Mclaren Sürücüleri Yeni Kurallardan Oldukça Memnun

yazar:

kategori:

DRS ve KERS’in spora gelmesi, lastiklerin hızlı bir şekilde aşınması gibi faktörlerle birlikte Formula 1 yarışlarında geçişler oldukça fazla arttı ve bu sene yarışlarda geçiş rekorları kırılıyor.

Button “Bence bu konuda izleyenlere sorun, en iyi cevabı onlar verecektir. Önemli olan onlar ve onların yarışları sevdiğini düşünüyorum.”

“Alışverişe çıktığımda insanlarla konuşuyorum ve herkes oldukça iyimser. Çin yarışının izledikleri en iyi yarış olduğunu söylediler ve ardından Türkiye en iyisi oldu. 80’li yıllardaki gibiyiz. Doğru bir şey yapıldı ve bu konuda olumsuz olunmaması lazım.” dedi.

Hamilton “İnsanlar geçiş ile tekerlek tekerleğe mücadele görmeyi seviyorlar. Sürücülerin birbirlerini geçerken temas edip dumanların çıkmasından hoşlanıyorlar. Sürücülerin tren gibi gitmelerinden keyif almıyorlar. Yeni kurallar onların sevdikleri şeyleri vermemizi sağladı.”

“Yeni kurallar işe yarıyor. Geçmişte ne kadar hızlı olursanız olun önünüzdekine yeteri kadar yaklaşamıyordunuz. Ne yaparsanız yapın hep kötü hava içerisinde oluyordunuz ve onlarla mücadele edemiyordunuz. Bu seneki kurallar aracın gerçek performansını kullanma şansı veriyor ve ben bu durumu oldukça sevdim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Geçmişte ne kadar hızlı olursanız olun önünüzdekine yeteri kadar yaklaşamıyordunuz. Ne yaparsanız yapın hep kötü hava içerisinde oluyordunuz ve onlarla mücadele edemiyordunuz. Bu seneki kurallar aracın gerçek performansını kullanma şansı veriyor

    Bunu bir de taraftarların anlasa ya.
    Yok hulkenbergin arkasına takılmış , yok petrovun arkasına takılmış.vs.vs.

  2. iki pilotu da kutluyorum, kendileri açısından değilde, taraftarlar açısından da düşündükleri için. olgunlaşan iki pilot örneği..
    bu sene çok keyifli, daha önceki seneleri hatırlayın, pit stop stratejisini iyi yapan önde çıkıp avantaj sağlıyordu, geçişler çok zordu. geçişler ve heyecan bu sporun doğası..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir