Vettel, Pol Galibiyetleri Sona Erdiği İçin Hayal Kırıklığı Yaşamıyor

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu, bu sezon gerçekleştirilen 4 yarışta da pol pozisyonunun sahibi olmuştu ancak bugün yaşanan KERS sorununun da etkisiyle Vettel, pol pozisyonunu takım arkadaşına kaptırdı.

Vettel “Çok büyük hayal kırıklığı olduğunu söyleyemem. Günün sonunda gelişim gösterdik ve Barselona genellikle yeni parçaların getirildiği yer olmuştur. Bizim parçalarımız da çalıştılar.”

“Sıralamaların ilk seansında hemen ritm tutturamadım ancak sert lastikleri kullanıyordum. 2. seansta yumuşak lastiklerle iyiydim. Son seansta ise çok zaman kaybettim ve turumdan memnun değildim.”

“Bazı sorunlarımız vardı ve Mark iyi iş çıkardı. Şu an için mücadele aramızda ve o bugün daha iyi iş çıkardı. Yarın uzun bir yarış olacak. İlk 3 ve aynı zamanda Button gibi lastikler sakladık. Bakalım yarın neler yapabileceğiz.” dedi.

Vettel sıralamaların 2 ve 3. seanslarında KERS’i kullanamadı ancak bunun pol pozisyonunu kaybetmesinde etken olmadığını söyledi.

Vettel “2 ve 3. seanslarda KERS’i kullanmadım ancak KERS olmadığı için Mark’ın polü kazandığını söyleyemem. O polü hak etti.” 

“Yarıştan endişe duymuyorum. Yarışta sorunların üstesinden geleceğiz. Çalışanlarımız çok zorluyorlar, olağan üstü bir iş başardık. Bugün aracımızın daha da hızlandığını kanıtladık. Hızlı bir temele sahiptik ancak daha da hızlandık. Bu yüzden aero çalışanlarımıza tebrikler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sıralama ile yarış arasında araçlarda değişiklik yapılamıyor.Ayar değişikliği tamir ws.

  2. kers yarın yarısa çalışacakmı acaba merak ediyorum çalışmazsa işimiz zor en az 2 sıra kaybederizzzz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir