Webber İspanya'da Bu Sezonki İlk Polünü Kazandı

yazar:

kategori:

Red Bull’un domine ettiği hafta sonunda Webber, 1.20.981’lik derecesiyle takım arkadaşına 0.2 sn fark attı ve sıralamaların galibi oldu. Bu sıralama zaferiyle Webber, bu seneki ve geçen seneki Belçika GP’den sonraki ilk pol zaferini kazandı.

Sıralamaların son bölümünde her iki sürücüsüyle tek hızlı tur atmayı tercih eden Red Bull’dan Sebastian Vettel ikinci en hızlı isim olurken bu isimleri Mclaren Mercedes’ten Lewis Hamilton takip etti.

Fernando Alonso, kendi evinde gerçekleştirilen sıralamalarda bu seneki en iyi derecesini elde etti ve 4. olarak Mclaren pilotu Jenson Button’u 5. sıraya itti.

Renault pilotu Vitaly petrov iyi bir sıralama seansının sonucunda 6. olurken onu Mercedes’ten Nico Rosberg takip etti. Ferrari’den Felipe Massa’nın 8. olduğu seansta PAstor Maldonado 9. oldu ve çaylak sürücü en iyi sıralama sonucunu elde etmiş oldu.

Mercedes’in diğer pilotu Michael Schumacher, sıralamaların son bölümünde tur atmayarak bir set lastiğini korumayı tercih etti ve Alman sürücü yarışa 10. sıradan başlayacak.

 

Poz.  Pilot                Takım                 Süre            Fark   
 1.  Mark Webber           Red Bull-Renault     1m20.981s
 2.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m21.181s   + 0.200
 3.  Lewis Hamilton        McLaren-Mercedes     1m21.961s   + 0.980
 4.  Fernando Alonso       Ferrari              1m21.964s   + 0.983
 5.  Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m21.996s   + 1.015
 6.  Vitaly Petrov         Renault              1m22.471s   + 1.490
 7.  Nico Rosberg          Mercedes             1m22.599s   + 1.618
 8.  Felipe Massa          Ferrari              1m22.888s   + 1.907
 9.  Pastor Maldonado      Williams-Cosworth    1m22.952s   + 1.971
10.  Michael Schumacher    Mercedes

11.  Sebastien Buemi       Toro Rosso-Ferrari   1m23.231s   + 1.691
12.  Sergio Perez          Sauber-Ferrari       1m23.367s   + 1.827
13.  Jaime Alguersuari     Toro Rosso-Ferrari   1m23.694s   + 2.154
14.  Kamui Kobayashi       Sauber-Ferrari       1m23.702s   + 2.162
15.  Heikki Kovalainen     Lotus-Renault        1m25.403s   + 3.863
16.  Paul di Resta         Force India-Mercede  1m26.126s   + 4.586
17.  Adrian Sutil          Force India-Mercede  1m26.571s   + 5.031

18.  Jarno Trulli          Lotus-Renault        1m26.521s   + 3.561
19.  Rubens Barrichello    Williams-Cosworth    1m26.910s   + 3.950
20.  Timo Glock            Virgin-Cosworth      1m27.315s   + 4.355
21.  Tonio Liuzzi          HRT-Cosworth         1m27.809s   + 4.849
22.  Narain Karthikeyan    HRT-Cosworth         1m27.908s   + 4.948
23.  Jerome D'Ambrosio     Virgin-Cosworth      1m28.556s   + 5.596
24.  Nick Heidfeld         Renault              No time

% 107: 1m28.767s

 


Yorumlar

  1. arkadaşlar alonso çok mu yaklaştı vettel ve hamiltona hemen arkalarında gördüm…enteresan…yani gerçekten iyi pilot bu alonso ne zaman yaptı bu işi pes yani:)))

  2. İnşallah Webber ile beraber efsanede yukarılara çıkarsa çok güzel olur 🙂

  3. Hava koşulları felan bunlarında etkisi var

  4. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    dikkat ette diaz hamilton ı geçmesin

  5. watercolour avatarı

    Adamlar 1 olmaktan sıkıldı artık.Neredeyse üzülecekler 🙂

  6. watercolour avatarı

    Vettel startta kers sorunu yaşarsa epey bi gerilere düşer.Sanırım herkesin beklediği şey :))))))

  7. Eray Parlak avatarı

    kış testlerinde mercedes schumacher ile en hızlı turu atmış 1.21.2 rosberg en güncel mercedesle atmış 1.22.5 ne bu şimdi şakamı takım güncelleme yaptıkça araç yavaşlıyormu ?

  8. İnşallah yarın Webber'in günü olacak.
    Gönlüm Schumacher ve Werbber'den yana

  9. Onlarda var tabi kafamda oluşan isimler yani bunlar 🙂

  10. Webber defalarca kers problemi yaşarken Vettel geçince bunun etkisi olduğundan bahsetmiştim.Vettel kerste bir kere problem yaşayınca Webberin geçtiğini gördük.İkisi eşit şartlarda yarıştığında inanıyorum ki Webber asla geride kalmaz, öne bile çıkabilir.Önümüzdeki ispanya yarışıyla beraber webberin geçen sene sırasıyla 1-1-5-1 olduğu yarışlar.Haydi webber göster kendini !

  11. günün aşarlı isimlerini bilmek zor çünkü hangi pilot ne kadar yarşa yönelik hangi pilot sıralamalara yönelik yada her ikisinin ortası ayar yaptı muamma.artk sıralamadaki derecelerin çok önemli olmadığıda belli

  12. bana katılırsınız katılmazsınız bilemem ama eski son saniye pol kime gidecek günleri özlüyorum… adamlar yarışa lastik saklamak için tur atmıyorlar.. bu nedir ya… bundan sonra madem bu heyecan olmayacak c.tesi sıralamaları izlemem gider piknik yaparım.. akşam gelir acarım trf1.net i sonuca bakarım… bu kadar mı sıkıcı olur sıralama turları..

    yada daha ilginc olsun diye pazar saat 14.50 ye kadar acmam tv felan suprizin alası olur… bu lastik işi yüzünden sıralamaların tadı kaçtı…

  13. Ömer_Massa avatarı

    webber'e helal olsun.sonunda Vettel'i geride bıraktı.ferrari umarım podyumda yer alır.Webber de inşallah kazanır.

  14. ben schumacher in yerinde olsam bütün mühendisleri kovalardım:) ne kers miş be kardesim her sıralama formatında kers kers kers bugün gene fazlasıyla hızlıydı ama bir sekilde schumi yi arka plana atacaklar ya bir sekilde önünü kesecekler ya artık normal karşılıyorum ya strateji olarak ya da araç daki akıl almaz sabotaj kokan bir takım ayak oyunlarıyla alaşağı etmeyi beceriyorlar helal olsun mercedes gp belki iyi bir araç yapmayı beceremedi ama bizans oyunlarını iyi öğrenmişler.1 değil 5 değil 10 değil ve hep schumi nin aracında:))bunca arıza başka ne sekilde açıklanabilirki varmı örneği. böyle bir takım arkadasını kim istemez:)

  15. Yarın yarışı Webber kazanırsa kendi başardı.Kazanamayıp Vettel 1. olursa takım engel oldu,konuşulacak şey bu.Yani aslında RedBull için iki cu b… değnek.Ben yarın bu farklarla başka ihtimal görmüyorum çünkü ama başkası kazanırsa da tebrik etmek lazım.

  16. özellikle q3'de q'2'ye göre derecesini geliştirirken mclaren neden yavaş kaldı ? o dikkatimi çekti benim, ayrıca lews de button da iyi bir tur atamadılar alonso'nun süper turuna oranla

  17. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    cuma ilk antremanlardan beri S1 de yavaşlar.

  18. Günün en başarılı iki ismi
    Kovalainen ve Alonso

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    hangi turda 319 yaptığını bilmiyoruz, 1 saatlik süreçte kırk kez kanat açısı değiştirilebilir 🙂 her iki sürücümüzün hata yaptığı ihtimali çok düşük, muhtemelen yarışa yönelik bir ayar değişikliği olabilir.

  20. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Kime ihtiyyacımız olduğu gayet acık:FERNANDO ALONSO

    2016 yılına kadar sözleşme ve aldığı o kadar para anasının sütü gibi helal

    Ben ALonso'yu hiç sevmezdim ne Renaulttayken Nede McLarendeyken

    Seviyorum Seni FERNANDOOO

  21. Gecen sezon Webber yaris sonrasinda `Cristian Horner bana cik ve Catalunya`nin keyfini cikar dedi bende bunu yaptim` demisti, sanirim Horner pilotlarina ayni cumleyi tekrar kurdu 🙂 Adamlari bu pistte gecmek mumkun degil, hatta Marko`nun sezon basinda burada ki testlerden sonra `simdi yaris olsa herkese tur bindirirdik` demeci bile abarti degil gibi 🙂

    Startta gecilseler bile mekanik sorun yada kaza yasamazlarsa 1 ve 2 numara belli, podyumun son basamagina ya Alonso cikar ya Hamilton, Alonso ile Hamilton arasinda guzel bir rekabet izleyebiliriz, bakalim yarin surpriz cikacakmi..

  22. Evet istediği lastiği seçebilir, bakalım yarın nasıl bir strateji uygulayacaklar.

  23. red bull yazısını görmekten sıkıldık artık…

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sıralamanın ilk 5 dizilimi geçen yıl ile aynı.Umarım sonuç da geçen yıla benzer.
    Geride kalan 4 yarışa nazaran İspanya sıralamalarında RBR nin daha baskın olmasını bekliyordum.Öyle görünüyor ki , Ferrari açısından İstanbul'da başlayan farkı kapatma trendi devam ediyor.Arka kanat değişiklikleri ile ayar sıkıntısı yaşamamıza rağmen iyi sayılabilecek bir yerdeyiz.Tebrikler.

  25. Hamilton diğer demecinde olumsuz bir beyanda bulunmuş.

    Ama basın toplasındaki hali. Çok mutlu. aslında strateji ters gittiğinde Hamilton'ın yüzü hissiz moda geçer. ama basın toplantısında ki hali, stratejisi tutmuş ve rahat gibi idi.

    şayet Hamilton rahat ise, her ne olursa olsun çok güçlü olacağız demektir.

    Button'ın diazı kalkışta geçeceğini düşününce….

    Red Bull'larla başbaşa kalırız umarım.

  26. Sıralamanın ilk 5 dizilimi geçen yıl ile aynı.Umarım sonuç da geçen yıla benzer.
    Geride kalan 4 yarışa nazaran İspanya sıralamalarında RBR nin daha baskın olmasını bekliyordum.Öyle görünüyor ki , Ferrari açısından İstanbul'da başlayan farkı kapatma trendi devam ediyor.Arka kanat değişiklikleri ile ayar sıkıntısı yaşamamıza rağmen iyi sayılabilecek bir yerdeyiz.Tebrikler.

  27. İnsan inanmak istemiyor artık bu kadarı da olamaz diye ama dediğin gibiymiş. emin olamadığım için soruyorum; zaman turu olmadığından istediği lastikle başlamak gibi bi imkanı var mı? çünkü sert lastiklerle başlarsa çok çok zor bir yarış olabilir onun için.

  28. önemli değil hepimizin böyle dönemleri olur ama cidden saçma bir çıkıştı yani ben çıkıpta muazzam motorumuz eşsiz bir zafer daha kazandı edalarında bir yorum yazmadım.Motorumuzun eksik yanlarının ve artı birçok yanının da olduğunu biliyorum.Red Bull konusunda yazdıklarımın ise virgülüne noktasına kadar arkasındayım bu takıma sezon başlamadan herkes saldırıyor ezicez biçicez Red Bull bitti vs vs.Red Bull'da en güzel cevabı pistte veriyor 🙂 Elbette F1 eski F1 değil ancak bunlar bizim elimizde olmayan şeyler..

  29. birşeyin derdinde değilim tabiki 180 pole kazanmak önemli bende tebrik ederim ama demek istediğim redbullun hızı renaultdan değil renault motoruda çokta iyi değil sende kabul etmişsin pancar motorundan kastımsa virajlarda sesi kesildiği için söyledim yoksa renault'la bir sorunum yok hatta severim iki tane sevdiğim pilot heidfeld ve petrov iki tane düzgün insanın yarıştığı takımla neden bir sorunum olsun umarım seni üzmemişimdir kusura bakma sinirim bozuk biraz. f1 çığrından çıktı eksi f1'i sadece youtube'da izliyoruz ona üzülüyorum.

  30. ben şuanda çok iyi durumda olduğunu falan iddia etmiyorum bunu nereden çıkarttığını da anlayamamam gayet normal sanırım.Ben 180 defa pole almış bir markayı tebrik ettim medeni insanlar böyle yapar.Bunun neresinden nem kaptınız anlayamadım açıkcası.Ayrıca Lotus Renault Gp'nin nesi varmış ki markalarda 4.sırada.1 senedir bu araca hazırlanan Mercedes'i Kubica olmamasına rağmen arkasına almış durumda iki podyum elde edilmiş sen neyin derdindesin anlayabilmiş değilim?

  31. sıralamaları bitiren lastikler oldu, Trullinin dediği gibi…

  32. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    alonso 320,hamilton 319 yapmış düzlük hızları aynı sayılır. dediğin gibi daha fazla kanat açısı ise daha fazla DF demek. araç düzlükte alonso ile aynı hızları yapabiliyorsa T1 ve T3 de avantajın büyümesi lazım, aksine S1 de McLaren rezalet. 3.-4. poziyonu garanti görüp 3.virajda lastikleri mi korudular dicem garip bir durum. 🙂

  33. sesi öyle geliyorda ondan diyorum ayrıca ne kadar iyi bir motor olduğu lotus renault gpden belli redbullda iyi diyorsan onlara gerçekten pancar motoru taksan adamlar yine uçacak 30 beygir güçsüz bir motorla bile yakalanamıyorlarda…

  34. vettel en fazla üst üstü pole rekoru kıramıycam diye üzülüyordur webberi sorarsan o zaten hep mutsuz yarın yarışı kazanamıycağını bildiği içindir.:))

  35. pancar motoru?? defalarca şampiyon olmuş bir motor için kullandığın kelimelere dikkat et istersen

  36. hocam sen redbull pancar motoru gibi çalışan renault motoru kullanıyor diyemi bukadar çok seviniyorsun.

  37. Yusuf  Hitay avatarı

    2. ve 3. sektörde daha iyi tutunma sağlamak için daha geniş kanat açısı.

    alonso ilk sektörde mclaren ikilisinden yarım saniye daha hızlıydı ama diğer sektörlerde aldığı yarım saniyeyi geri verdi.

  38. Tebrik etmem gerekenler var ama daha Fernando Alonso bunlardan bir tanesi gerçekten muazzam iş başardı.Diğeri Maldonado gerçekten çoğu kişi göz ardı etti ama müthiş iş başardı Q2'deki turu yaptığı hataya rağmen muazzamdı..Bir diğeri Petrov 6.sıra Mercedesleri ve Massa'yı mağlup etmek güzeldi..ve tabi RENAULT 180.Pole tebrikler RENAULT :))))))

  39. ne redbullmuş arkadaş yaa takımlar ıkınıyor yetişmek için tık yok banamısın demiyor ne araba üretmiş adamlar yaa 3 senedir aynı tasarım değişen hiç birşey yok ama adamlar hep hızlı hep hızlı sıkıldım valla yok arkadaş kazansın ona kimse bişey diyemez ama zevk olsun yarışta biraz sıralamar iyice rezim durumda son seansı izlemedim adamlar kural değiştire değiştire işin b.kunu çıkardılar herkes tek tur atıyor nerde o 2007 2008 yıllarındaki benzin yakma turları son 4 dakika içersinde heyecan tavan yapardı kim alıcak nolcak ne bitecek şimdi öylemi adamlar son 4 dakikayı garajda geçiriyor sıkıldım valla yarın senaryo yine aynı ya webber yada vettel yarışı sürklase edecek diğerleri biten lastiklerden dolayı ve drs sayesinde sürekli yer değiştirecek. RedBull'un 2.şampiyonluğu hayırlı olsun…

  40. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    McLaren in S1 deki yavaşlığının sebebini anlayabilen varmı 😀

  41. Red Bull Racing :)))) seviyorum sizi müthişsiniz müthiş..Az laf çok iş bu takımın taraftarı olmakla gerçekten gurur duyuyorum..Bu yarış öncesinde herkes şu güncellememiz var bu güncellememiz var derken Webber'e sordular yeni olan ne var araçta diye Webber ise sadece bijonlar cevabını verdi..Bu takımla cidden gurur duyuyorum.Yaklaşımları,o ekip ruhu (pilotlar arasında olmasa da),o çoşku anlatılmaz zamanında Team Spirit sloganıyla ana takımım Renault bunu çok iyi yansıtıyordu.Şimdi ise bu çocuklar iyi ki varsın ADRIAN NEWEY İyi ki varsın RED BULL RACING :))))

  42. red bull bu işi yalayıp yutmuş rafa kaldırmış bile. söylenecek hiç bir şey yok bu saatten sonra. kendi aralarında polecilik oynuyorlar. kalanlar da 3. sıradan itibaren dizilmek için uğraş veriyor. tadı tuzu kalmadı sezonun, red bull hepimizi ezdikçe eziyor..

  43. webber go and get it……

    not:aracımızın aerosu yeni,gelişime açık,RBR bitti diyorlardı.

    alın size BULL!!!!!

    redbull! Webber! go n get it!

  44. Schumi yarışa sert lastikle başlayacakmış gibi konuşmuşsun ama böyle bir bilgi yokki? sert lastikle başlayacağını nerden biliyosun?
    Bence sert lastikle başlarsa ve bu sertlerin yumuşaklara göre 2 saniye daha yavaş olduğunu düşünürdek 15 turda 30 saniye fark yer. bu durumda 1 pitstopda fazladan yapar (strateji gereği) 20 saniyede ordan yer eder 50 saniye.
    Son bölümlerde herkes sertteyken o yumuşak lastikle nasıl kapatacakki bu farkı? hadi bir pit eksik yaptı diyelim bence yinede zor!
    siz ne düşündünüz?

  45. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Şimdiki redbull bir zamanların lotusu gibi bunların da ateşi bir iki seneye söner. sıralamaları artık izlemiyorum bile.

  46. webber'i tebrik ederim. ben daha ölmedim dedi bugün, ve bunu göstermesine de kendisi adına sevindim.

    bir diğer tebrik de fernando alonso'ya. altındaki aracı olmayacak bir yere taşıdı bugün, performansı harikulade idi.

  47. Vettel piste çıksaydı polu alırdı. Ancak takım doğru bir kararla ikisinide göndermedi. Bu arada bu senenin en büyük yıldızı ne Vettel ne Alonso ne de Hamilton. Kesinlikle Newey.

  48. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    malesef öyle gibi görünüyor.

  49. kardeşim rb7 viraj başladıktan az sonra drs yi açıyo diğer takımlar viraj bitiminde bu ne yerebasmagücüdür anlamadım gitti:S:S:S

  50. Yusuf  Hitay avatarı

    rbr nin 2. şampiyonluğu hayırlı uğurlu olsun

  51. Bugün Red Bull pilotları bir iki yapmalarına rağmen pek keyifsiz gözüküyorlardı. Acaba arka planda yine birşeyler mi oldu ?

  52. webber i tebrik ederim vettelinde kers sorunu kendisini 2.sıraya koyduuu

  53. rocco junior avatarı

    Pat Fry, güncellemelerin bir kısmının çalıştığını bir kısmının ise çalışmadığını belirtmiş.Fp3 te bu kadar yavaş kalmamızın nedenini ayarları yeni arka kanatlı araca göre yaptıklarını ve düne göre Ferrariyi 0.3-0.4sn geri götürdüğünü belirtmiş Alonso.Çünkü antremanın hemen öncesi yasakladılar ve bir sürü zaman geçti buna rağmen çok iyi iş çıkarttı takım.Bende pole almışısız gibi sevindim yani:)

  54. Strateji felan değil o, en azından takip ettiğim kadarıyla söyleyeyim. Schumacher'in KERS'i Q2' den sonra çalışmamış ve bu yüzden tur atamamış. Ben pek şaşırmadım yine.

  55. alonsoyu tebrik ederim adamım süper bi tur attı biz herzaman dıyoruz alonso farkı bu 🙂

  56. bakalım Mercedes'in schumacher stratejisi ne getirecek. schuminin sıralam performansını da gözönüne alarak lastikleri yarışa sakladılar. eğer (sert lastikle çok mümkün değil ama) start düzlüğünün de uzun olmasıyla yine iyi bir strat alıp geçiş yapabilir, en azından yerini korursa, son bölümde herkes sert lastikleri kullanırken yumuşak lastiklerle geçişler yapabilir. Belkid e bus efer keyif alabilir.

  57. rocco junior avatarı

    Webber sonunda Vettele dur dedi ve bence hafta başından beri burada en güçlü adaydı.Vettelin kers sorunu yaşaması da etki etse bugün oldukça istekli,sorunlardan kurtulmuş bir Webber vardı.Bir tebrikte Ferrari ve Alonsoya yine cebinden belkide saliseler çıkartıp 4.cebi aldı.Neredeyse 3.olucaktı üstelik en sert hamurda kötüyüz ve arka kanadın yasaklanması bize tahminimce bir sıraya patladı.Tek turda böyle pistlerde çok hızlı bir takım.Güncellemeler işe yaramış çünkü ben en iyi 7.oluruz diyordum.Tek tur perfonmansımız artarak devam ediyor.Bundan sonrası şans biraz.İnşallah takım yarın Alonso'nun evinde iyi iş çıkartır podyuma çıkarız.Yumuşak lastiklerin geldiği,hızlı virajların pek olmadığı pistlerde bu kadar fark olmayacaktır tahminimce.Yarın podyum şansımız var start çok önemli umarım klasik Alonso startları İspanya'da son bulur.

  58. demiştim webber alacak diye 🙂 hamilton – alonso – button arasında çok az fark var. force india kumar oynadı, lotus'a ve kovalainen'e tebrikler. yarın ilginç bir start ve yarış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir