Button İlk Turuna Yanıyor

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, yarışa 5. sıradan başladı ama zayıf kalkışı kendisini geriye düşürdü ve trafikte zaman kaybetmesine neden oldu.

Sonunda podyuma çıkmayı başaran Button, bu sonuçtan memnun ama ilk turun üzüntüsü hâlâ içinde.

Button: “İlk tur felaketti. Oldukça zayıf bir kalkış yaptım ve 3-4 araç beni geçti, 1. virajda fren yaptık; ardından araçlar geniş aldı ve aynısı 3. virajda oldu. Hayal kırıklığı yaratan bir ilk turdu ve başlarda, önümdeki araçları geçemedim.”

“Hızımızı bulduğumuzda tempo iyiydi. İl turun ardından eğlenceli bir yarış oldu. Podyuma çıkmak harika.”

“Takım olarak ve strateji açısından yaptığımız işin kanıtıydı. Bu yüzden sonuçtan memnunum ama kalkışta o sorunları yaşamasaydı neler olacağını görmek ilginç olurdu.”

Üç pitstop yapan McLaren pilotu, bunu kendisinin tercih ettiğini belirtti.

Button: “O stratejideyken insanların neler yaptıklarını görmekten mutlu olduk. Benim için 3 pitstop yapmayı düşünmenin gereği yoktu. Sonunda da oldukça işe yaradı”

Button, sarı bayraklar altında hızlı oldukları gerekçesi ile inceleme altına alınan pilotlardan biriydi ama konu hakkında yorum yapmak istemedi.

Button: “Burada konuşulacak bir konu değil bu. Yarış şartlarında sarı bayrakları görürsünüz ve yavaşlarsınız. Ve Lewis’in de aynısını yaptığını tahmin ediyorum.”


Yorumlar

  1. button az hata yapan bir pilot…fakat en hızlılar arasında değil…

  2. berbat bir start ve iyi bir yarış tırmanışı

  3. Forza_Jenson avatarı

    Neyse 4. olsan da 3. bitirecektin zaten.En azından böyle olunca seyir zevki verdin .

  4. Kariyerinin en iyi yarışlarından birini çıkardın. Başka bir şey demeye gerek yok. Bazen can sıksanda iyiki McLaren da sın.

  5. Button da sevdiğim tek yön bu =)) Sessiz sakin bi bakıyosun arkada ortalık bikarışıyo tozduman adam Podyumda =)) Tebrikler Button =))

  6. start iyi değildi fazla patinajda kaldı temiz tarafta olmasına rağmen ama iyi tırmanış gösterdi ve podyuma çıktı tebrikler aynısını hep bekliyoruz button

  7. McLaren_Cumi avatarı

    ewt didem button iyi kalkış yapsaydı ilk ikiyi zorlardı bugün lastikleri iyi korudu iyi yarış cıkardı xd

  8. McLaren_Cumi avatarı

    harika bir yarıştı F1 izlerken çok keyif alıyorum inanılmaz hamılton-vettel kapışması izledik inş bir sonraki monaco gp mclaren kazanır

  9. Start harici çok iyi bir yarış çıkardı.Lastiklerini koruyamadığını söyleyenler vardı.Bu konuda en iyisi.Bir
    kez daha gördük.Ayrıca geçen seneye göre daha agresif yarışlar çıkartıyor.Good job JB

  10. aslında yayın ikiye ayrılmalı diye düşünüyorum bazen sadece Button ı takip edebileceğimiz bir yayın olmalı bazen neyi nasıl yaptığını anlamak çok zor ,tebrikler onada

  11. Kalkışta tam bir hayal kırıklıgı yaşattın bana o an sinirlerimi zıplattın adeta ama sonunda podyuma çıkarak affettirdin kendini bravo button

  12. Gerçekten iyi iş çıkardın Button.
    Yine söylüyorum bana göre en iyi ve uyumlu ikili Hamilton-Button

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir