Raikkonen Henüz Formula 1'i Tam Anlamıyla Reddetmiyor

yazar:

kategori:

Formula 1’den ayrıldığından beri WRC’de mücadele eden Finlandiyalı sürücü, bu hafta sonu ilk defa NASCAR’ın Kamyonet serisinde mücadele edecek. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Raikkonen, Formula 1 ihtimalini kesin bir dille reddetmedi.

Raikkonen “Büyük planlarım yok. Gelecek sene ne yapacağıma dair planlarım yok. Neler olduğunu göreceğiz çünkü buraya gelirken bir beklentimiz yoktu. Ralliye giderken de öyle olmuştu. Aynı hikaye burası için de geçerli. Tabiki ikisi farklı spor ve Avrupa’daki yarışlara göre çok farklı bir seri ancak burada çok popüler.”

“Bu sene ralli planım vardu bu nedenle NASCAR’ı zamanım oldukça yapacağım. Eğer iyi iş çıkaramazsam o zaman geri dönmeme gerek kalmaz. Henüz bilmiyorum. Günler ilerledikçe ne yaptığımı gçreceğiz. Gelecekte olacak olan olacaktır.” dedi.

Raikkonen ayrıca Formula 1’e dönme ihtimalini tamamiyle reddetmiyor.

Raikkonen “F1’i bırakmamın bir çok nedeni vardı. Her zaman sonsuza dek böyle devam edip etmeyeceğini bilmediğimi söyledim. Ancak bıraktıktan sonra gerçekten Formula 1’i özlemedim. Başka şeyler denemek istedim ve mükemmel fırsatlarım oldu. Ralliue gidip öğrenebildim. Şimdi ise NASCAR’ın nasıl olduğunu görüyorum.”

“Şu an için olanlardan mutluyum ancak F1’e asla dönmeyeceğim gibi bir şey demiyorum. Belki asla dönmem, belki dönerim ancak bunu zaman gösterecek.”

“Daha önce de dediğim gibi gelecek sene için planlarım yok. Bu sene için de Ocak ayına kadar planlarım yoktu bu yüzden tam olarak ne yapacağımı oldukça geç öğrenebiliriz.” dedi.

Raikkonen bugün ilk kez NASCAR’da resmi seanslara katıldı. Her iki seansın ardından Raikkonen 30. olabildi ve bundan pek memnun olmadığını dile getirdi.

 


Yorumlar

  1. tüm kalbimle inanıyorum dönecek…

  2. Cümlelerinde başarılı olma hedefi yok sadece gündemde kalmak yarışıyor olmak için yarışıyor..

    Formula 1 konusuna gelince ufak tefek takımlara gelmeyeceği kesin, paşamız Renaultu da beğenmemişti McLaren 5 milyon teklif etmişti onu da kabl etmedi, Zaten yarışmaması durumunda Ferrari 10 milyon verdi 2010 için bu durumda o parayı buşekildeyemek yadasponsorgelirleriyle yarışıyor olmaki çin yarışmak farklı serilerde isim yapmak ve o parayı eğlenirken katlamak daha mantıklı…Artık kazancı ne kadarsa…

    Birbaşka gerçek de şudur ki F1 Rai olmadan da heyecanlı o da olsa güzel olurdu evet ama o olmadan da heyecanlı ve bu şekilde farklı serilere dadanarak inanıyorum ki kendi hayranları bile diyordur napıyor ne saçmalıyor bu diye, çünkü fanları F1 koltuğunda sevdi bi orda bi burda bu şekilde sadece kendi yıldızını söndürüyor…

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    klasik Kimi Raikkonen cümleleri 🙂

  4. kamyoncu kimi.hayırlı işler ola…

  5. Bir kere tarihin en çok kazanan pilotu schumi yıllık 61 milyon €…

  6. Hah bide Nascar cikti basimiza 🙂 Umut falan yok, bu adam donmeyecek F1 e, bakmayin reddetmiyor yorumlarina, Kimi zaten bu konularda hep ortaya konusmustur, bekleyip gorecegiz demezmi hep?

  7. Bu haberi okumusmuydun? Bu aciklamayi Schumi biraksa da F1 popularitesini yitirmez diyen F1 in patronu yapiyor..

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/19263-ecclestone-raikkonen-formula-1-e-donmuyor.html

    Su cumlelere dikkatini cekmek isterim:
    "Kimi'nin F1'i terketme nedenini ve bir çok kişinin onu döndürmeye çalıştığını kimse bilmiyor."
    "Ancak Kimi başka bir şey yapmaya karar verdi ve bu böyle devam edecek."

    Adam gideli 2 sene oldu hala arkasindan konusanlara sasiyorum gercekten..

  8. Vazgeçilmez olduğunu zanneti,
    Formulayı bırakınca herkes peşinden ağlayıp sızlayıp geri gelmesi için yalvaracaklarını düşündü,
    Baktı formula 1 tarihinin en mücadeleci en heyecenlı,son 5 yarışa beş pilotla şampiyonluk mücadelesi ile giriyor,Alonso tarihin en çok kazana pilotu olmuş,Vetel ikinci şampiyonluığuna koşuyor,Diğerleride var göcü ile mücadelye ortak olmaya çalışıyor,Kendisinden ise ne bir haber ne bir mektup ne bir nostaljik estante içeren bir video,tam dış kapının dış mandalı bile değil,eeee ne yapsın, tekrar,ey ahali ben unuttunuz ama ben sizi unutmadım,bakmayın benim öyle yüksekten utuğuma aslında ben sizden hiç kopmak istemedim,şu ego denen illet yokmu, bana benim vazgeçilmez olduğuma inandırdı o yüzden çok yükseklekrden uçtum,lakin yüksen uçanın yere çaılması da fena olur.

  9. emiko emiko avatarı

    Kendini takımın üstünde tutan bir pilot f1 e dönse bile başarılı olacağından şüpheliyim.Üst düzey takımlarda yer bulması zor.Fırsat geldimi kullanacaksın.Her zaman fırsat ele geçmez.

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    döncekmiş, 2023 te

  11. yarıştığı serilerde başarısz olursa f1 e dönmeyi düşünüyor sanırım.başarısız olursa yerilecek ama.bu durumda f1 e dönebilr bence.o zaman başarısız olsun kimi bunu istediğime inanamıyorum ama f1 e dönmesi için bu gerekiyorsa başarısız olsun.tadımı tuzumu f1 zevkimi geri istiyorum
    kimi turn the run
    fan ın jet man

  12. Rai yi severim ama içinde F1 e karşı iştahı olmayan birisinin gelmemesi daha iyi

  13. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    keşke..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir