Lauda'dan Schumacher'e Emekliliği Düşünme Tavsiyesi

yazar:

kategori:

1979’da çifte dünya şampiyonu olarak emekli olan Lauda, 3 sene sonra dönerek Mclaren’de Alain Prost’la mücadele etmişti.

Schumacher de 7 kez dünya şampiyonu olduktan sonra 2006’da emekli olup 3 sene sonra Mercedes GP ile geri dönmüştü. Ancak Schumacher döndüğünden beri pek bekleneni veremedi.

Lauda “Artık Michael aynı araç ile Nico kadar hızlı olmak zorunda, bu konuda şüphe yok.”

“Eğer bunu yapamıyorsa emekliliği düşünmeli. Ben de Alain Prost ile mücadele etmek zorunda kalınca bunu düşünmüştüm. Deneyimim sayesinde yarım puanla şampiyon olmayı başarmıştım.”

“Sonraki sene aynı araçla beni geride bıraktı. Ardından doğru performansı gösterip gösteremeyeceğimi sorguladım.”

“Öyle olmadığımı farkettim. Belli bir noktada Michael de bunu farketmeli.” dedi.

 


Yorumlar

  1. niki lauda bir efsane ama aynı zamanda f1 dünyasının en boş konuşan ikinci adamı. birinci de flavio tabii ki.

  2. watercolour avatarı

    Kes sesini Lauda.

  3. Bugün sıralamada tur atmayınca sinirlendim biraz ama düşününce güzel bir stratejiye benziyor dedim.
    Yarın güzel geçişler yaparda basını biraz kovalar umarım herkes Schumacher ile uğraşıyor kendiyle karşılaştırıyor ( Hemde rekorları alt üst etmiş bir adamla )
    Evet yaşı gereğiyle belki eskisi gibi değil veya aracındaki sorunlar gereğiyle.

    Hiçmi araç üstü görüntüleri izlemiyorlar ? Adam araçla boğuşuyor resmen yani biz bile izleyip bunları sentezleyebiliyorsak bunlar at gözlüğü ilemi izliyor ? Hemde her dakika F1 içinde olan adamlar yerinde izleyen adamlar…

    2 ihtimal…
    Ya Schumacher emekli olmadan birşey yapamayacak
    Ya da Schumacher çok iyi işler yapıp gölgede bıraktığı performansları tarihe gömecek bundan korkuyorlardır belki ?
    O kadar başarının üstüne birde 2. kariyerinde yine güzel şeyler yaparsa o zaman tartışmasız F1'in en iyisi olacak…

  4. Evet o hatasının farkına varmış olabilir de burda Schumacher'den bahsediyoruz f1 tarihinde kimsenin yapamadığını yapamamış 7 (YEDİ) kez dünya şampiyonu olmuş yaşayan bir efsanaden bahsediyoruz.Schumi zoru görünce kaçıcak bir adam değil ve işler umduğu gibi gitmese dahi biz sevenleri onu pistte görmekten gayet memnunuz.

  5. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bunlara Laf Diye Diye Bıktım..Artık Birşey Demiyorum…

  6. antrenmanlarda nico dan hızlı zamanlar yaptı dostum.iki hafta öncede hızlıydı ama gene drs hikayesiyle arkaya aldılar.

  7. nico ile aynı araç mı? :)))) doğru biri mercedes kullanıyorda öbürünün kullandığına anca çakma mercedes denir iki de bir tekliyor çünkü:) ayrıca adamın yaptığı tur dereceleri ortada schuminin hızlı olmadığını kim söyleyebilir. geçin bunları gerçekleri söyleyin birinin aracı 0 problem öbürünün ki her yarış problem bi takım kaç yarıştır bir araçtaki problemi çözemiyorsa ben orda bir bit yeniği ararım yanlış adama iyi araç veriyorlar startları berbat rosberg önde yer alsa ne olur.schumacher gibi her startda 4-5 kisi gecen gercek bir efsaneyi önlerde yarıştıracaksın yarıslar sıralama da tur atmaya benzemez. heee doğru ya schumi bir sekilde önde başlasa onu da trajikomik strateji lerle gene arkaya almasını bilir bu mgp o da var az görmedik bu komedi filmlerini.

  8. ne oldu lauda ? şapkana sponsor mu arıyorsun yine 🙂

  9. umarım schumi yarın iyi bir yarış geçirip susturur herkesi.

  10. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    bu lauda kendini ne kdr zeki sanıyor.

    schuminin beyni yok mu düşünmeye ? o görmüyor mu neyin ne oldugunu ?

    laf olsun diye konusup duruyor bu adam

  11. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Yahu varya MGP adamı hasta ettin hasta cidden hasta ettin bu muhteşem belkide F1 tarihine mal olan bir pilotu madara etmeye kalkıyorsunya(başaramasan dahi) onun bunun diline düşürüyorsunya bir şey demiyorum.

    Yahu arkadaş gridde en yaşılar sıralamasında o pilotlar arasında webberde yaşlı baricelloda yaşlı ha schumi kadar değil ama bu adamlarla schumi senelerce yarıştı webber redbull da altında iyi araç var ne halde ilk 2 den inmiyor.geçmiş senelerde Schuminin tur bindirdiği pilot zira baricelloda bugun ne halde bunların sorumlusu o pilotlar değilki altındaki araçlar.

    Adamın DRS si çalışmıyor ne yapıcak hızlı gidiyorlar benzin biticek gitme diyorlar.Bir ara KERS çalışmadı rosberg üst üste geçildi hani pilot ne yapsın bunu mühendis ekibi yapıcak çalışır halde tutucak schumi ne yapsın 5 yarış geçti 3 DRS 1KERS bir tanede kendi hatası var.

    Schumiyede iyi demiyorum ona uyan aracı verin farkı hissedin diyorum sadece ama malesef hondanın hastalığı nüksetti bu takımda hele bugünki sıralama fiyaskosuna ise hiç bir şey demiyorum.Hani ondan sonra bırak demek ancak laudanın işi olsa gerek.

  12. Bence o herşeyin farkında ve dediğin gibi birtürlü nico ile aynı araca sahip olamıyor sürekli sorunları var.
    Antremanlarda eşit araçları olduğunda nicodan daha hızlı olduğunuda bir görebilseydin keşke.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir