Ferrari: "Arka Kanat Yasağı Büyük Sorun Değil"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin İspanya’ya getirdiği yeni arka kanadın kurallardan daha yüksek olduğu gerekçesi FIA’yı harekete geçirdi ve incelemelerin ardından kanadın yasaklandığı açıklandı.

Fernando Alonso “Bu yarışa getirdiğimiz yeni parçalardan birisiydi ancak onu kullanamayacağımızı söylediler ve biz de kaldırdık.”

“Biraz gelişmemizi sağlayan bir parçaydı ancak 0.1 saniyeden fazla değil bu yüzden kaldırınca çok büyük sorun olmadı.” dedi.

Aldo Costa “Bu küçük detay hakkında çok fazla konuşuyoruz. Bir detaydı bu yüzden o kanadın olup olmaması dürüst olmak gerekirse büyük sorun değil.” dedi ve Ferrari’nin kanadın yasal olduğunu düşündüğünü söyledi.

 


Yorumlar

  1. Yasaklamalara karşı olduğumu söyledim yorumumda zaten biz aç gözlü falan da değiliz..Alonso en fazla 0.1 saniye getirisi olacağını söylemiş yaygara koparacak kadar büyük bir şey değilmiş 0.4 saniyeler getirmiyormuş yani..Ben Alonso'nun olgunluğunu açıklamasını takdir ettiğim için yazdım yorumumu her şeyin altında bir art niyet arama çabası olmaması lazım ben sadece Alonso'yu takdir ettim okadar.

  2. şunu mu demek istiyorlar acaba? bizde daha ne parçalar var:) bu aysbergin görünen kısmıydı buldunuz…what's up?

  3. rocco junior avatarı

    amaç 1sn kazanmak değil ki o zaman her parça yasaklansın 0.1sn deyip geçmeyin her sn çok önemlidir ve bize bugün kaybettirdiği bir antreman seansıdır.siz sadece sürelere odaklanan ve yeni kuralları çözememiş sadece kendi yararınıza olan şeyleri savunan bir taraftar gurubu olduğunuz için anlamamanız doğal.bütün antreman seansı tüm ayarlar çöpe gitti ve ferrari sıralama turlarında çok zorladın.bu kadar büyük şeylere ve açıklara rezı gelen fia ufacık şeylerin peşinde koşuyor aynısını sauber kanadında 3mm yüzündne yaptı el insaf.sizin gibi aç gözlü taraftar değiliz en azından

  4. "Biraz gelişmemizi sağlayan bir parçaydı ancak 0.1 saniyeden fazla değil bu yüzden kaldırınca çok büyük sorun olmadı." dedi."
    Alonso bu sene çok olgun açıklamalar yapıyor.Bu yıl gerçekten takdir ediyorum kendisini.Yasaklamalara bende karşıyım ancak en fazla 0.1 saniye kazandırabilecek bir parça içinde bu kadar yaygara kopartılmayacağını da Alonso çok güzel bir şekilde açıklamış.İyi ki bizim taraftarlar pilot değiller.Oldukça sağduyulu ve olgun bir açıklama olmuş tebrik ediyorum Alonso'yu.Bazı arkadaşlar sanki bir arka kanatla 1saniye kazanılacakmış gibi konuşuyordu ancak Fernando gereken açıklamayı yapmış.

  5. watercolour avatarı

    Ferrari her türlü ihtimali düşünüp ona göre bir plan yapmıştır.

  6. sizin fia=ferrari ortaklığı 2009 da bitti. şu andan sonra tutar bi 10 sene daha anlaşma yaparsanız bilemem. berni ve mosley gibi adamlar lazım. bernie burda ama mr.todt, mosley gibi yönetmiyor en azından şimdilik tarafsız. olması gerektiği gibi. eğer o dönemdeki gibi yine gizli işbirliği yaparlarsa çıkar yine söyleriz. ortaklığınızın sürdüğü dönemde fia=ferrari dedik durduk, peki sonunda ne oldu yalanmıymış? yine ortaklık yaparlarsa yine söylicez bu kadar basit.

  7. rocco junior avatarı

    f kanal zekice,çift katmanlı difüzör hımm kuralları farklı yorumlamışlar kural açığı,esneyen kanat testleri geçiyorlar çok zekiler,egzoz motor haritası yasak konuyor sonra lobi yapılıp kaldırılıyor güzel bende yasaklanması taraftarı değilim ama 2cm fazla oldu mu yasak bravo fia yeni ortağını bulmuş:)

  8. rocco junior avatarı

    ben farklı kaynakta farklı gördüm yanlınmışım neyse yinede 0.1sn bile çok mühim üstüne bu berbat lastiklerle kanadın yasaklanmasından doğan ayar sıkıntısı.çok vakit kaybettirdi

  9. en azından fia=ferrari diyenler çenelerini kapatsa yeter.

    Bu kısım harbiden komikti 🙂

  10. doğru dedin

  11. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    binde 4 sn bile kazandırsa bugün 3. sıraya yerleşebilirdik.

    neyse.en azından fia=ferrari diyenler çenelerini kapatsa yeter.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir