DRS Monaco'da Kullanılacak – Kanada'dan İtibaren 2 DRS Noktası Olacak

yazar:

kategori:

Charlie Whiting’e göre Kanada’da DRS hem arka düzlükte 11. viraja yaklaşırken hem de ana düzlükte kullanılabilecek. Bu da sürücülerin DRS’yi arka düzlükte kullandıktan sonra 11 ve 12. virajlarda kapatacağı ve ana düzlükte tekrar açacağı anlamına geliyor.

Valencia’da gerçekleştirilecek olan Avrupa yarışında da 10 ile 12. virajlar ile 14 ile 17. virajlar arasında DRS’nin kullanılacağı açıklandı. Kanada yarışına kadar olan dönemde ise sistem sadece tek bir bölümde kullanılmış olacak.

Daha önceleri bazı pilotlar sistemin Monaco’da kullanılmasının tehlikeli olacağı endişelerini dile getirmişti. Whiting, Monaco’da belli noktalarda sistemi yasakladıklarını ancak genel anlamda yasağın olmayacağını söyledi.

Monaco sıralamalarında sistemin tünelde kullanılmasının yasak olacağı açıklandı.  Whiting, geçişe yardımcı olan sistemin Monaco gibi geçişin imkansıza yakın olduğu yerlerde kullanılmasının gerektiğini söyledi.


Yorumlar

  1. Valencia da geçen sezon Webberin uçuşu o tünelde olsa ne olur acep?

  2. DRS olmaması, olmasından daha iyidir. tek DRS olması çift DRS olmasından iyidir 🙂

  3. haberin fotoğrafı cok güzelmiş. hızlı virajda cok güzel bir açıdan ve gayet net. haberden daha fazla ilgimi çekti =)

  4. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    ferrari "başka seri" dedigi zaman herkes agzına geleni sayıyor.ama formula 1 tarihinin en b*ktan kurallı sezonu bu olsa gerek.

  5. işin tadı iyice kaçmaya başladı. ne demek 2 drs alanı? mis gibi U virajın çıkışında açıp, arka şikana gelirken kapatsınlar, olsun bitsin. şimdi arka şikana gelirken 2 araç da yanyana olurlarsa, ana düzlüğe çıktığında ahngi pilot drs'yi açacak? arkadaki öne geçerse bu sefer geçilen pilot mu DRS açacak? zaten şampiyonlar duvarını vurmadan hızla geçmek konsantrasyon isteyen bir iş, şimdi bir de pilotlar bu DRS saçmalığına kafa yoracaklar o esnada. valla Allah yardımcıları olsun, ne diyeyim..

    diğer konu, zaten kanada geçiş için süper bir pist. hadi bir de DRS alanı koydun, anladık. peki bu 2.ye ne gerek var aloooo efendiler?

    monaco için de DRS açılacakmış. sıralamalarda çömezin biri DRS açacam sevdasına kaza yapar da kırmızı bayrak nedeniyle büyük takım sürücüleri elenirse, o zaman görürüm sizi..

    iyice emin oldum ki tepede oturan bir grup insan ya da birkaç kişi, "acaba sıradaki yarışta ne uydursak" diye hiç üşenmeden plan yapıyorlar. bizim kurbanlık kuzu-etten kemikten biyonik pilotlar da bu saçmalıklara karşı göğüs germek zorunda kalıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir