Takımlar, Difüzör Protestoları Konusunda Uyarıldı

yazar:

kategori:

Bu hafta sürekli gaz üreten egzozları yasaklamayı planlayan FIA bu niyetinde geri adım atmıştı. Cuma günü basın mensuplarına konuşan Charlie Whiting bu tür sistemlerin şikayetlerem maruz kalabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Whiting şu an için araçları diskalifiye etme gibi bir planlarının olmadığını ancak bu tür sistemlere sahip olmayan Williams, Virgin ve HRT gibi takımların şikayet edebileceklerini söyledi.

Whiting “Bu her zaman olasılıktır. Takımlara bunun olabileceğini belirttim ve böyle bir şey olursa normal bir şekilde hakemlere götürürüz.”

“Tüm teknik yöneticilerimizi yıllardan beri yarışlara yolluyoruz ve teknik bölümün niyeti bu şekilde. Hakemler karşısında herkes mücadele etme şansına sahiptir.  Bu çok sık olmaz ancak geçmişte olduğunu gördük. Mesela 1998’de Brezilya’da fren sorunu olmuştu.”

“Ancak bunlar olabiliyor ve takımlara, sistemin yasaklanmasının ileri bir tarihe alındığını belirttik.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Yaw iyide madem bu sistemi kullanmak yasal değilse şimdiye kadar akılları nerdeymiş diğer takımların ve senin gönderdiğin teknik ekibin??
    demekki incelemeyi yapan ekipte iş yok laf olsun die bakıp dönüyolar.

  2. Sırf şu saftirik takımlar bu sistemi kullanamıyor diyemi yasak getireceksiniz.

  3. iyide adamlar 2 günde mi değiştirsin egzoz sistemini hakemlere götürürürmüş eğer öyle bir kural varsa bu adamlar lavuk da mı böyle bir sistem yaptılar allah akıl fikir versin whiting dedeye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir