Rosberg: "DRS Sorun Yaratmasaydı, Zirveye Yakın Olurdum"

yazar:

kategori:

İki Mercedes GP pilotu, 6.-7. sıra mücadelesi veriyordu ve Rosberg, takım arkadaşı Schumacher’i geçme başarısı gösteremedi.

Rosberg: “Bazı güzel mücadeleler oldu ama ne yazık ki benim için zor bir yarıştı.”

“Telsiz çalışmadı. Böyleye yarışı anlamam zorlaştı. Çünkü ayarlar ve yakıt tasarrufu konusunda yapacağınız çok şey var. Bu yüzden biraz zorlayıcı oldu.”

“Ardından arka kanadım da bozuldu. Bu yüzden geçiş sistemim yoktu. Geçişi çok zor bir hale getirdi. Böyle olmasaydı eminim ki daha yukarılara çıkar, zirveye çok daha yakın olurdum. Çünkü bugün oldukça iyi bir yarış tempom olduğunu düşünüyorum”

Aracının Schumacher’inkinden daha iyi olduğunu söyleyen Rosberg, takım arkadaşını geçseydi dâhi o andan itibaren artık ön grubu yakalama şansının kalmadığını da ekledi.

Schumacher için Rosberg: “İyi bir dengesi yok gibi görünüyordu. Aracımdan oldukça memnundum, iyi his veriyordu. İyi bir hızım olduğunu düşünüyorum”

“Ama yine de yapılacak çok iş var. Çünkü ne yazık ki aradaki farkı henüz kapatmadığımızı düşünüyorum”

Schumacher bugün zor bir gün geçirdi ama yine de takım arkadaşının önünde kalmayı başardı.

Schumacher: “Bugün mümkün olanın en iyisini almayı başardık; bu da iyi haber, özellikle de adlarına mutlu olduğum adamlarımız için”

“İyi bir kalkış yaptım, tam ortadan ilerliyordum ve işe yaradı. Ardından yarış, o noktadan sonra yerimi korumaktan ibaretti.”

“Sonuçtan memnun olabiliriz ama bundan ayrı olarak, başa çıkılması gereken aldatıcı bir arkadan kayma, lastik aşınması ve zayıf denge vardı”

“Yine de mümkün olanı başardık ve Monako’ya gitmeyi dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. ağlama yavrum biraz da seni bulsun bu arızalalar

  2. Milleti saçmalayarak kızdırıp sonrada tebrik etme lütfen…

  3. Biraz sakin olmalısın dostum

  4. Bence bu iki adamı da tebrik etmek lazım. bu araçtan maksimumu çıkartabiliyorlar, daha da fazlası yapılamazdı zaten bence. ama schumacher… ben böyle kalkış görmedim, yerimden zıpladım resmen. artık şu sorunları yaşamasa diyeceğim ama, yaşamaması şaşırtıcı olacak. bakalım monaco da sıralamalar ve yarışta hangi sorunlar bekliyor bizi. ayrıca -yukarıda da belirtilmiş- bir taraftan aracın sorunlu olduğu söylenip bir taraftan "ben onu geçerdim" demek pek hoş değil…

  5. 50 tur boyunca da DRS'yi aktif olarak kullanan Babam'dı değil mi ROSBERG 🙂

    Bu pist geçişe izin vermiyor hala DRS' em çalışmadı diyor yazık.

    Rosberg Tek turda Mercedes'i iyi kullanıp lastiklerden çok iyi verim alıyor. Ama İş yarışa gelince Bu sene hep Schumi'nin gölgesinde kaldı. Grid sıralaması ve kazandığı pozisyonları inceleyin. Rosberg hep kalktığı grid pozisyonundan aşağılarda bitirmiş yarışlarını. Schumi'ye bakın nerede başlayıp nerede bitiriyor yarışları.

    Ama Rosberg haklı, Mercedes Schumi'yi kayırıyor. :):)

  6. forza_jenson nickli şahıs tamamen provakasyon amaçlı yazmaktadır şu an sitede yazdığı ve benim cevabım silinmiştir.silinmeden öncede okuyanlar vardır ve beni anlamıştır.
    schumi yi tebrik ederim şahsım adına.

  7. güzel ve doğru yazmışsın tebrikler

  8. Beni hayal kirikligina ugrattin Rosberg, siralamalarda ki performansinla cok umut veriyorsun ama yarista bir turlu sonuca gidemedin, Schumi bu yasinda harika startlar aliyor ama sen genelde yer kaybediyorsun, yarisa da siralama formatinda ciksan? 🙂

  9. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Evet gece gece uyku sersemi yazdık 2006 senesi sondu.

  10. jet man
    Kusura bakma seni burada insan gibi görüp cevap verdiğimiz için.
    Sen git hayal dünyanda yaşa git F1 2010 oyna rosberg i al schumacher ' e vura vura oyna tamammı abisi ?

  11. Jet-Man dan klasikler .. Gene saçmalamaya tam gaz devam ediyor.

    Yarıştan önce Ross la Schumi ye zamanı geçmiş diyordun , şimdi ise Schumi dene efsane filan .Güldürüyorsun 🙂

    DRS diye tutturmuşun , Schumacher inde denge sorunu varmış.Rosberg kendi dile getirmiş araçı ondan daha iyi diye ona rağmen geçemedi , neyin ağlamasındasın ?

    Yarıştan önce yazdığın yorumlardan sonra bu gün kapağı aldın hadi git bi bardak soğu iç .

    Rosberg in yaşındayken Schumi neler yapmış aç bi oku, öğren de öle yaz ! Merak etme çok rahat bulursun Tarih sayfalarında sık sık geçer Schumi nin adı 🙂 Boş boş konuşup kendini rezil ediyorsun başka bişi değil.

  12. F 1 .................. avatarı
    F 1 ………………

    Schumacher'i artık podyumlarda görmek istiyoruz.sadece Schumacher olduğu için takip ediyorum.
    artık redbullarla savaşacak kadar geliştirmezlerse bu gidişle biraz zor podyum görür.Schumacher sen bizim gönüllerimizin 1 numarasısın…………..

  13. her yarış öncesi yeni güncelleme yaparlar yınede oldukları yerde sayarlar bizimkiler ölme eşşem ölme bahar geldi ulan bana bıraksınlar yeminle söylüyom kafaya oynardık ah MERCEDES ne günlere kaldın

  14. Eray Parlak avatarı

    Kardeşim rosbergde drs belli zaman vardı geçtimi kardeşim geçemedi.
    Rosbergin drs si bozulmuşta schumacheri geçermiş e kardeşim drs en yoksa gerçek pilotajın var geçtinmi geçemedin
    Senin drs en bozulduğunda schumacherde drs varmıydı kullanabiliyordu ee oda kullanamıyordu eşitmisiniz kullandığınız donanımlar olarak ee eşitsiniz geçtinmi kardeşim ee geçemedin
    Sen bile söylüyorsun michaelde araç dengesizdi araçla savaşıyor die ee sen sende canavar gibi çalışıyor araba sıralamada drs en bozulmaz denge problemin olmaz kersin bozulmaz ee kardeş geçebildinmi geçemedin
    ee ozaman çeneni kapacaksın ozaman…

  15. cem i cümlenize tüm f1 camiasınına schumici yada diğer f1 cilere allah rahatlık versin iyi geceler
    (yarın işe gideceğim)

  16. her zamanki halim 🙂

  17. Eyvallah Jet Man bende seni severim hiç muhabetimiz olmamasına rağmen ama ateşle oynuyorsun dikkat et 🙂

  18. seni seviyorum kirve 12 🙂

  19. geçmişe mazi yaralıya gazi derler
    geçmiş geçmişte kaldı eski çamlar bardak oldu !

  20. adama adam gibi davrananların bu sitede mevcut olduğunu bize gösteren yarış olmuştur. bre adama adam gibi davrandığını iddia eden cahil adam "drs gerektiği gibi çalışsaydı schumi denen efsaneyi zaten geçerdik" yorumunu yaparken schumi dediğin şahsı adam olmadığından dolayı mı "denen" diyerek niteliyorsun? sayısız yarış birinciliği, 41 yaşında halen yarışma azmi, 7 dünya şampiyonluğu, bunun yanında mütevazi tavırlar, kimsesiz çocuklara yüzbinlerce dolarlık yardımlar yapan bir pilota adam demeyi ne zaman başaracaksın acaba? aynan var mı arkadaşım? 23 yarıştır insanlar burada saçma sapan yorumlar yapmakla meşgulse sen neyle meşgulsun o aynaya bak da bir cevapla.

  21. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Schumiyi eğer biraz izledi isen nasıl inatçı bir adam olduğunu görürsün.Aklına bir şeyi koyduğu zaman yapabilen bir pilottur onu efsane pilotlar arasında tutanda odur.En hızlı olmayı ister her zaman savaşçıdır.Bu savaşçılık özelliği öyle kelime anlamı ile anlatılmaz.Bir Monaco GP si ile anlatılırçBir Belçika Spa GP si ile anlatılır.Yada 2007 son senesindeki Alonso ile müthiş bir kapışma geçirdiği senelerle anlatılır.Çok değil 3 sene önceki sezonlarda oldu bunları yaşadığımız arada 10 sene olsa tamam derdim 🙂

    Bak Rosberg de iyi işler çıkarıcak ama şunu her zaman diyorum Schuminin aracı en azından hani en kötü Rosbergin aracı gibi sağlam ve pek fazla sorun çıkarmayan pilotaj yönünü etkilemeyen bir araç olsun altında ilk 5 ten aşağı inecek bir pilot değil.

    2012 Mercedes Gp nin yılı Schuminin podyuma çıkmaya başladığı yıl olucakRosberg de orda olucak ve Schumiyle birlikte takımlar şampiyonasını kovalayacak merak etme o zaman dediğim gibi 2012 ilk yarışında bunları konuşuruz

  22. Jet Man senin gibi bir başkası varmı bu sitede? Rosbergin ve Massanın sadece birer tane fanımı var burada ?

  23. yok seneye kimin nerde olacağı belli olmaz
    belki bunları di restaya yazarsın rosberg mgp de olmaz.olursa görüşürüz.yada schumi hala gridde olursa

  24. Forza_Jenson avatarı

    Sen eğlenmene bak bebe sütünü iç yat.Büyüyünce de nico cunla amsterdamda dillere destan bi düğün yapın muhahaha zuhahaha oldu mu ?

  25. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Şu an Rosberg Schuminin bazı konulardaki sıkıntıları olduğundan ötürü ön planda bak adam daha podyuma çıkmadı haberlerin %60 ı Mercedes ve Schumi hiç dikkat ettinmi Rosberg ile ilgili dünya basınında Schuminin yer aldığı kadarının ne kadarında yer alıyor?

    Mercedesi bu 2 senede gündemde tutan bir tek olgu var Schumi bütün herkez Schumiden galibetler bekliyor.Hiç Rosberg den bekleyen varmı bir bak bakalım yorumlara iyi pilot fakat Bir numaralı pilot değil.Şu an Rosberg Schuminin arkasında olduğundan sert dalgalar schumiyi vuruyor.bugüne kadar hangi haberde Rosberg kötü yarışamıyor diye bir haber gördün bir tane iki tane olmadı üç tane ama Bütün dünya Motorspor basını sert yüklenmelerinin %70 ini Mercedes e Schumiye yapıyor.Ona uygulanan pskolojik baskının 10 da biri Rosberg e uygulansaydı emin ol yarış bitiremezdi kolay kolay ki bu pilotlar çok hassas insanlardır.Her ne kadar umursamaz olarak görünselerde iç dünyaları hissiyatlıdır.

    O yüzden Schuminin bir lafı var dikkat etmeni öneririm."""Bir takımın zirveye oynaması için en az 3 sene gerektiğini bilecek kadar uzun süre yarıştım."""" İlk sene nasıldı ikinci sene bir basamak üste çıktı takım ve gelişiyor onca soruna rağmen (hoş redbulları yakalamak zor ama bak deneyim konuşuyor 2012 ye çok dikkat et o zaman esamesi okunan pilotun kim olduğunu görürsün:)

    Bak ben fazla yazmam ama yazdıgımda çoğu zaman haklı cıkarım postlarımı takip et bu sene bende pek bir şey beklemiyorum Mercedes Gp den ama 2012 de redbulla kafa tutucak 3 pilot olucak mercedes ten schumi,ferrariden alonso,Mclarenden Hamilton bunların arasından da üç pilot ön planda şampiyonanın kaderini belirleyecek Vettel-Alonso-Schumi bunu yazdım notpad e kaydettim seneye bu link olursa ilk yarış buraya koyacağım.

  26. haa rosberg sıkıntı yaşamış schumi daha fazla yarışta olabilir.ama esame konun tamamen yanlış.
    gün ola harman ola;sabır ola sarman ola

  27. Hocam bu kadar sert olmayın yarışın başından beri Schumi ile Rosberg arasındaki fark neredeyse hep aynıydı ilk bölümde rosberg'in DRS çalışıyordu geçecek kadar yaklaşamadı sonraki kısımlarda DRS kullanmadığını gördüm ama önündeki Schumacher'de kullanmıyordu ve iki pilotunda hızını karşılaştırmak için güzel fırsat oldu eğer DRS çalışsaydı Rosberg Schumiyi diğer tur Schumacher Rosberg'i böyle gidecekti çünkü hemen hemen aynı gidiyorlardı.Ben koyu schumacher fanıyım ve bunları görüyoruz tabi.
    Rosberg kendi ağzıyla Schumacher'in araçla boğuştuğunu söylemiş yukarda kim bilir bu sorunlar olmasa 0.1 0.2 sn daha hızlı olup arayı açardı Schumi.
    Ama Schumacher'in önünde kimse olmadığı için Rosberg'inde kanadı çalışmadığı için ikisininde kanat kullanmadan yarış hızını görmüş olduk Schumacher'in denge problemine rağmen…

    Tuttuğumuz pilottan yanadır gönlümüz her zaman herkesin öyledir kendi pilotuna laf söyletmez ama iyi yada kötü yanları söylemeliyiz çünkü olanı budur objektif olmak en iyisi…

    Umarım Mercedes adına iki pilotumuzda güzel puanlar alır.

    Buda Schuminin startı

    http://www.youtube.com/watch?v=tm6E6itwoFA

  28. bakın beyler hani bir söz vardır ben senin seviyene inmem diye.
    ben inerim alasınıda yaparım nokta.adama adam gibi cudama cudam gibi davranırım.

  29. yav adam gibi mantıklı cevapla la adam ol.cahil olma.cahilsen bilemem tabi.haa o zaman bu sitede görünme bilgili olda gel.bilgi ile mantıkla karşıma çık la

  30. Forza_Jenson avatarı

    Ben senin ancak altını bezler ağzına emzik veririm.Adamlıktan söz ediyorsun bi de.Git aşını ol öyle gel buralara.

  31. Çocuksun.

  32. sen iddiaya giriyorsun bende iddia gani.
    nabza göre şerbet veririm.adamına göre muamele yaparım.

  33. Forza_Jenson avatarı

    Ben senin boş ağzına

  34. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Schuminun kaç yarıştır çalışmıyor.Rosbergin bir defa çalışmamış çokmu.Daha dur bir sıkıntı yaşadınız hemen sızlanıyorsunuz.Schumi ne yapsın.

    Birazde Rosberg cefa çeksin hep sefa çekti araç konusunda schumi kadar sıkıntısı yoktu.

    Ayrıca yarışlarda o çalışsın bu çalışsaydı diyerekte geçemezsin arkadaşım.

    Daha dur mercedes biraz daha iyileşsin idda ediyorum tuttuğun Rosbergin esamesi dahi okunmayacak.

  35. maydonoz? alo!!! senin pilotun hep ikinci pilot olarak kalacak mclarende ve hemilton ın takım arkadaşı olduğu sürece ne dersin.ama benimki number one takımda…

  36. hamilton versin senin pilotuna :))) muhaaa muhaaaaaa

  37. herkes görmüş belli bir noktadan sonra rosbergin drs sisteminin çalışmadığını ama bu uyanık geçinen schumiciler görmemiş gözünüzü sekiz kulağınızı dokuz açaydınız göreydiniz.bizmi gözünüzü bağladık yada kulaklarınıza pamuk tıkadık !

  38. Forza_Jenson avatarı

    Adamlarda 91 tane var versinler mi bi tane bebene ? 😀

  39. Rosberg ağlamaya başladı geçilince. Haug amcası ağzına verir emziği nonacoda susturur dicem ama monaconunda kralı efsane schumi olduğu için ordada işi zor görünüyor.
    bu kadar sorunlu ve dengesiz bir araçla çok rahat rosbergin önünde yarış bitiren efsaneye teşekkürler.

  40. tabi canım ona ne şüphe
    sizin 23 yarıştır yaptığınız gibi değilmi ?

  41. dostum mercedes kendilerince haklı olarak rosbergin üzerine oynuyor rosberg onların geleceği buna görede hareket ediyorlar iki araç arasındaki farkı başka ne sekilde izah edebiliriz,schumacher in yaşadığı sorunları ve rosbergin bile farkettiği bizim onboard kameralardan sürekli gördüğümüz araçtaki viraj çıkış dengesizlikleri v.s buraya yazmayla bitmez bunlara tesadüf demek aptallık olur herhalde.böyle bir araçla bile her startıyla parlıyor şu çok açık ki yeterli bir araçla halen kafaya oynayabilecek kapasite de gençler utansın ne diyelim:)

  42. Forza_Jenson avatarı

    Drs bugün diğer yarışlara nazaran işe yaramadı ne diyor bu Allah aşkına!
    Mercedes için bu sene de bitmiştir.Bakalım sonları ne olacak olan Schumiye oldu yazık oldu.Kurdu kuzuya boğdurdular

  43. biri her start da 4/5 sıra yükseliyor diğeri her startda ya yerinde sayıyor ya 4/5 sıra geri gidiyor nasıl yakalanacak bu başka hedeflere ulaşma hayali arkadasım bu kadar stabil bir pilot büyük başarılar kazanamaz zaten tersi olsaydı bu yaşa kadar çoktan kafa takımlara giderdi f1 de bu yaşa kadar iyi pilotlar kendilerine çoktan koltuk bulurlar.bu pilotları takımlar daha çocukluklarından başlayarak izleyip değerlendiriyorlar her zaman yakın takipdeler yok işte düz bir pilot
    pilot dediğin ekstra lar gösterecek başladığı pozisyonun üstüne çıkacak pilotajıyla ben burdayım diyecek farkılılk ortaya koyacak bak schumi ye bak alonso ya araç ne olursa olsun daha yarısın basında bir farklılık ortaya koyuyorlar daha kafa dan kendilerine uygun yolu bulup pozisyon kazanıyorlar bir kere düstünmü toparlaman çok zor olur.ama suna bahse girerim eğer yarışlar tek tur üzerinden olsaydı rosberg kesin şampiyon olurdu:) çünkü gercekten yetenekli tek turlarda bu da bir özellik dir,ama yetmez tabi.

  44. Şöyle olsaydı, böyle olsaydı, bunlarla olmuyor canım bu işler. Kendisi gibi taraftarlarıda çocukça bir zihniyete sahip zaten. Ne beklenebilir ki böyle bir açıklamadan başka ?

  45. haa birde duruma karşı çıkan ferrariciler siz kendi pilotunuza ve takımınıza bakın.beceremediniz.varmı ötesi yok.yok yok yok oğlu yok.

  46. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    1-Kusura bakmada az biraz cici rosbergin sıkıntı yaşasın.Geçen seneden beri Schumi nin aracında şu çalışsa idi bu çalışsa idilerle gitseydik rosbergin adı ancak kazalarla anılırdı.

    2-F1 i sen herhalde buyur geç kardeşim denilen yarışlarla karıştırıyorsun galiba startta profesyonel kalkamıyorsa ne yapalım bak alonso milimetrelerle sıyırdı geçti gitti bak schumi milimetrelerle sıyırdı geçti dikkatli bir pilotsan her yerde sana uyucak avantajı ele geçirirsin.Rosbergin daha öğrenmesi gereken en basit ders start anında nasıl araç geçilir olmalı.Schuminin önünde Button Rosberg bir çok pilot vardı ama gördüğün gibi yetenek konuşur araç değil bazı yerlerde.

    3.Bundan sonra Rosbergine Schumi karşısında karada pistte puan yok arkadaşım haberin olsun :)Hel şu araç biraz toplasın kendini bak rosberg nerelerde kalıyor.

  47. dediğim gibi birde şu var rosbergin şansı ispanyada tutmuyor ilginç bir şekilde. geçen yıl renault pilotu kubica bizi startta pist dışına sıkıştırdı çimenlerden spin atmadan ustaca kurtuldu rosberg ama geriye düştü.bu yılda paralı ama işi bilmeyen petrov bizi ikinci virajda startdan sonra pist dışna çimenlere itti.ama her zaman olduğu gibi schumiyi geçeceğiz bundan sonra ve sezon sonunda.

  48. sakin ol dostum relax :))

  49. yok deve
    1-drs gerektiği gibi çalışsaydı schumi denen efsaneyi zaten geçerdik
    2-starttan sonra ikinci viraja petrov denen ******** pilotla beraber girdik çizgi avantajı bizdeydi ama o angut bizi bordürlerin dışına çimenlere itti ve bizim ilk turdaki 5.liğimize mal oldu ********.petrov-maldonado(buemiyi pist dışına itti yetmedi buemi ile çarpıştı salak.başka ne diyebilirim bu pit pilotlar yarışmasın f1 de.)
    3-tersi olsaydı rosberg 6 schumi 7 olsaydı ne olurdu hiç tamamen hiç.bizim hedefiiz takım arkadaşımzız değil daha fazlası.

  50. Her ne şekilde olursa olsun bu yarışta Michael önde olmak zorundaydı. Nihayetinde de öyle oldu. Nico yarışta birazcık da olsa Schumiden hızlıydı ki bunda DRS'nin katkısı da yadsınamaz. İlk stintlerde DRS'yi kullandığını açıkça gördük. Belki bu sonlara doğru sorun yaratmış olabilir. Fakat Niconun çıkıp vay ben Michaeli geçerdim vay şunu yapardım demesi hiç hoş değil. Yapabiliyorsan yapsaydın seni tutan yoktu yarışta. Bu denge sorununa da kıl oldum. Daha öncede burada paylaşmıştım Michael test şasini kullanırken Nico şimdiye kadar birkaç şasi değiştirmesi beni şüphelendiriyor. Acaba Niconun şasisi daha mı stabil diye aklıma sorular da gelmiyor değil ?

    Mercedese gelince acınacak durumdalar. Hep vaat hep vaat fakat icraat yok. Monacoda da iyi bir sonuç alınamazsa bu sezondan da ümidimizi kesebiliriz.

  51. schumi den gene gene gene ne start ama 10.luktan 6.lığa cıktı bir anda benim her tarafım pilot diyor resmen bu adamı izlemesi gercekten büyük keyif keske bırakmasa seneye hic yarıs kazanmasa bile onun plotajını izlemek büyük zevk,ah bide altındaki dengesiz araçtan kurtulsa rahatlıkla podyuma oynar.schumi nin aracını arkadan rosberg görünce epey şaşırmış olmalı böylesine dengesiz bir araç kullanmadığı için şükretmiştir herhalde.

  52. böyle bir araçla böyle sine bir start ve kendinden daha iyi araçların önünde kalabilmek bu gerçek bir kabiliyet ,schumacher her zaman hızlı onun hızını araç gölgeliyor bunu rosberg bile görmüş!

  53. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Schumi bırakmalı emekliye ayrılmalı rosbergi bile geçemiyor artık eski schuminin yerinde yeller esiyor diye bazı örümcek kafalı zihniyetler umarım bu start anı ve yarıştaki istikararı ile cevabını almışlardır.Mercedes biraz kıpırdandı bakın nerden nereye gelindi ilk 10 a atmak için aracın suyunu sıkarken şimdi ilk 5 in dibine kadar geldi Schumi bu kadar kötü bu kadar felaket bu kadar önden kayan DRS si KERS i Allaha emanet olan bir araçla hemde.Rakibi Rosberg bile Schuminin aracının yol tutmadığını söylüyor.Yazık adam yarışmak dışında araçın her tarafı ile baş etmeye çalışıyor.Ne yapsın maksimum aracın performansı bu verin Redbull gibi araç görün izleyin neler yapıyor.

  54. Rosbergin bazı bölümlerde daha istikrarlı temposu olduğu belliydi ancak Schumiyi geçecek kadar bir temposu yoktu. Pitlerde Schuminin erken girmesi onu önde tuttu.
    Kendiside söylediği gibi bu araçla ancak bu yapılabilir. iyi bir start aldı ardından yerini korumak için mücadele etti. Yerini takım arkadaşına karşıda koruması bu yarışın ruhunda var ve bunu başardı.
    Schumi debge ve kayma sorunlar yaşamasa tur başına 0,3-0,5 saniye daha hızlı turlar atacak bir pilot. ama enerjisinin büyük kısmını aracı yolda tutmak için boğuşmakta harcıyor.

  55. schumacher gayet iyiydi. yarışın sert lastiklerle olan bölümünde alonso ile başabaştı. pitten çıktığında alonso ile arasomda 26 sn fark vardı. son 5 6 tura kadar fark yine bu civardaydı. son bölümde 17 saniyeye kadar düştü.

    rosberg daha ileride olabilir miydi? bundan sonrası beyin fırtınasına girer.

  56. ben de schumacher bu yarışta nasıl oldu da rosbergden hızlı oldu diye düşünüyordum. Meğer kanadı bozulmuş.

  57. evet şumi harika kalktı. Alonso da iyiydi ama biraz şanslıydı ve webberin mallığına denk geldi

  58. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bir araç bu kadar önden kaymaz
    RedBull aracına bakıyorum ön tarafı tank gibi ve virajlarda buz pateni gibi kayıp gidiyor
    aynı şekiklde mclaren'de öyle ferrari'de
    Mercedes ne yapıyor anlamış değilim ben :S
    aracın yol tutuşu sıfır abi sıfır
    anlayan anladı…

  59. yarışı izlerken live timinge bakanlar niconun çok daha hızlı olduğunu görmüştür. pitstoplardan sonra ve tur bindirmelerde fark birkaç saniyeye çıktığı zaman nico tur başına yarım saniye kapatmaya başlıyordu. ilk turda nico şuminin önünde kalabilmiş olsa alonsoyla 5.lik için mücadele edebilirdi.

  60. Herşeye bir bahanesi var bu adamın anlamadım gitti Hep lafta icraat desen sıfır.

  61. Schumi her tur limitte sürüyordu, bu araçtan ancak bu kadar – bir araç bu kadar kayar mı yahu? Rosberg daha iyi bir ayar tutturmuş olamaz, farkı başka bir şey yaratıyor; anlayamadım gitti. Bu arada yaşlı maşlı diyorlar ama acaip dayanıklı; her tur, sürüşü bu kadar zor bir aracı yolun son noktasına kadar kaç kişi kullanabilir?.. Hele o ne kalkıştı be!.

  62. Eray Parlak avatarı

    nereye yakın oluyon allah aşkına sanki drs yi sıralamadaki gibi kullanabiliyon. yavaşsın işte kardeşim takım olarak yavaşsınız schumacherde sende ancak bukadarını çıkarabiliyorsunuz adam gibi araç veremedilerki size. drs yi nezaman schumachere yaklaşsan tv ekranında açtığını görüyoruz. dahada zaten schumachere 2 3 kere yaklaştın okdar gerisinde fark 1 saniye civarındaydı.

  63. İlk başlarda Arka kanatla geçmeye denedi ama olmadı sonrada bozulmuş tabi aralarındaki fark hep 1 saniye civarıydı tempoları eşitti.
    Bu arada Mercedes'e yuh diyorum Schumacher'in aracındaki dengesizliği Rosberg bile görüyor takım görmüyor Mercedes mekanikerlerinde at gözlüğü var herhalde…

    Yine yapabileceklerinin en iyisi buydu bugün…

  64. rocco junior avatarı

    Rosberg bir git Allahını seversen ya:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir