Williams, Difüzör Konusunda "Açıklık" İstiyor

yazar:

kategori:

FIA’nın egzoz beslemeli difüzörleri yasaklaması girişiminde Williams’ın parmağının olduğu söylenmişti. Bir ara sistemin İspanya’da yasaklanacağı söylense de FIA bu konuda geri adım atmıştı.

Michael “Charlie’ye bu soruyu sormamızın nedeni sistemi bilmememizdi. Her iki tarafın güçlü argümanları var. Yasal olmadığını söylemek için güçlü argümanlarımız var ve FIA’nın da görüşü bu şekilde ancak onlar yasaklamayı ertelediler.”

“Charlie’nin bu konudaki görüşü çok açık. Sistemin yasal olduğunu düşünmüyorlar. Ancak diğerlerinin kurallarda açıklar olduğunu söylenemesini de anlayabiliyorum. Önemli olan ise kararın şampiyonayı etkilememesi. Sistem ya yasaldır, ya da yasal değildir.”

“Bencil olursak sistemin yasaklanmasını isterim. Böylece biz farklı şeyler üstünde para harcayabiliriz. Şu anda konumumuz bu. Ancak yasaklamazlarsa o zaman biz de sistemi yaparız.” dedi.

Michael, bu sistemin hem harcamaları arttırdığını hem de aracın tasarımı üstünde çok fazla değişikliğe neden olabileceğini düşünüyor.

Michael’in sistemin yasal olmadığını söylemesine rağmen diğer takımlar bu sistemle devam edilmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Mercedes’ten Ross Brawn “Bu konuda pek sorunum yok. Yıllardan beri egzoz beslemeli difüzöre sahip olan araçlar var ve bu F1’in doğasında var. Her zaman bundan maksimumu çıkarmaya çalışıyoruz. Şişeden çıkan periyi tekrar içeri sokamazsınız. Bu yüzden insanların keşfedip kullandıkları bu teknolojileri kullanmaktan vazgeçirmek safça olur.”

“Bu konuya hassas bir şekilde yaklaşıp şikayetçi olan takımları dinlemeliyiz. Bu şekilde çözümler bulabiliriz.” dedi.

Brawn, bu sistemin harcamalardan çok teknolojide gelinen nokta nedeniyle yasaklanmaması gerektiğini düşünüyor.


Yorumlar

  1. sam michael gitçek bu sene….williams kendine gelir umarım

  2. Sen yenilikçi bir tasarım yapma sonrada çık ağla.Efsane bir takıma böyle biri yakışmıyor

  3. yemin ediyorum bu sistem de yasaklanırsa izlemiyorum F1 falan ne bu yaa biri çocuk gibi şikayet etsin sonra hemen yasak ne bu ilkokul çocuğu gibi mız mız mız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir