Massa: "Sert Lastiklerle Sürmek Çok Zordu"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, yarış içinde yer kaybetti ve bir ara pistte spin de attı; yarış sonlarında vites kutusu sorunu yaşadığında da ancak son puanlar için mücadele ediyordu.

Massa: “Aslında yarıştaki en büyük sorun, sert lastikleri taktığımız zamandı”

“Sert lastikler takılıyken aracı sürmek çok zordu; tutunma yoktu. Diğer takımlara göre çok kayıp yaşadığımızı düşünüyorum”

“Ardından vites kutusunda bir sorun oldu, bu yüzden vitesleri kaybettim. Tekrar denedim ve sonra vitesi kaybettim. Bu yüzden devam etmesi mümkün değildi.”

Lastik sorunuyla başı belada olan Massa, gelecek hafta farklı hamurların kullanılacağı Monako’da farklı bir yarış umuyor.

Massa: “Uzun bir zaman yok; bir hafta bile değil. Farklı lastikler olacak. Bu yüzden belki de yumuşak ve süper yumuşakları kullanarak doğru bir yol belirleriz.”

“Buraya göre Monako’da daha iyi bir durumda olmayı dört gözle bekliyoruz”


Yorumlar

  1. Ömer_massa avatarı

    massathebest arkadaşım herşeyi çok iyi bir şekilde açıklamışsın.banada işin duygusal açıklaması kalıyor ozaman.gerçekten massa bugün çok kötüydü aklım almıyor massa takım arkadaşından nasıl olurda 1 saniye geride kalıyor.ya eski massa'yı çok özledim.aslında herkes özledi.geçen yıl Bahreyn sıralamalarında alonsoya 0.250 saniye fark atmıştı.bu arada emre arkadaşım İstanbul'da sıralamada bayağa bir fark atmıştık.arşivden bulabilirsin.inşallah massa haftaya daha yumuşak olan lastiklerle iyi bir yarış çıkartacak.hadi massa kendini toparla artık…

  2. Arkadaş,her hafta yarış olmasını Formula 1 izlemek içinmi yoksa Massayı izlemek içinmi istersin ? Merakımdan soruyorum.

  3. monaco'nun özel durumu nedeniyle antrenmanlar perşembe günü yapılacak. ve 3 gün 12 saat sonra antrenmanları takip ediyor olacağız. keşke her hafta yarış olsa da ciğerci kedisi gibi yarış hafta sonlarını ağzımız açık beklemek zorunda kalmasak. şimdi sadece 3,5 gün var.

    önümüzdeki 3 yarış, pirelli'nin hiç görmediğimiz kırmızı şeritli super-soft lastikleri kullanılacak. bakalım bu lastikle nasıl yarışlar ortaya çıkacak, kaç pit yapılacak. artık 5 pit olursa şaşırmam, ama daha fazlası imkansız, çünkü lastik kalmıyor geriye. ferrari aracı super softları çok sevecek, ama onlara iyi davranacak mı, bakacağız.

  4. massa geçen senede kayıptı busenede hep aynı senaryo üstüne ferrari aracının vasatlığı eklenince gerisi kaçınılmaz oluyor..

  5. anlıyorum ancak massa senin gosterdiğin tur zamanları kadar hızlı olabilseydi onunde ne shumi kalırdı nede rosberg.Ben tek bir turda hıza bakmam 2 senedir bariz bi şekilde alonsodan yavas hem sıralamalarda hemde yarısta.Sıralarmalarda en sonra ne zaman gecti alonsoyu? ben hatırlayamıyorum gecen sene monaco sanırım alonso kaza yapıp cıkamamıstı.Gecen sene alonso ya biraz yakın olsaydı alonso sampiyondu.Bu senede farklı değil.Ferrariyi tek temsil eden alonso görüntüsü var.Ön tarafta hep alonso.Benim üzüntüm bu

  6. Alonso nun 10 tur gitmesi devasa 2 oyuk yüzünden , hepinizin mi gözünden kaçtı bu ?

  7. Lastikteki devasa 2 oyuğu görmediniz sanırım siz . Takım bence lastiğin yolda parçalanmasından korktu , bu yüzden erken değiştirdik o lastikleri . Ve bence doğru olanı yaptılar lastik patlasa daha kötü olacaktı .

  8. rocco junior avatarı

    Kabul etmek gerekir ki Massa ile Alonso arasında perfonmans açısından ciddi fark var en azından benim düşüncem kimse katılmak zorunda değil.Çünkü hatırlayın Pirelli geldiğinde herkes onun avantajlı olacağını eski lastiklerin en çok ona uyacağı konuşuluyordu kendi demeçleri de tıpkı 2010 gibi olumluydu lakin hem aracın bu kadar kötü olması hem de yeni kuralları öğrenme ve lastikleri çalıştırmada 2008deki Raikkonen gibi sorun yaşaması bu farkı doğuruyor.Massa nın iyi olması için muhakkak orta sert yada süper yumuşak yumuşak lastik o gelmesi lazım.Ve her koşulda şartlar iyi olmalı,iyi bir tur,zamanlı pit stop,iyi zamanda doğru yerde olmak vs vs.Ama cidden Alonso böyle değil bence adam her koşula adapte oluyor Massa en çok burda kaybediyor ve bunu kötülemek için yazmıyorum gördüğüm bu

  9. "En hızlı zamanlar bir önemi yok hangi tura bakarsan bak alelen yavas."

    eğer dediğin gibi bu pilotlar en hızlı tur zamanını yarışın sonlarında, yeni lastik-boş depo kombinasyonuyla yapmışlarsa elbette önemi yok. ama alonso pitten çıktığı 3. tur olan 22. turda; massa da pitten çıktığı 3. tur olan 24. turda en hızlı derecelerini yapıyorsa, bu önemli bir veri olur.

    "ilk 10 tur neredeyse tur başına 2 sn fark yemiş soft lastiklerle.Hadi trafik 1 sn kaybettirsin diyelim gerisi ne oluyor."

    "hadi trafik 1 saniye kaybettirsin" diyemeyiz burada emre, çünkü massa tur bindirmiyor, direkt yarışıyor önündekilerle. bu durumda da önündeki pilotlar olan schumacher ve rosberg'in hızı kadar gidebiliyor en fazla. schumi ile rosberg'in tur zamanlarına bak, onların yavaşlığı direkt arkadan gelen sürücüleri de yavaşlatıyor. ayrıca bu araçlar birbirine vagon gibi bağlanmadığı için, birbirini takip ederken en az 0,2 saniye fark oluşuyor. bu da arkalara doğru gittikçe tur zamanlarının otomatik olarak yavaşlamasına neden oluyor.

  10. Sıralamalarda çok çok çok yavaş.Ne demek alonsodan 1 sn fark yemek? hatası çok ama suç bulunmuyor.Umudumu hafif arttıracak bir performansı yoktu bugünde.Alonsoyla karşılastırılamayacak sekilde kötü performansı var.En hızlı zamanlar bir önemi yok hangi tura bakarsan bak alelen yavas.ilk 10 tur neredeyse tur başına 2 sn fark yemiş soft lastiklerle.Hadi trafik 1 sn kaybettirsin diyelim gerisi ne oluyor.O kokpite glock'u koysan bugun farklı bi sonuc cıkarmazdı farkını göstermesi gerek artık çok geç kalıyor.Eski massayı özledim şoke ederdi beni,uçardı.Bir an önce performansını arttırması lazım ama Muhtemelende sezon sonu ferrariden gider yapıcak bişey yok.Bu performansla ne olursa olsun orda barınamaz.Evet massayı seviyoruz mücadeleci ama sonuc? ''sıfır'' F1 in en büyük takımındaysan sonuc cıkartıcaksın.

  11. ayrı bir bakış açısııı…

  12. Ben de senin böyle bişey söylediğini yazmadım.Bazıları , aracın kusursuz olduğunu, mekanikerlerin hızlı ve hatasız olduğunu söylemeleri üzerine yazdım.Tek suçlu pilotlardır diye ortalıkta gezenlere yazdım.

  13. ARkadaşlar,Ferrari işte yine saçmalıyo… Anlamak mümkün değil, Tahminim yarış sırasında Vettel pit stop yaparken bizmkilerde gaza gelip pite alalım demeleridir, yani strateji kopyalayıp duruma göre kılıf uydurmaktır…

  14. "az daha geçiyordu" ile "geçti" arasında dağlar kadar fark var. ayrıca bu durum ilk kez de yaşanmıyor. malezya, turkiye ve ispanya. bahsettiğimiz süreler de hiç azımsanacak gibi değil. 3 pitte 3,7 saniye farkın mutlaka bir açıklaması olmalıdır. ayrıca burada pilota göre pit stop yaptıklarından değil, her iki pilota ait pit ekipleri arasındaki çalışma hızının farkından bahsediyorum. yoksa birine hızlı davranıp, diğerini yavaştan alıyorlar gibi bir şey söylemiyorum.

  15. alonso'nun durumu da biraz ilginç. alonso 4 pit stop yaptı. ancak 3. pit stopta sert lastiklerini 10 tur kullandı, sonra yine sert lastikleri taktı, bu sefer 26 tur gitti. daha doğrusu massa gibi yarışı tamamlamaya çalıştı. (tur derecelerine bakınız). ama madem 4 pit yapacaksın, madem 2 kere sert lastik takacaksın, neden 10 tur ve 26 tur olarak hesaplandı bu, merak ediyorum. bunun yerine 18-18 tur atmaya çalışsa, çok daha hızlı olabilirdi.

    Tebrikler arkadaşım saatler önce bunu belirttim.Sert lastiğin biri 10 tur diğeri 26 tur neden kullanıldı.Eğer bir kaç tur daha olsaydı heidfeld bile gelip geçecekti.Son turlardaki zaman turları 107 kuralından farksızdı.

    Pitstopların yavaş olmasını da pilotlara bağlayanlar var.Komik.Türkiyede massanın başına gelen bugün Fernando'nun başına geliyordu.Webber az kalsın pit yolunda Fernando'yu geçiyordu.Metrelerce mavi çizginin üzerinde ilerledik.

  16. yarıştaki konumuna ve attığı yarım spine bakarak yorumlamaya çalışan izleyici arkadaşlarıma, inceleme yapmak için nelere bakmaları gerektiğine dair biraz yardımda bulunayım.

    öncelikle massa'nın hem yumuşak, hem de sert lastiklerdeki dereceleri hiç de fena değil. nasıl oluyor bu, şaşırdınız değil mi? halbuki alonso 1 ışık yılı daha hızlı gidiyordu yarışta..

    hayır, değil. alonso'nun hızlı olduğu bölüm, yalnızca önünün açık olduğu ilk 19 turdu. doğal olarak massa gayet yavaş pilotların ardında -ki bu grubun başını schumacher çekiyordu- ilk 2 bölümde olması gerekenden yavaş gitti.

    19. turdan, (yani alonso'nun önünün kapandığı turlardan) itibaren massa ve alonso'nun yumuşak ve sert lastiklerdeki turları, birbirine çok yakın. bu da, esasen ferrari aracının lastiklere davranışının bir yansıması.

    http://fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/esp-race-analysis.pdf

    lastiğini ısıtamayan massa değil, alonso değil, ferrari aracı. ya da her iki sürücü de. tur zamanları bunu gösteriyor.

    bunun yanında, kimsenin dikkaitini çekmemiş olsa da massa bugün 3 pit yaptı ve sert lastiklerle tam 30 tur gitmeye çalıştı. yumuşak lastiklerin 3 seti de, ilk 35 turda kullanıldı, 3. pite 36. turda girip sert lastikleri taktı. pistte sert lastiklerle massa'dan daha fazla tur atmaya çalışan hiç bir pilot yoktu. sorulması gereken, madem 3 pit yapacaksa neden yarışın yarısını 3 set yumuşakla giderken, kalan 30 turu sertlerle gitmeyi tercih ettiler? yumuşak lastiklerin süresini 2şer tur bile arttırsalar, sert lastiklerle gitme miktarı direkt 24 tura düşecekti. ilginç.

    alonso'nun durumu da biraz ilginç. alonso 4 pit stop yaptı. ancak 3. pit stopta sert lastiklerini 10 tur kullandı, sonra yine sert lastikleri taktı, bu sefer 26 tur gitti. daha doğrusu massa gibi yarışı tamamlamaya çalıştı. (tur derecelerine bakınız). ama madem 4 pit yapacaksın, madem 2 kere sert lastik takacaksın, neden 10 tur ve 26 tur olarak hesaplandı bu, merak ediyorum. bunun yerine 18-18 tur atmaya çalışsa, çok daha hızlı olabilirdi.

    gelelim pit stop zamanlarına. ferrari, açık açık diğer takımlardan daha yavaş kalıyor, bunu zaten biliyoruz. ama takım içerisinde de garip bir durum var, ilk 3 pit stopta (massa 4 pit yapmadığı için ilk 3 pit stopu karşılaştırıyorum), massa'nın pit stopları alonsoya oranla 3,7 saniye daha uzun sürmüş. bu yavaşlığın nedeni araştırılmalıdır. bir kaç saniye dediğimiz şey, bugün schumacher-rosberg-petrov ve massa hemen arka arkaya giderlerken, pitten çıktıklarında 7-8-10 olarak dönerlerken, massa 13. olarak piste geri dönüyor. nasıl oluyor bu iş, ilginç değil mi?

    gelelim bir başka konuya. 19. turda lider giden alonso, 63. tur itibariyle liderlik ettiği 2 pilottan (vet-ham) tur yiyor. 44 tur. pist 1,30 (90 saniye) ile dönülse, tur başına tam 2 saniye yavaş kalmış. ama bir diğer ilginç nokta da, tur başına 2 saniye yavaş kalan aracıyla 19 tur vettel'i, 20 tur da webber'i geçirtmeyişi. bu da red bull pilotlarının becerisini(!) açıkça ortaya koyuyor.

    massa'nın bugün eleştirilebilecek 2 hatasını görüyorum, birisi akıl almaz şekilde startta uyuklaması ve diğeri de sert alstiklerle giderken attığı yarım spin. bunun dışında verilen strateji ile daha iyi yerde bitirmesi, hiç de mümkün değildi.

    perez ve heidfeld'in massa'yı geçişine gelelim.. bu pilotlar sırasıyla 47. ve 50. turlarda yeni yumuşak lastiklerine geçtiler ve massa'nın ayağındaki sert lastiğe oranla 11 tur ve 14 tur daha yeni lastiğe sahiptiler.

    son olarak, tur yemeyen ilk 4 pilot hariç en hızlı turlardan da örnek vereyim. ve bu pilotlardan ikisi de (msc-ros), yarışa temiz bir set yumuşak lastik saklamış pilotlardan olsun.

    massa 1,29,081
    alonso 1,28,737
    rosberg 1,29,155
    schumacher 1,29,463

    ama yazının başında da dediğimiz gibi, araştırmak ve inceleyerek yorum yapmak pek hoşa giden ve zahmete katlanılası şeyler değil. sonuç ve tabela üzerinden yorum yapmak daha çekici. yine de faydalı olabileceğim bir kaç arkadaş vardır bir yerlerde.

  17. yarıştaki konumuna ve attığı yarım spine bakarak yorumlamaya çalışan izleyici arkadaşlarıma, inceleme yapmak için nelere bakmaları gerektiğine dair biraz yardımda bulunayım.

    öncelikle massa'nın hem yumuşak, hem de sert lastiklerdeki dereceleri hiç de fena değil. nasıl oluyor bu, şaşırdınız değil mi? halbuki alonso 1 ışık yılı daha hızlı gidiyordu yarışta..

    hayır, değil. alonso'nun hızlı olduğu bölüm, yalnızca önünün açık olduğu ilk 19 turdu. doğal olarak massa gayet yavaş pilotların ardında -ki bu grubun başını schumacher çekiyordu- ilk 2 bölümde olması gerekenden yavaş gitti.

    19. turdan, (yani alonso'nun önünün kapandığı turlardan) itibaren massa ve alonso'nun yumuşak ve sert lastiklerdeki turları, birbirine çok yakın. bu da, esasen ferrari aracının lastiklere davranışının bir yansıması.

    http://fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/esp-race-analysis.pdf

    lastiğini ısıtamayan massa değil, alonso değil, ferrari aracı. ya da her iki sürücü de. tur zamanları bunu gösteriyor.

    bunun yanında, kimsenin dikkaitini çekmemiş olsa da massa bugün 3 pit yaptı ve sert lastiklerle tam 30 tur gitmeye çalıştı. yumuşak lastiklerin 3 seti de, ilk 35 turda kullanıldı, 3. pite 36. turda girip sert lastikleri taktı. pistte sert lastiklerle massa'dan daha fazla tur atmaya çalışan hiç bir pilot yoktu. sorulması gereken, madem 3 pit yapacaksa neden yarışın yarısını 3 set yumuşakla giderken, kalan 30 turu sertlerle gitmeyi tercih ettiler? yumuşak lastiklerin süresini 2şer tur bile arttırsalar, sert lastiklerle gitme miktarı direkt 24 tura düşecekti. ilginç.

    alonso'nun durumu da biraz ilginç. alonso 4 pit stop yaptı. ancak 3. pit stopta sert lastiklerini 10 tur kullandı, sonra yine sert lastikleri taktı, bu sefer 26 tur gitti. daha doğrusu massa gibi yarışı tamamlamaya çalıştı. (tur derecelerine bakınız). ama madem 4 pit yapacaksın, madem 2 kere sert lastik takacaksın, neden 10 tur ve 26 tur olarak hesaplandı bu, merak ediyorum. bunun yerine 18-18 tur atmaya çalışsa, çok daha hızlı olabilirdi.

    gelelim pit stop zamanlarına. ferrari, açık açık diğer takımlardan daha yavaş kalıyor, bunu zaten biliyoruz. ama takım içerisinde de garip bir durum var, ilk 3 pit stopta (massa 4 pit yapmadığı için ilk 3 pit stopu karşılaştırıyorum), massa'nın pit stopları alonsoya oranla 3,7 saniye daha uzun sürmüş. bu yavaşlığın nedeni araştırılmalıdır. bir kaç saniye dediğimiz şey, bugün schumacher-rosberg-petrov ve massa hemen arka arkaya giderlerken, pitten çıktıklarında 7-8-10 olarak dönerlerken, massa 13. olarak piste geri dönüyor. nasıl oluyor bu iş, ilginç değil mi?

    gelelim bir başka konuya. 19. turda lider giden alonso, 63. tur itibariyle liderlik ettiği 2 pilottan (vet-ham) tur yiyor. 44 tur. pist 1,30 (90 saniye) ile dönülse, tur başına tam 2 saniye yavaş kalmış. ama bir diğer ilginç nokta da, tur başına 2 saniye yavaş kalan aracıyla 19 tur vettel'i, 20 tur da webber'i geçirtmeyişi. bu da red bull pilotlarının becerisini(!) açıkça ortaya koyuyor.

    massa'nın bugün eleştirilebilecek 2 hatasını görüyorum, birisi akıl almaz şekilde startta uyuklaması ve diğeri de sert alstiklerle giderken attığı yarım spin. bunun dışında verilen strateji ile daha iyi yerde bitirmesi, hiç de mümkün değildi.

    perez ve heidfeld'in massa'yı geçişine gelelim.. bu pilotlar sırasıyla 47. ve 50. turlarda yeni yumuşak lastiklerine geçtiler ve massa'nın ayağındaki sert lastiğe oranla 11 tur ve 14 tur daha yeni lastiğe sahiptiler.

    son olarak, tur yemeyen ilk 4 pilot hariç en hızlı turlardan da örnek vereyim. ve bu pilotlardan ikisi de (msc-ros), yarışa temiz bir set yumuşak lastik saklamış pilotlardan olsun.

    massa 1,29,081
    alonso 1,28,737
    rosberg 1,29,155
    schumacher 1,29,463

    ama yazının başında da dediğimiz gibi, araştırmak ve inceleyerek yorum yapmak pek hoşa giden ve zahmete katlanılası şeyler değil. sonuç ve tabela üzerinden yorum yapmak daha çekici. yine de faydalı olabileceğim bir kaç arkadaş vardır bir yerlerde.

  18. bence arkadaş haklı , baya bi sallantısı arttı zaten koltuğunun . istanbulda da böyle sürmüştü sonlarda ( sanki süresi yokmuş gibi ) . artık değiştirsinler şu massayı ya 1 sene daha sürerse ferraride aptallık ederler .

  19. xtrabit racing
    güzel tespit

  20. En azından Alonso ile aynı turda devam ediyordu.

  21. Tur basına 0.8-1 sn yavaşız görülmüş şey değil.1 sn farkı kapatmak için yaklasık 1.5 – 2 snlik gelişim lazım.diğerleride bundan sonra asagı yukarı 0.5-1 sn kazanır.O da mümkün görünmüyor.Hiç bekletmeden 2012'ye yoğunlaşmalıyız.Hiç vakit yok.Hakikaten muhafazakar araca fazla takılmıyordum ama sonuc görünüyor.Aracımız haddinden fazla muhafazakarmış.

  22. sanırım seneye ferraride olmayacaksın hadi geçen sezon alışamadın diyelim kaza atllattın lastik sorunu yaşadın ama bu sene bence mazaret olmamalı hele alonsoyla aranda dağlar kadar fark var ne yazıkki…

  23. Umarım monako yarışında başka bir pilot oturur o koltuğa

  24. rocco junior avatarı

    Ferrari yüzünden öleceğiz bir gün.Saçlarım beyazladı bu yaşta kalbim daralıyor artık ya:))

  25. Bir Massa taraftarı olarak,ona olan bağlılığımı dile getirmek istiyorum,sürüş stili nedeni ile sert lastikleri kullanamıyor kabiliyetlerinde eksilme oldugunu sanmıyorum,sonuncu olsan dahi seni desteklerim,senin şahsiyetin yeter artniyetli degilsin ve kazanmak icin başkalarının hakkını elinden almiyorsun,insallah hersey massa kardesim icin düzelir,seni seviyoruz kardesim aldirma kimseye….

  26. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Eray Parlak 1 saat önce
    massa ferrariyi ve kendini dahada rezil etmemek için bence yarışına son verildi çünki 2 tur daha yerdi heralde alonso bile 1 tur yedi. zaten bıraktığında replayda gelmedi bilerek bıraktı daha doğrusu emirle bıraktırıldı daha fazla rezil olmaması için ferrari isminin…

    İŞTE ÖRNEK BİR TARAFTAR VE YORUMU.

  27. rocco junior avatarı

    iyi de biz her kötü yarıştan sonra şikayet etmeye başlıyoruz.dün o şikayetçilerin hiçbiri bugün sızlanmıyor.ama biz yarıştan önce bunu dile getirmeyip umut dağıtıyoruz sonra böyle sürmek… neyse ya düzeleceğimiz yok bu sezon

  28. massa ilk defa haftasonu değiştirmediği iç çamaşırını değiştirmiş ondan böyle kötü sürmüş bundan sonra bütün sezon aynı çamaşırı giyecekmiş. :)))

  29. tamam massa ondan ondan

  30. cuma dan beri bir çok pilot yeni sert bileşimden oldukça şikayetçi o sert lastiklerle benzer şikayetlerde tüm takımlar bulundu fakat Ferrari ya da Massa için ayarlar daha hassas olmuş anlaşılan

  31. rocco junior avatarı

    Size göre ne kolay ki zaten ancak şikayet ediyorsunuz.Daha aracı sürmeden farkı kapatmaktan bahsediyorsuz.Yok arkadaş takım ciddi manada kayıplarda herkes için geçerli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir