Hamilton Yeni Sert Lastikleri Yorumladı: "Felaket"

yazar:

kategori:

Pirelli, bir süreden beri üzerinde çalıştığı ve daha fazla uzun ömürlü olmasını beklediği süper sert lastikleri ilk kez bugün takımlara verdi.

Hamilton “Süper sert lastikler felaket, sürüş pek güzel olmuyor. Gerçekten felaket lastikler. 2 sn fark var ve çok da fazla dayanmıyorlar.”

“Bu lastikleri niçin getirdiklerini bilmiyorum çünkü diğer lastikler oldukça iyiydi. Çok uzun kullanmak zor.”

“Yaklaşık 2.5 sn daha yavaşlar. Ardından normal lastikleri taktığımızda mükemmel oluyor. Sanırım bir çok sürücüyü en çok diğer lastiklerle göreceğiz.” dedi.

Jenson Button da takım arkadaşına katılarak “Ciddi konuşmak gerekirse çok sert lastikler. İlk defa kullandık. Daha önce bu lastiklerle çok fazla sürüş yapmak istemedik çünkü diğer lastikleri kullanmayı istiyorduk. Bu yüzden biraz şoke olduk.”

“Diğerleri de zorlanıyor mu bilmiyorum. Herkes aynı lastiklerle çalışmak zorunda bu yüzden mevcut lastiklerden en iyi çözümü bulmalıyız. Şu anda zorlanıyoruz, elimizden geleni en iyisini yapmalıyız. O lastiklerle daha fazla sürüş yapabilmeliyiz.” dedi.

Ferrari’den Fernando Alonso da süper sert lastiklerle kimsenin sıralamaların ilk bölümünde sürüşü göze alamayacağını düşünüyor.

Alonso “Umarım birileri dener. Biraz farklı lastikler. Zaten ilk dört yarışta da büyük fark vardı ve her nedense lastikleri değiştirip daha yavaş olanları getirdiler.”

“Bu lastiklerle sıralamalarda ilk seansa çıkmak zor bu yüzden sürücülerin % 95’inin ilk seansta yumuşak lastikleri kullanmasını bekliyorum. Bakalım kimse risk alabilecek mi? Red Bull’un bugün ne kadar fark attığını bilemiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Fernando =)

  2. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    sorun lastiklerin yeterince ısıtılamaması ise, lewis de çıkıp berbat diyorsa bu lastikleri hangi pilot ısıtır gerçekten merak ediiyorum.

  3. redbulların bile ilk seansta kullanacagını sanmıyorum bu lastikleri ama ilk iki seansta tek set lastik kullanabilirler…

  4. "Gerçekten felaket lastikler. 2 sn fark var ve çok da fazla dayanmıyorlar."

    15 tur gitsen 30 saniye yapar. hadi yumuşaklar 10 tur gider desek, fark 20 saniye, neredeyse bir pit kadar zaman. kullanmayı düşünen pilotlara hayırlı işler.

    hem uzun süre dayanmayacak, hem sürüşü çok zor olacak, hem de oldukça zaman kaybettirecek. peki bu lastiğin yapılma amacı nedir? istanbulpark'ın 8. virajı, catalunya'nın 3. virajından daha mı hafif kalıyor lastik üzerinde?

    3 yarış tüm padok pirelli'ye övgülerde bulundu, adamların hemen burnu kalktı anlaşılan. oynamayın kardeşim şu hamurlarla, millet adam gibi alıştığı lastiklerle gitsin işte.

    alonso ve hamilton gibi lastikleri ısıtmada son derece başarılı pilotlar bile eleştiriyorsa, demek ki gerçekten rezalet bir lastik hamuru ile karşı karşıyayız..

  5. efendimayin  avatarı

    Redbullar kullanır ilk sensta

  6. rocco junior avatarı

    Pilotlara katılıyorum bende bunu anlatmıştım neden durduk yere en sert hamuru getirdiler?En azından Türkiye'deki hamurlar olmalıydı ve aradaki fark bu kadar anormal olmamlıydı.Kime,neye göre göre bu lastikler değiştiriliyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir