Webber: "Yarış Satranç Gibiydi"

yazar:

kategori:

İlk sıradan başlayan Avustralyalı pilot, zayıf bir kalkışla geriye düştü ve yarış içinde sürekli olarak Alonso’nun arkasında kalması ile podyum şansını çöpe attı.

Kalkışı hakkında konuşan Webber: “Korkunç olduğunu düşünmüyorum ama Fernando olağanüstü bir kalkış yapmış gibiydi. Ardından açıkçası herkes, ilk viraja giderken parmak ucunda ilerliyor gibiydi. (Alonso) içeri girdi. Bu yüzden biraz uzlaşıya gittim ve sonrasında Seb dışa çıktı.”

“Planladığımız bir başlangıç değildi. O andan sonra da gerçekten satranç oynadık. İnsanlar birbirlerini sadece pitstoplarda geçiyordu; pistte pek bir şey olmuyordu. Yarışın sonunda Lewis’in 40 saniye gerisindeydim ve Fernando, liderin 1 tur gerisinde tamamladı.”

“Bugün ilginç bir gün oldu. Stratejide bir parça geri kaldığınızda nasıl cezalandırılacağınız görüldü. Eğer insanlardan doğru zamanda kurtulamazsanız, ortada kalırsınız”


Yorumlar

  1. Her tur ondeki araclardan 1sn yavas kalan Alonso`nun arkasinda takili kaldigi icin bu kadar fark oldu, önü acik olsa eminim liderlere yakin bitirirdi, Webber bu pistte gercekten iyi bence..

  2. wbber neden böle anlamıyorum sanmamki 2 tane eşit aaraba war altlarında lastiklerde bir nebze etki etsin demekki redbull olarak farkı açamazsan ilerde böle sorunlarla karşılaşacaz demekki kim ne derse desin sıralama yinede önemlii..

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbull'un iki aracı arasında 45 saniyeden fazla fark var.Yanılmıyorsam bu yılki en fazla fark bu.Üstelik webberin poleden başladığını düşünürsek bu fark inanılmaz.Kaza veya sorun olmadan bu kadar fark biraz şaşırtıcı.Sert lastik veya yumuşak diye bir sorun yok.Pitte oyalanma sorunu da yok.Ama fark 45 saniyeden fazla.İki redbull arasında bu kadar fark oluşuyorsa Ferrarinin +5 lap olması gerekir.Tabi birkaç önce üstüste gelen sözleşme ve yıllık kazanç haberlerinin acısı, olayın Alonso üzerinde yoğunlaşmasına sebeb olmuştur.

  4. Satranç senin var olan yeteneklerine lüks geldiği kesin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir