Alonso: "Tekrar Edemeyeceğim Kadar Mükemmel Bir Turdu"

yazar:

kategori:

Bu seneki 4 yarışta hep 5. olan Alonso, bugünkü sıralama performansı ile bir adım gelişme gösterdi ve Mclaren sürücüleri arasında 4. sırayı elde etti.

Alonso “Mükemmel bir tur attım. Aynı turu 20 defa tekrar etmeye çalışsam daha iyisini elde edemem. Böylesine bir tur attıktan sonra duygularınızı kelimelerle ifade etmek zor. Her zaman sınırda oluyorsunuz ve her viraj sürücü için gerçekten özel oluyor.”

“Sonuçtan gerçekten mutluyum çünkü bu sene hiç 2. çizgide yer alamamıştık.” dedi.

Gelişme gösterdiklerini düşünen Alonso, Red Bull’u yakalamak için daha çok çalışmaları gerektiğini düşünüyor.

Alonso “Kesinlike pol pozisyonu hâlâ çok uzakta. Bugün Red Bull bir kez daha ulaşılamayacak seviyedeydi. Bu yüzden onları yakalamaya çalışmalıyız.”

“Bu sabah araçta bazı ayar değişiklikleri yaptık ancak bunlar istediğimiz sonuçları vermedi. Bu sonuçlarda rüzgar yönünün değişmesi de etkiliydi. Sıralamalarda eski ayarlara geri döndük ve anında daha iyi olduk. Genel olarak performans konusunda buraya getirdiğimiz güncellemelerle gelişme gösterdik. dedi.

Alonso, Mclaren’in kendilerini zorlayacağını düşünmesine rağmen podyum mücadelesi verebileceklerine inanıyor.

Alonso “Şu ana kadar yarışlarımız sıralamalara göre daha iyiydi bu yüzden podyum mücadelesinde yer alabiliriz. KAlkışta zor olacak çünkü her iki Mclaren sürücüsü iyi kalkışlar yapabiliyorlar. Bunun yanında bize göre bir set daha fazla lastikleri var.” dedi.

Takım Patronu Stefano Domenicali “Bu sporda her zaman sürprizler oluyor. Bu sabah, bu senenin en kötü sıralamalarını geçirdik ve her aracımız sorunlar yaşıyordu. Ardından en iyi sıralama sonucunu elde ettik.”

“Dördüncülük kesinlikle Fernando’nun inanılmaz performansı sayesinde oldu. Kesinlikle 3. seansta mükemmel sürüş gerçekleştirdi. Bir kez daha kime ihtiyacımız olduğu ve uzun vadeli anlaşma yenilememizin doğru olduğu doğrulandı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    55 nermin git sevgini birazda nascarda göster.Şiir falan yaz.tabak sarısı katran gecesi falan yaz.Buralar sana göre değil.Allah oğlun musab bera'ya sağlık versin.1,5 yaşında mı şimdi?

  2. Alonso: "Tekrar Edemeyeceğim Kadar Mükemmel Bir Turdu"

    demekki tesadüfmüş:)

  3. Arkadaş sen heralde Raikkonen şimdi yarışsa burada pole'ü alırdı sanıyorsun…Ben Raikkonen McLaren'deyken de,Ferrari'deyken de büyük bir taraftarıydım.O formula 1'e gelmiş geçmiş en yetenekli pilotlardan biridir.Ancak;onun yapısı Formula 1'e uygun değil…Formula 1 pilotunun yetenekleri dışında magazinel bir tarafı da olmalıdır.Bu Raikkonen'de eksikti…Bu sebeple bir türlü istediği başarıları yakalayamadı.Şampiyon olduğu senede de Hamilton'un büyük hataları ile şampiyon olabilidi.Şimdi geri dönse Ferrari'ye,Alonso'dan fazla bir şey yapamaz.Çünkü Ferrari ona göre değil…

  4. =)) Bravo ozaman, potansiyelin büyük harcanıyosun..

  5. kabul etmeyi kabul edemeyeceğin bir cevabım var. bu soruyu soran bu soruyu sorulan kadar iyi biliyor cevabı:)

  6. Bu durumun faturasını kime kesiyosun yani??

  7. övme asıl fikirlerini gizleyenlerin söyledikleri bir yalandır. yaptığını öven yaptığını yıkar derler…ne yaptıysa? kimselerin gözüne kestiremediği ferrari orta sıra takımlarının hedefi haline gelmiş bu arada…

  8. Yüzsüzlükte 1 numarasın!!…

  9. Alonsonun her haberinde böyle bayat kimi fanı esprileri artık baydı ya.

    bari geçen sene gibi 3 defa üst üste yazın belki tutar..

    gülüyorum sadece **** halinize

    ne oldu şimdi sırada wrc,kamyon serisi nascar sonrada wtcc kocaelide drag yarışları var olmadı

    bir pilot böyle kendini maskara edebilir hatta rezil ve sefil..

    hangi pilotu desteklerseniz destekleyin alıkışlamayı tebrik etmeyi el sıkmayı kendinize çok görmeyin

    asıl polyanna ise hayal aleminde ki bir pilotun egomanyasını pistlerde görmeye çalışmaktır.

    GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAYAMAZSINIZ BÖYLE BİLİNE.

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bir imzada benden :))

  11. rocco junior avatarı

    onlar en azından polyanacalık oynuyor sen git küçük herkülle oyna

  12. raikoneni gönderip alonso yu getirmek iyi fikirdi. 2007 de 2008 de alonso olsaydı ferrariyi podyumdan indirmezdi hiç ALLAHın izniyle

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    raikkonenciler 2 adet raikkonen haberini bile esgeçerek buraya gelmiştir.Çünkü orada madaralık sözkonusudur.Burada olmanın sebebi domenicallinin son parağraftaki cümlesidir.Kimin şutlanması gerektiği ve kime ihtiyaç olduğu apaçık ortaya bir kere daha serilmiştir.

  14. rallyde ise 6 dk geriden 5.

    polyanaya devam.

  15. raikkonen nascar kamyon serisinde sıralamalarda 30. oldu.

  16. atlamak gibi olmasın, alonso taraftarı falan değilim ama,
    sabahki antrenman sonuçlarına bakarak, red bull'un ve mclaren'in sezon başından beri üstünlüğüne bakarak alonso'nun o araçla attığı tur, elbette fanları için bir sevinç, F1 taraftaları için de bir takdir kaynağıdır.

    bunu ört bas etmeye çalışmak, küçümsemeye çalışmak her şeyden önce ayıp olur. hakkını tastamam teslim etmek lazım. takdiri hak edene hakkını vermek lazım her zaman.

  17. sivri sinek idrar birikintisinin üstündeki çalı parçasına konmuş ve başlamış mırıldanmaya…
    işte derya işte ben…
    meşhur bir kaptan oldum…
    tuttum bir dümen…

    sıralama 4.cülüğüne müthiş sevinen alonso ve fanlarını kutlarım…polyannacılık oynamaya devam:))

  18. kendi adıma alonso'yu bir kez daha tebrik etmek isterim. bugün ferrari o pozisyona gelecek kadar güçlü değildi, bu durum kesinlikle alonso'nun şahsi becerisinden kaynaklanıyor. süper bir tur, bravo.

    fakat bu pastanın kremasını sürmek için yarın startta hatasız olmalı. hemen ardından temiz tarafta button gibi iyi start alan bir pilot var. kayıpsız geçerse, sonrasında ferrari yarış hızında zaten iyi, gerisi gelecektir bence.

  19. Eksik yazdım !!
    Alonso için yapılan olumsuz yorumlar demek istedim.

  20. Şimdiye kadar Alonso için yapılan ve bundan sonra yapılacak olanlar için kapak olsun.

    Dördüncülük kesinlikle Fernando'nun inanılmaz performansı sayesinde oldu. Kesinlikle 3. seansta mükemmel sürüş gerçekleştirdi. Bir kez daha kime ihtiyacımız olduğu ve uzun vadeli anlaşma yenilememizin doğru olduğu doğrulandı." dedi.

  21. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    gerçekten de muhteşem bir tur ama muhteşem bir tur attık dediğimiz o turla 4.olmak ve buna çok sevinmek düştüğümüz durumu açıklıyor ama olsun yarın için alonsonun kendi evinde çok iyi işler çıkartacağından çok umutluyum startta yer kazanırsa bence yarışı kazanabilir bence olabilecek en iyi start eğer sıra kazanamassa hamilton vettel yer değişikliği olur drs ile vetteli aşar ve o geride kalırsa o zaman kesinlikle galibiyet şansı doğar alonso için çünkü yarış temposu mclaren den daha iyi ama lastikler de çok belirleyici olacaktır 8-9 bilinmeyenli denklem gibi yarışlar var ama o 2008 öncesindeki pol pozisyonu savaşınıda çoookkkk özledim artık son 4 dk da heyecanın tavan yaptığı dk lar yok son 4 dk yı millet garajda bekliyor artık

  22. gerçekten inanılmaz bir turdu. şu tabloya bakınca anlaşılıyor zaten:

    Q1
    Massa – 1:23.5
    Alonso – 1:23.4

    Q2
    Massa – 1:23.0
    Alonso – 1:22.8

    Q3
    Massa – 1:22.8
    Alonso – 1:21.9

    neredeyse 1 saniye geliştirmiş tur derecesini. limitleri zorlamak bu olsa gerek. yarın da podyum bekliyoruz kendisinden:)

  23. Sinan ÖZER avatarı

    Bir de bu adama laf ediyorlar…Altındaki kötü araba ile takım arkadaşı(O çok övülen adam) Massa Renault'un arkasında 7. olabildi ancak.Alonso ise Button'u geçti,Hamilton'a da saniyenin 1000'de 3'ü fark ile yaklaştı.Altındaki arabanın hakkını vermiyor diyenlere en güzel cevabı verdi…

  24. Aferin ey rüzgarın şehsüvar-ı safderi,
    arşa as şimden gerü tig-i süreyya cevheri 🙂

    sana olan güvenimiz tam,bu turunu en az podyumla süslendir fernandom.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir