Raikkonen İlk NASCAR Yarışında 15. Oldu

yazar:

kategori:

İlk oval yarışına 31. sıradan başlayan ve 15 kapı numaralı araçla piste çıkan 2007 Formula 1 şampiyonu Raikkonen, yarış içerisinde bir ara aracının kontrolünü kaybederek duvara vurdu ancak hafif hasarlarla devam etmeyi başardı.

Yarış içerisindeki olaylar ve stratejik farklılıklarla birlikte bir ara 7.liğe kadar yükselen Raikkonen damalı bayrağı 15. sırada gördü.

Raikkonen “Yarış eğlenceliydi, yeni bir şey ancak çok fazla güvenlik periyodu var. Her yeni başlangıçta aracın daha iyi çalıştığını hissediyorsunuz. Kontrolün tekrar normale dönmesi ise biraz zaman alıyor.”

“İlk başta duvara vurdum. Daha sonra daha sert bir şekilde vurdum ve aracı mahvettiğimi düşündüm. Pit stoplardan önce gerçekten iyi devam etti. Lastikleri ısıttığımızda baskıyı arttırdı ancak duvara vurduğumda çok fazla hasar aldığımız için etkilendik. Aracın kontrolü iyiydi ancak uzun sürüşlerde biraz daha gelişebilirdik çünkü araç uzun bölümlerde gittikçe iyileşiyor.” dedi.

Raikkonen ilk yarışında yaşadığı zorluklar karşısında şaşırmadığını ve yarışta beklediğinden daha rahat olduğunu söyledi. 

Bu arada çıkan son haberler ise Raikkonen’in 28 Mayıs’ta Charlotte gerçekleştirilecek NASCAR organizasyonunda, NASCAR’ın ikinci adımı olan Nationwide serisinde yarışabileceği söyleniyor.

 

Raikkonen’in İlk Yarışında Öne Çıkanlar


Yorumlar

  1. F1 de olmayı tercih etmeyen biri hakkında yorum yapmayı seven ne kadar antı fanatik insanlar varmış (balonsocular) ne mutlukı kimi' ye ******* sayesınde, SANTANDERİN finansörlüğünde ve LUCA nın aptallığından kazandığı paraları gönlünce harcıyor adamım, hala hakkında fun'larının yanı sıra cekemeyenlerde var, biz geçmişte hep yazdık bu adam şişirme diye diye ama dinletemedik bi türlü dilimizde tüy bitti :))) !!!GO KİMİ GO!!!
    A life where you want to keep it up after one's heart, just like an eagle, I always look down on…

  2. Muhabbettinize bodoslama daliyorum kusura bakmayin 🙂 Keske Kimi Mclaren ile anlassaydi da seyretseydik ikisini ayni aracta, Ama eminim Lewis kök söktürürdü Kimi`ye, tabi Kimi de Lewis`e 🙂 Belki yeni nesil pilot olması açısından Lewis öne çıkabilirdi, çünkü F1 gerçekten çok değişti, Schumi`nin Rosberg karsisinda yasadigi sikintilari gorunce bunu dusunuyor insan, gerci Kimi Schumi`den sonra ki nesil ama yeni nesil Lewis, Vettel, Rosberg gibi adapte olabilirmiydi bilemiyorum. Hatta Alonso`nun da bu konuda sikinti yasadigini dusunuyorum..

  3. Yarış içerisindeki hızlı turlarına bakacak olursan haklısın ama yarışın sonucuna etki edecek hızlare ve geçiş becerisine bakacak olursak Hamilton daha "iyi".benim fikrimde bu.

  4. Saf hız anlamında Kimi bana göre Lewis'ten daha iyi?

  5. Onu bilemiyorum ve bilmekde istemem aslında.İnşallah bir gün onuda öğreniriz diyemem 🙂

  6. McLaren'deki Lewis daha iyi olabilir ama Ferrari'deki için ne düşünüyosun usta?

  7. Her ikisininde Mclaren takımına dahil olduğu andan beri takip eden biri olarak diyebilirimki Mclarende yarışan Hamilton Mclarende yarışan Kimiden bir parça daha iyi,bir kademe değil.

  8. Lewis ve Kimi Schumacher dönemi sonrası neslin tartışmasız en iyisi ama Hangisi daha iyi orasını bende bilemiyorum

  9. Prosttan sonra keşke nokta koymayıp Hamiltonuda yazsaydın .:) Ama Suzuka 2005 de Alonso kazanamamasına rağmen bence en iyi yarışlarından birini çıkarmıştı.

  10. Alonso dediğiniz adama ancak uçan bi araba vereceksiniz köküne kadar basıcak gidicek yada bütün bir yarış boyunca 2. giderken hop öndeki sorun yaşıcak 1. olcak noldu babaaaaa bak adam 1. oldu oldumu … oldu!Bu yalaka adamın Suzuka 2005'i warmı yada Spa 2009'u gerçek pilotlar tırmanış pilotlarıdır hızlı pilotlardır Bakınız Schumacher bakınız Senna bakınız Prost…

  11. alonsonun surdugu pantor motorundan daha iyi gibi gozukuyor :))

  12. ahlak abidesi pilotu taraftari olmak nasil bi duygu acaba :)) takim arkadasina santaj takima santaj pistte gecemedimi basina sikayet el kol hareketleri :)) ha bi rekoru varki alonso nun f1 tarihinde hic bir pilotun yapamadigi bu kategoride tektir alonso :)) yaristigi 3 takimida dunya motor sporlari konseyine goturup ceza aldiran tek pilot :)) ama ozur dilerim onun hic birseyden haberi yoktu :))

  13. ne kadar itici bi adamsin!! yorumlarin gibi!!!!!

  14. 4. luk ama nasil dordunculuk :))) tur yiyerek dordunculuk :))))))))))))))))

  15. F1 de Toyota Tulumunu giymedi gitti Nascarda kamyon serisinde Toyota tulumunu giydi ilginç.Belki şimdi Toyota tulumunu giymiş olsaydı Toyota şuan Burada olabilirdi.Kimici arkadaşlar art niyetle yazmadım.

  16. sen yine fazla muz yemişsin:) yaramıyor ona göre:))

  17. evet rezil tarihin en büyük takımında yarışıyor, dönün de bir aynaya bakın yahu, bakacak yüzünüz varsa, gerçekler ortada, Kimi Raikkonen F1'de rekabetçi bir takım bile bulamazken, yerin dibine sokmaya çalışıpta beceremediğiniz Fernando Alonso Formula1'in en iyi pilotlarından biri olarak görülüyor otoriteler tarafından.

    Kimi Raikkonen'in zamanı geçti, onun dönemi kısaydı yaşandı ve bitti, o günleri yad ederek yaşamanız için youtube'a mı girersiniz kendi arşivinize mi bakarsınız bilmiyorum ama, nostaljinizi kendi çapınızda yaşayıp bize laf sokmayı bırakırsanız seviniriz.

  18. Hadi yürü canım kütle amortisörünüz düştü şampiyonunuz rezil oldu.Fazla yorma kendini bizleri taklit ederek bizi yüceltip kendini de düşürme.

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kadir Çam bütün bunların müsebbibi herkül nikli şahızın Alonso haberlerine yazdığı iğrenç şeylerdir.Yoksa kimse durduk yerde nascarla falan uğraşmaz.Yazılan yorumları saat ve tarih olarak değerlendirdiğinde kuyruğunda acı olan ve ortalığı karıştıran kişiyi bulman zor olmayacaktır.

  20. Şu el nano denen adamı biri sustursun yada kimse kâle almasın.Kimi'nin motor patlatmasının suçlusu Newey'in yaptığı hassas dizayn ve Mercedes'in dayanıklı motor üretememesidir.Ayrıca araçtan maxiumum'u isteyen pilotlar motor patlatır anlayana 😉 Geldiğimiz noktada Mercedes en dayanıklı motorları üretirken, Adrian Newey tasarım ustalığını geliştirdi.Yani o şartlarla kıyaslayamazsın bay zeka.Raikkonen zamanında iyi geçirmiş ki kuyruk acısı hala sürüyo 🙂

  21. geçen sene massa alonsoya yol verdiğinde yaptığınız yorumları hatırlıyorum da güllüyorum istanbul 2005i hatırlıyorum yine gülüyorum yol veren fisi değil miydi?
    iki pilot da bizimle yarıştı kimi bizi ortada bırakıp gitti ona rağmen çoğu mclaren taraftarı onu halen sever özler alonso için aynısını söyleyecek mclaren taraftarı var mıdır bilmem bu bile iki pilot arasındaki farkı ortaya koymaya yetiyor

  22. dünyada en cok para motorsporlarından para kazanan raikkonen gidip nascarda yarısıp üstüne para veriyor 🙂

  23. öncel arıkan avatarı
    öncel arıkan

    Gerçekten komiksin. Mercedes motoru patlatıyor dediğin adamdam Mercedes neden özür diledi? Mercedes suçlu olduğu için. Ayrıca motor arızalarına bakın Montoya'dayaşadı. aynı sorunları. 2007 sezonunun 2. yarısı Kimi sürekli podyumdaydı,galibiyetler aldı,hakaderek şampiyon oldu. Massa ya Kimi 2008 de yardım etmedi mi ,bu takım sporu. Ayrıca 2007 de şampiyonluk şansı olan Alonsu son yarış ne yaptı. Ferrarilerden bir dakika fark yedi. Geçen yıl Ne yaptı,kendini rezil etti,elindeki şansı Vettel'e verdi. Alonsu ancak çok üstün bir araç v erirsen şampiyon olur, 2005 ve 2006 daki gibi onun haricinde 2007 ve 2010 taze örnek, BAŞARISIZLIK. Bu araçla 4. lük pol demişsin. 2009 spa yı hatırlıyor musun, o araçla 1.lik nasıldı sence? Mucize mi Alonsu nun asla başaramayacağı şey mi? Avunmaya devam et.

  24. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    rai ne sürüyor öyle, çift kabin mi, pickup mı kamyonetmi, tır mı, iş makinasımı, traktörmü :)))

  25. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hihoo kahrolduk walla, sende youtube açmışken alonso vs shumi yaz, alonsonun efsaneyi soktuğu halleri gör, ayrıca alonsoyu kimi ile kıyaslamaktan vazgeçin bence, onlar farklı kategorinin pilotları, kimi özüne dönmüş durumda ama siz anlayamadınız hala :)))
    yas tutmamaya devam….
    nenemin sakalları olsa….
    kimi dönse….

  26. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sinan , saldırı görmek istiyorsan alonso haberlerine gel, biz oradaki 1-2 tipe uysak kan gövdeyi götürür, küstahlığında bi sınırı vardır ama seninkiler sınır mınır bırakmadı, lafım sana değil anlayana :)))

  27. vay be raikkonen ne kadar güçlü bir pilotmuş ki, saldıra saldıra bitemediniz 🙂
    o peynir kupasını millet almak için bir yerlerini yırtıyor, hangi gezegende yaşıyorsun sen..
    hem "peynir kupası" nedir, nasıl olur, fareler mi yer, keçi peynirinden mi yapılır. bunlara bir açıklık getir ama hiçbirisi net değil.. teessüf ed…

  28. massa hediyesi ile şampiyon olan pilotu biz şampiyon saymıyoruz o peynir kupası oluyor.

    ayrıca adam geçmekle kupa vermiyorlar.

    melez renkli oğlanın hiç yakamadığı mercedes motorunu en fazla yakan kişi olarak mercedes kendisini kapı dışına koymakta buldu

    tabi varsın eğlensin tilkinin dönüp… sözü varya anlaşıldı gerisi.

    31 den 15 bence en gerçek polyanna

    1.5 sn yavaş bir ferrari ile polde 4.lük ise tam bir ütopya

    anlayabilene

    şimdi başlayayım üst üste yazmaya aynı mesajı belki döner..)))))

    o da anlaşıldı.))))

  29. ağır konuşuyorsun ama:) hakkın varmı arkadaşlarımızı üzmeye? :))) o kadar kusur kadı kızında da olur…dimi ama? :)))

  30. 36 araç 31.sıradan start 15.lik…
    hovunu bir an evvel alda gel kimi…sensiz buraların pek tadı yok. hoşlanmadığına sabretmedikçe hoşlandığını ele geçiremezsin derler…sabırla bekliyoruz…vardın ya nerdesin? hayaller diz boyu ama sen yoksun…neredesin hasretini çektiğimiz kahraman…neredesin hayallerimizin pilotu…neredesin rüyalarımızın güvercini…
    hey gidi günler…

  31. Santander`in verdigi tazminatla adam gununu gun ediyor size noluyor? 🙂 Wrc de kendi takimini kurdu kafasina gore yarisiyor bi ton para harciyor ama dikkatinizi cekerim hala en fazla kazanan pilot Kimi 🙂 Size tavsiyem Youtube da Raikkonen`in Alonso`yu gecislerini seyredin, pilot nasil olur, gecis nasil olur tekrar hatirlayin biraz, belli ki unutmussunuz..

  32. bu raikkonenin kendi tercihi isteseydi gayet de şu anda iyi kötü f1de olurdu fakat nascarda rallide mutlu ki adam orlarda yarışıyo. sizin doğru bulduğunuz şekilde yaşamak ve yarışmak zorunda değil kimi 🙂

  33. YARIŞTA KAÇ ARABA VARDI ACABA

    olmadı kocaelide drag yarışları var bekleriz orayada gazozuna

    böyle haberler olmasa gülemeyeceğiz ya

    şimdi nerde o ilahi fanatik fanımız

    döktürür metiyeleri dönme dualarıyla

    anlaşıldı kendisi deplasmanda Alonso haberine yazıyor bu cephede bizim oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir