın anlaşılan sanada kazancından pay veriyor yağdanlık gibi dolaşıyorsunda…

  2. S….A………..O…………….L 2x:)

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sendeki bu potansiyel varya, ne kadar söylesek hepsini kaldırır, kafii gelmez, öyle bi potansiyel var sende, arızalısın olm sen….

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İyi tespit.

  5. Hocam harikasın Lütfen daha sıkyorum yap:D

  6. bu mudur yani Alonsoya bakışın, pardon ama bahsettiğin Abu Dhabi yarışında herkez birbirini geçti de bitek Alonso mu Petrovu geçemedi, Abu Dhabinin keskin virajları çabuk hızlanan Renault için uygun bakınz RBR nin virajlardaki fırlayışı… Bahsettiğin yarışda sadece Webber in Algersuariyi geçtiğini hatırlıyorum ki o da fazla zorlamamıştır, Serhan Acar bilediyordu Algersuari fazla zorlamıyacaktır diye… Lewis in Kubicayı geçmek için zorladığını hatırlıyorum Lastiklerini parçalıyodu ona rağmen geçememişti ve yine tüm bu sebeplerdendir ki Abu Dhabi pisti eleştirildi ve busene Düzenleme yapılacak… Can Bundy k.bakma dostum ama hiçbişeyden anlamayan sadece körü körüne takım tutup geçti kaldı diye bakan cahil cühela tayfasından birisin…

  7. Bahsettiğin Abu Dhabi yarışında herkez birbirini geçti de birtek Alonso mu Petrovu geçemedi bu mu yani, AbuDhabinin düzlükleri çabuk hızlanan Renault için uygun bu durumda geçememesini heleki şampiyon olabileceği biyarışda geçememesini yeteneksizlik ya da bahsettiğin konu neyse ona bağlaman.çok saçma… ( yarışda neredeyse hiç geçiş yoktu) Leiws in kubicayı geçmek için Lastiklerini nasıl harcadığını hatırlıyorum yine de geçememişti bunun gibi… Webber in Toro Rosso dan Algersuariyi geçişi dışında hatırladığım geçiş yok, ki Serhan acar bile diyordu Algersuarinin fazla direneceiğini sanmıyorum diye… Bu mantıkla yarış izleyenlerdensin demek ki nediyelim sana kolaygelsin!!!

  8. R….E……K………….O…………………R >:)

  9. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    R.E.K.O.R. >:)

  10. McLaren'de pilotların maaşları Mercedes tarafından ödenirdi.

    Schumacher'in maaşı da Marlboro tarafından.

    Şu an F1'in en yağlısı santander ve sponsor olduğu pilota bu kadar para ödemesi doğal.

    birde şayet Ferrari'nin 1. pilotu iseniz zaten en çok kazanan olmanız garantidir. (popülarite)
    popülarite de Schumacher sayesinde meydana gelmiştir. ondan sonra gelenlerde onun var ettiği popülerlikten nemalanmakta.

    yoksa bir çaylağın arkasında 40 (kırk) tur usanmadan dönebildi diye kimseye bu kadar para verilmez.
    1.2..3…4….5…..6…..7…….8……..9………10……….11………..12…………13………….14…………..15……………16…………….17……………..18……………..19……………….20………………..21…………………22…………………23…………………..24……………………25…………………….26……………………..27………………………28……………………….29………………………..30………………………….31…………………………..32…………………………..33…………………………….34……………………………..35………………………………36……………………………….37………………………………..38…………………………………39………………………………….40.ve rekor.

  11. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Aynen arkadaşım yakışır

  12. Değirmenin suyu nerelerden geliyo bilmiyorum ama, 2008 yılında Massanın üstünlük kurduğu pilot yani Kimi ye 45 milyon veren Ferrari, Bırakda Alonsoya 42 versin…İşte bu parayı vermesine rağmen Kimi 2008 2009 da parlayamadığı için ( araçda kötüydü ) Kimi malum sessiz sakin soğuk kanlı biadam takımı yeterince ateşleyemediği içindir belki… Alonso daha makbul gelmiştir. Elbetteki SANTANDER amcanın etkisi var ama aynı santander amca Kimi varkende sponsor oluyordu, Alonso ile birlikte Ferrari 2010 da Pilot şampiyonluğuna oynadı… Daha ne yapsın takımlar şampiyonluğu için Massa'nın da puan toplaması gerekiyodu hatırlatmama gerek yoktur sanırım… Tüm bunlara rağmen hala nasıloluyorda 3 katı diyorsan nediyeyim bildiğini okumaya devam et…. Yanlış anlaşılmasın Kimi en kral pilotlardan… Araç yeterince verimli değilse en kral pilot bile arkalara düşüyor haliyle artık yeteneksiz gibi bakılıyor işin içinde olanlar az çok amatör denilebilecekler farkına varabilirancakgerçeklerin…Bknz: Schumer hanginiz diyebilir ki Schumi eski yeteneğini kaybettii verin bakalım bi RBR ya da McLAren aracını ya da F458 i…….

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Dün 4 yıllık anlaşma uzatma haberi
    Bugün en çok kazanan pilot haberi
    Darbe üstüne darbe geliyor.Anti Ferrari ve Anti Alonso'cu olmak çok zor.Büyük sabır lazım.

  14. 1-2 Milyonun üstünde kalanların hepsinin ücreti çok fazla…

  15. ferrai fernandoya en çok parayı saçma araç tasarımlarıyla ve becereriksiz stratejileriyle kaybettiği yarışlardan sonra har vurup harman savursun rahatlasın diye veriyormuş.. resmi açıklama geldi 😀

  16. Gardaş bu değirmenin suyu nereden geliyor? Ha? Nereden gardaş? Takıma şampiyonluk getirememiş bir pilota ben patron olsam şahsen bu meblağı kati surette vermem. Ferrari nasıl veriyor hayret. Schumacher bile 7 şampiyonluğun ardından buna yakın bir meblağ alıyordu. Alonso'nun takımda ne gibi bir başarısı olmuş da en yakın rakibinin 3 katı para almış. İsraf bunlar hep.

  17. kobayashi nin ücreti çok az.daha fazlasını hak ediyor kesinlikle

  18. alonzomanyaa  avatarı

    Yakışır…

  19. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar Vettel in neden Ferrari istedigi, Hamilton un bile adinin Ferrari ile neden gectigini, Rosberg in neden Ferrariye ucarak gidecegini helen Perez in kanatlanarak neden gitmek isteyecegini de ögrenmis olduk.
    -Konu tamamen duygusal dir. Pilotlar in Ferrari efsanedir, pistin en önemli takimidir, her sürücü birgün Ferrari de yarismak ister diye yag cekmelerinin sebebi de anlasilir oldu.
    -15 M USD neresi 42 M USD neresi!!! Birinin 1 senede kazandigini digeri 3 senede kazaniyor.!!!
    -Bu parayi HRT versin bakin bütün takimlar nasil HRT efsanedir diyecekler :)))
    -Tamamen DUYGUSAL.
    -Valla ben pilot olsan Ferrari araci iyi mi kötümü, yaris kazanirmiyim, kazanmaz miyim, sampiyon olur muyum olmaz miyim hic umurumda olmaz.
    -Tek derdim FERRARI ye kapagi atip 42 M USD yi senelik cebe indirmek olur.
    -En büyük takim FERRARI :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir