Mercedes'in Hedefinde Ferrari Var

yazar:

kategori:

Yarış ayarlarına odaklanan Mercedes’te Nico Rosberg yarışa 7. sıradan, KERS sorunu yaşayan Michael Schumacher ise 10. sıradan başlayacak.

Rosberg “Türkiye’de gridde 3.ydüm ve burada 7.yim. Bu açıdan ideal değil. Ancak geriye baktığımızda bu bekleniyordu çünkü  yaklaşımımızı biraz değiştirdik ve yarış performansına odaklandık.”

“Yarınki yarış için Türkiye’ye göre daha iyi görünüyoruz çünkü Türkiye’de yarışta zorlandık. Genel olarak burada daha iyi iş çıkarıyoruz. Biraz geriden başlasak da yarış performansımızın daha iyi olmasını bekliyoruz ancak dediğim gibi yine de tam emin değiliz. Çünkü diğerleri biraz ilerde görünüyorlar ve zor olacak.”

“Lastikler açısından Ferrari’den daha iyi görünüyoruz. Mclaren’lerden emin değilim.” dedi.

Red Bull’un yenilmez olup olmadığının sorulması üzerine Schumacher “Bu tur zamanlarıyla Red Bull’u yenmek zor olur. Red Bull gibi aerodinamik açıdan güçlü olan araçlar Barselona gibi pistlerde avantajını kanıtlarlar. Biz takımlar içerisinde 3 ya da 4. sıradayız bu yüzden Ferrari’lerle mücadele edebiliriz. Red Bull ve Mclaren bize göre çok güçlü görünmüştü.”

“Bu doğrulandı. Ferrari sonunda performansını arttırdı bu yüzden onlarla da mücadele etmek zor olabilir. Onlara yakın yerlerde olacağız.” dedi.

Ross Brawn “Schumacher’in KERS’ini çalıştırmamız lazım ancak park kurallarına göre fonksiyonu olmayan bir parçayı değiştirebiliyoruz. Yarın öncesinde düzeltip düzeltemeyeceğimize bakacağız.”

“Son yarışlarda sistem bizim için çok iyiydi bu yüzden böylesine kritik bir dönemde sorun yaşamamız utanç verici. İlk yarışlarda zorlansak da son yarışlar iyiydi.” dedi.

Brawn ayrıca sıralamaların son seansında hızlı tur atmayan Schumacher’in stratejisine sabah karar vereceklerini söyledi.

Brawn “Henüz ne olacağını bilmiyoruz. Elimizde seçenekler olduğu için akşam değerlendirme yapacağız ve tüm modelleri inceleyeceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. yani benim beklentim bu (klavyemin harfleri takıldığından bazen bazı harfler çıkmıyor)

  2. hedef belli startta petrovu geçmek sonrasında mükmmel zamanlama ile yapılan ilk pit ardından buttonı geçmek ki mgp mclarene göre daha kısa dingilli ve bu piste mclarenden biraz daha uygun.sonlara doğru lastiklerini aşındıran hamiltona atak.ve alonsonun hata yapmasını beklemek.tabi mgp düşündüğü kadar gelişmişse ki katalunya pistinin bize uygun olduğunu düşünürsek bu saydıkları çok zor değil.en azından beklenti bu

  3. Ne alaka ?

  4. sen maldonadoya da mı sempati duyuyorsun 🙂

  5. Ve Kersi olmazsa berbat olacak ve yarıştan sonra yaşlı amcalar yine çıkacak bıraksın felan diye …
    Umarım böyle birşey olmaz…

  6. Schuminin kersinin düzelip düzelmediği ile ilgili bir bilgi bulabilen varmı? yarışa kerssiz ve sert lastikle başlama facia olur:(

  7. Türkiye'de Schumacher hatalıydı
    Diğer üçünde DRS sorunu vardı
    Şimdide Kers
    Ben anlamıyorum benim şansımdanmı tuttuğum pilot en sevdiğim pilot en iyi gördüğüm pilotun başı şansızlıklardan kurtulmuyor onuda bıraktık iki araç eşit bile çalışmıyor belki bunu çok yerde söylüyorum sadece Schumacher ile Rosberg'in araç üstü görüntülerini izleyin ne demek istediğimi anlarsınız yeter artık mercedes ne yapmaya çalışıyorsun ?

  8. 1 defada bir şey çalışsın artık!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir