İspanya GP İddaa Programı ve Yorumları

Geleneksel olarak Avrupa sezonunun açılışı İspanya’da yapılırdı ama bu sene yerlerini kapmamız nedeniyle bu unvanı kaybettiler ama takımlar, yine de Barselona’ya büyük güncellemeler götürdüler. Bunlardan en merak edileni sanırım Mercedes oldu. McLaren de İstanbul’da güvenemediği yeniliklerini buraya sakladı, Red Bull ve Ferrari de yeni parçalara sahip. Kısacası takımlar İspanya’ya boş gelmemeyi tercih etti.

Ayrıca Pirelli buraya yeni sert lastikleri getirdi ve şimdiye kadar padoktan gelen bilgilere göre pilotlar çok da memnun değil; hatta Hamilton “felaket” olarak niteledi. Pazar günü bu lastiklerin sadece son bölümde kullanılması büyük olasılık sanırım.

Programa gelecek olursak; açıkçası bu sefer iddaa eşleşmeleri güzel yapmış ve bizim işimizi zorlaştırmış. Programa bir göz atalım… TIKLAYINIZ

Sıralama

Cuma gününü dikkate alırsak Webber’in önde olduğu herkes tarafından görülüyor ama fark göründüğü kadar değil. Özellikle ikinci antrenmanın kısa sürüşünde Vettel, iyi bir tur atamadı ve Webber’e göre 1 tur fazla gitti. Ama yine de 0,4 saniyelik fark az değil. Hamilton’un da çok yakında olması işleri gerçekten zorlaştırıyor. Diğerlerinden bir pol mücadelesi beklemiyorum. Bu üçlü arasında en sonda Vettel kalsa da S3’te her zaman sanki cebinde birkaç ondalık bulunduruyor Bay Parmak. Riskli bir oyun. Webber 4 küsür veriyor. Denenmemesi için hiç bir neden yok. Bu sene Çin’de de böyle demiştim ama cumartesi sabah KERS sorunu ortaya çıktı, umarım burada da aynısı olmaz.

Yarış

Sıralamanın bile risk altında olduğu bir hafta sonu, yarışın ciddi çekişmelerle geçmesini beklemek yanlış olmaz. Red Bull, sıralamada her zaman iyi ama yarış temposunda fark azalıyor. McLaren hafta içinde kalkışların önemine de dikkat çekti ve Red Bull’a yine bu kadar yakınken tekrar şanslarını denemek isteyeceklerdir. Ben yine de Webber’in ufak bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Mekanik sorun, kalkışta hata vs olmazsa Avustralyalı ilk şanslı isimdir. Vettel ve Hamilton sonraki ihtimaller. Yerel kahraman Alonso’yu unutmamak lazım. Ferrari’nin yarış temposu her zaman iyidir. En uzun sürüşü Button yaptı, dereceleri fena değil. Hatta araçtan memnun olmadığı halde bu dereceleri yaptı. Arkada sorunlar yaşıyor. Sürpriz yapabilir. Ama dediğim gibi ilk şans Webber’in.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Açıkçası burası için Webber ilk şanslı. Hamilton ve Vettel sonraki isimler. Alonso sürpriz.

Grup B (Button-Massa-Rosberg-Schumacher): Mercedes, buraya getirdiği güncellemeleri tam olarak çalıştırmış gibi görünmüyor. Cumartesi işler değişmezse bu grupta çok öne çıkamazlar. Massa’nın durumu ise Button’dan iyi değildi. Cumartesi sabahı sorunlarını halletmiş bir Buttonûn, hem sıralama hem de yarışta bu grubun önünde yer almasını bekliyorum.

Grup C (Heidfeld-Kobayashi-Perez-Petrov): Renault aracının Sauber’den iyi olduğunu biliyoruz. Burada da değişen bir şey yok. Takım içi mücadede ise Heidfeld’in önde olduğunu gördüm. Aksilik olmazsa Heidfeld alır.

Grup D (Alguersuari-Barrichello-Buemi-Di Resta): Bu grupta ilk bakışta Barrichello ve Di Resta öne çıkıyor gibi ama gelişen formu ve Cuma günkü iyi çalışmasıyla Buemi’nin yine iyi bir sonuç almasını bekliyorum. Toro Rosso aracı, kış testlerindeki performansını doğrulamaya başladı. Buemi ile de iyi sonuçlar alıyorlar. Kısa ve uzun sürüşleri bu grubun önünde. Sorun yaşamazsa damalı bayrağı önce geçebilir.

Grup E (Kovalainen-Maldonado-Sutil-Trulli): Burası için derecelere çok bakmaya gerek yok. Sutil’in sorun yaşamaması halinde buradan lider çıkması zor olmamalı. Özel hayatında yaşadığı sorunu buradaki sonuçla unutturmak isteyecektir. Çok agresif olmazsa, Grup D’yi de geçer.

Grup F (D’Ambrosio-Glock-Karthikeyan-Liuzzi): Önceden de söylemiştim. Bu grupta yarışı bitirmek bile kolay değil. Riskli ve bence bu topa girmeyin.

Oynanabilecek kupon: Button (Grup B) – Heidfeld (Grup C) – Buemi (Grup D) – Sutil (Grup E): 16,61

Bol şans

Gökhan KAMİL


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir