FIA, Ferrari'nin Kanadının Yasallığını Tartışıyor!

yazar:

kategori:

Ferrari İspanya’ya bazı yeni parçalar getirdi ve bunlar arasında yeni arka kanat yer alıyor. Bu yeni arka kanadın üst bölümü daha yukarıda yer alırken aynı zamanda kanadın ortasında bir boşluk bulunuyor.

FIA Yarış Delegesi Charlie Whiting kanadı yakından incelediklerini ve son antrenman seansından önce bu tasarımın kullanılıp kullanılamayacağını takıma söyleyeceklerini açıkladı.

Whiting “Ferrari’nin arka kanadının farkındayız ve bunu onlarla konuşuyoruz. Bu kanatla yarışıp yarışamayacakları bu akşamki karara bağlı olacak. Kuralların çok akıllıca yorumlanması söz konusu ve iyi bir şekilde yorumlayıp yorumlamadıklarına karar vermemiz lazım. Yarın her şey açık olacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Çok şükür forum sayfalarımızdan Teknik bilgileri öğrenebiliyoruz 10 senedir.Mclarencilerin (kastım senin gibilere) bu tavırlarına bayılıyorum.******* psikolojisi içinde yaşayıp gidiyosunuz.Kimse sizden çok bilemez tabi.Çok bilemesenizde hırsızlık yaparsınız yine olur biter.Artık bu işleri bıraksanızda Akıllı uslu yorum yapabilseniz keşke.Temennim iyi yola gitmeniz.aa bu arada bu yorumuda geç yazdım.Diğer sayfalardan arastırdım bu laflarıda haberin olsun.

  2. biraz geç yazmışsın, sanırım internette kural araştırmaları ile baya bi haşır neşir oldun. haber twwetlere düştükten sonra teknik sitelerde anında açıklandı. yani 4 saat geç kaldın malesef, tabi bide okuduğunu anlaman sürmüştür 1 saat, yinede çabaların için sağol :))) getirisinin ne olacağını ben çok iyi biliyorumda sormadığım halde yazmışsın onada teşekkür :)) sayemde formula 1 i teknik olarak daha yakından takip etmeye başlayacaksın bu yüzden kendimi mutlu addediyorum.

  3. Biraz önce gelen bilgiye göre Ferrari'nin arka kanadına izin çıkmadı, Türkiye'deki kanatla yarışacaklar

  4. alonzomanyaa  avatarı

    o değilde benim bildiğim RB nin arka kanatta da böyle ufak bir oyuk var orta kısmında.

  5. zaten şu aralar iste yönetimi çok harika iş çıkarıyo kendi arkadaşı olan kişilerin hakaret içeren birilerine dil uzatan yorumları yayımlanırken bizim onlara cevap verdiğimiz ayne sertlikteki yorumlarımız yayınlammıyo nedense…

  6. maşallah saftiriklere fırsat tanımammışsın bile inceliyoruz demişler yarışmayacak dememişler kim niye çıkıp böyle bişey desin içiniz fesat

  7. nihayet bir buluş yaptılar 😀 o boşluk ne işe yarıycak. ? anlamadım

  8. FIA=FERRARİ. Bu doğruluğu ispatlanmış bir formüldür her daim:))

  9. sen yazmışsınya saftirik aramaya boşa:)

  10. Evet kurallar dahilinde.Sadece farklı yorumlanmış.Fia yapılan ölçümlerde ferrari arka kanat yüksekliğini 98cm olarak ölçtü(max 95 olabilir).Uç plakalada 3 cm fazlalık var.Ancak Mevzuat 3.10.3 e görede kanatlar üzerinde dikmelerin 3cm'e kadar uzatilabileceği yazar yani kurallar dahilindedir ve bu eklemeler araç ölçülürken yok sayılır.Gayet açık.
    Getirisi nedir dersen uç plakların yüksekliği extra downforce yaratır.
    Anlayabileceğini umuyorum 😉

  11. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Herkesin istediği oldu. Ferrari uzun zaman sonra örnek alıcacak bir parça üretti:)

  12. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Herkesin istediği oldu. Ferrari uzun zaman sonra örnek alıcacak bir parça üretti:)

  13. kuralları tam olarak karşılıyorsa yasaklayamazlar, rahat olun. gördüğüm kadarıyla kopyalanmasıda basit bir parça. kurala tam uyuyormu bilmiyorum ama umarım yasaklamazlar. doğal olarak diğer takımlarda birsonraki yarışa 3cm genişletilmiş arka kanatlarla çıkarlar. olacağı bu.

  14. inşallah işe yarar 😀 düzgün bir şeydir de 1sanniye getirir ama bir arka kanatlada 1 sn zor yani 😀

  15. Arka kanat kurallar dahilinde

    kurallar dahilinde veya değildir demek için biliyor olman lazım. neden kurallar dahilinde, Whiting açıklamadan sen açıklada bilelim 🙂 yarına kadar beklemeyelim.

  16. Kuralların çok akıllıca yorumlanması söz konusu ise, ne diye yasaklama düşünceniz var? aynı "akıllıca yorumlarla" mclaren F-kanal, brawn çift katmanlı difüzör ve red bull egzos gazı düzeneğiyle yarışlar kazanırken niye düşünmediniz bunu?

  17. Arka kanat kurallar dahilinde.Fia etik değil diye engellerler yine.Herkes etik sanki

  18. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    şimdi bazı saftirikler başlar FIA=FERRARI yazmaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir