Horner, Vettel'in Savunmasını Övdü

yazar:

kategori:

Alman pilot, özellikle son turlarda Hamilton’un baskısına maruz kaldı ama zafere ulaşmasını bildi.

BBC’ye konuşan Horner: “Başlangıçtan bitişe kadar tam bir yarıştı. Fernando, liderliğe yükselerek yarışın dinamiklerini tamamen değiştirdi. Muhteşem bir temposu yoktu ama geçilmesi çok zordu.”

“Erken pite alarak Vettel’in geçmesini sağladık. Bunu aynı anda Webber ile de yapması imkânsızdı. Seb, kendisi için işe yaramasını sağladı ama McLaren, bugün bize zor yarış yaşattı.”

KERS’ini sınırlı ölçüde kullanabilen Vettel’in savunması için ise Horner: “Muhteşemdi. DRS burada uzun düzlükte oldukça güçlü”

“Yarışın son üçte birlikte bölümünde (KERS’i) sınırlı oranda kullandı. Bu yüzden ilk iki sektörde biraz ayrıldığını ama Lewis’in DRS alanında onunla birlikke kalabildiğini görebildiniz. Ama Seb, ciddi bir mücadeleye girişecek kadar yakın olmamasını sağlayacak kadarını elinde bulunduruyordu”


Yorumlar

  1. beceriksiz ferrari.

  2. red bull hiç değilse meşrubatçı ferrari gibi beceriksiz değil. ne taktik ten anlıyor bu ferrari ne arabadan

  3. anlaşılan bazı fanlar mutasyona uğruyorlar..

    öyleki nascar,ralli derken gidenlerin yerine yenilerine kendilerini adapte edip sempati duyarak

    ucuz iyimserlik.

    ne savunmasından bahsediyorsunuz nerede o savunma yapan meşrubatçı şımarık sürücü

    2 sinide arşivlik bir şekilde duman etti Alonso asıl açın bunları seyredin hem heyecan görürsünüz
    güncel hemde..

  4. vettel yarışın sonuna kadar gercek bır yarıscıydı ama mclarenle redbullun hızı hemen hemen aynıydı.acıkca vettel ıyı yarıstı.bunu soylerkn baskasına laf atmaya ya da gecmıs yarıslarla mukayese etmeye ne gerek var.gunun 1 numarası vetteldı redbull degıl hatırlatırım. o kadar tur 1 sanıye farkla takıp edıp gecemeyen hamılton ıcınde kalkıp yaklasamadı felan dıye yorum yazıyorsunuz.kımı f1 denn ayrılırken pılotajın artık cok fazla onemlı olmadıgını soyluyordu.09 ve10 sezzonları ıcın gercekten oyleydı ama on sıralarda yarısan su an gercek anlamda 4 takım var gecen dıger 2 sezondan farkı bu ve araclar arasında cok acık bır hız farkı yok.ınkar etmenın bır anlamı yok vettel en ıyı yarıscıydı su ana kadarkı yarsılarda..

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    ön yargılısın.Daha düne kadar start özürlü diyordunuz şimdi geçiş özürlü diyorsunuz..nascarcı dememin sebebi durduk yerde her zamanki gibi Alonsoyu karıştırmandan dolayıdır.Hani rossberg nickinle yaptığın gibi.Hatırlıyormusun nicki alır almaz ilk işin Alonso haberi bulup sallamak olmuştu.Kimiciler Alonso olmadan yapamaz.

  6. Barichello`ya yaptigi savunmayi da unutmayin efsane Schumi`nin 😉

  7. Aaaa bak Alonso`nun savunmasina lafim yok, oda catir catir savunma yapar.. Ama biliyoruz ki su an gridde en iyi gecis yapan adam sevmesemde Lewis. Ve biliyoruz ki gecis konusunda en sorunlu adamlardan biri Alonso..

    Not: Nascarci diyerek hala pilotunu Kimi`ye karsi savunmaya calistigini belli etmissin. Adam gideli 2 sene oldu hala unutamadiniz, olmadi Youtube a yazin Raikkonen vs Alonso diye bakin orda nasil gecisler yapilmis, madem unutamadiniz..

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Nascarcı hazır savunmadan bahsetmişken Alonsonun vettel gibi bir adamı 19 tur arkasında tuttuğunu da anlat ki hak geçmesin.WEbbere yaptığı savunmayı söylemeye gerek yok.

  9. Eray Parlak avatarı

    hamilton daha burnunu sokamadan savunma yapmış sayılıyorsa ozaman schumacherin 2010 dkai jenson buttonu arkasında 40 tur tuttuğu ispanya yarışındaki savunması rekorlara girmeli kitaplar basılmalı alla alla adama bak her koşulda vetteli övüyor xD

  10. Adamin savunma yapmasi icin daha ne yapmasi gerekiyor bilmiyorum, Hamilton gibi bir adami DRS + KERS avantajina ragmen 14-15 tur fark 1saniyenin altindayken arkasinda tutabiliyorsa kimse kusura bakmasin bu catir catir savunmadir.. Ha arkasinda Alonso gibi biri olur o zaman savunma yapmadi diyebilirsiniz cunku ona savunmayi caylaklar bile yapabiliyor 🙂

    Birde mekan oynatiyor arac kazandiriyor nagmelerine gulesim geldi, Schumi o kadar sampiyonlugu kosarak mi kazandi? yoksa rakiplerinden uzak ara cok hizli arac yapan Ferrari sayesinde mi? Tabi ki genelde kazanan adamin araci biraz daha hizli oluyor degilmi?

  11. watercolour avatarı

    Hamilton DRS olmasa Vettel'i göremezdi bile.Boş konusmalar yapıyorsunuz.Kers ve DRS kullanıyordu Hamilton.Türkiyede olsa geçermiş.Türkiyedeki 8. virajdan sonrada emin ol arkasında kalırdı Hamilton Vettel'in değil mi?

  12. keyser soze avatarı

    Bugün lastik farkı yokken kim DRS alanında geçiş yaptı ben bilmiyorum. Pistin geçişe elverişli olmayışı bu kadar ortadayken bu çamur atmanın nedenin anlayabilmiş değilim. Yeni lastikleri takmışken aynı turda 3 kişiyi geçtiğini de görmüş olduk Vettel'in ki yarış açısından kritik bir hamleydi. Ama yeni lastiklerle. Ayrıca düzlük hızı olarak RedBull'un pist üzerinde en yavaşlardan biri olduğunu düşünürsek pek de anormal bir durum değil bence.

    Son olarak size göre Vettel 2008 de Monza'da kazanırken de pistin en iyi aracına sahipti!

  13. vettel iyi savunma yaptı diyen yorumlara buradan kocaman bir muhahaaaa

    aynen horner efendi ağzı bir yorum olmuş..

    yahu ne savunması hami adamın arkasına bile gelemedi kim neyi savunuyor bırakın bu hayal alemi cümlelerini

    yoksa başka bir yarışımı seyrettik

  14. Muhtemelen bu araçla ben bile birkaç tur savunma yapabilirim :p

  15. madem yarışı izlediysen bilirsin hem redbull drs yi açıyodu hemde mclaren drs açıkken bile araç maksimum 312 km yaptı ki herkes görmüştür ferrari ve mclaren in normal hızı yani ve bn mi yanlış biliyorum ataklar extra hız ile mi yapılıyodu yoksa virajdaki hız mı tamam araç virajlarda 10-15 km hızlı ama virajda değil düzlük sonunda atak yapılıyo o yüzden suçlu varsa oda renault motor güçsüz adamlar naapsın biraz yarışı izleyip yorum yp

  16. arka düzlükte 1 kere yan yana iki arac görürsün snra da gecer giderdi. =)

  17. arka düzlükte 1 kere yan yana iki arac görürsün snra da gecer giderdi. =)

  18. vettel'in savunmasından değil de, geçemeyişinden bahsetsek biraz..

    vettel, 19 tur yumuşak lastiklerde alonso'yu geçemedi. daha doğrusu atak yapacak noktaya bile gelemedi.

    webber, sert lastiklerde alonso'yu 20 tur geçemedi. bir kez atak yaptı, hemen devam eden turda alonso yerini geri aldı.

    ve geçemedikleri alonso, yarışın sonunda vettelden tur yemiş, webber'den ise 50 saniye geride kalmıştı.

    şimdi, red bull'un aldığı puanlar, elde ettiği başarılar kime ait? red bull sadece önü açıkken hızlı gitmeye programlanmadı, değil mi?

    cem yılmaz'ın dediği gibi, "mekan oynatıyor". yani araç kazanıyor..

  19. mercedes motoru+drs+kerste teki sorun mclarenin bize geçebilmesine imkan tanıyabilirdi kersimiz çalışsaydı savunmayada gerek kalmazdı gerçi kalmadıda…

  20. Pist geçişe müsait olmayan bir pist. diğer sayfadada yazdım DRS burda bir işe yaramıyor. eğer yarıyor olsaydı Alonsonun arkasında zaman kaybetmeden atak yapıp geçerlerdi. bu yüzden mclarenin ve hamiltonun temposu vettelle aynı olduğu için geçemedi vettel iyi savunma yaptığı için değil.
    Fırsatını yakalayınca Çinde ne yaptığını gördük orda neden savunamadı?

  21. Yarış çizgisini mi değiştirdide bizmi kaçırdık,kendisinden daha hızlı bir araç mı vardı arkasında?
    sektör sektör hızlar aynı olduğu zaman sadece yarış çizgisinmi takip ederek yarışı bitirdi ben bir numara göremedim,savunmaya gelince Alonso bile savunma yaptı diyemeyiz çönkü atak bile yapma cesaretinde bulunmadılar.

  22. Vettel yatsın kalksın bu pisti tasarlayan kişiye dua okusun hatim indirsin yoksa Hamilton geçerdi onu.Deli_manyak'ın dediğigibi bu yarış türkiye'de olsa geçerdi hamilton vetteli.

  23. Vettel hiçbir şekilde geçilmeyeceğini biliyordu.

  24. Bu adamların Kers konusunda ustaca bir yalanları var ama…

    yoksa kafa mı bulduklarını sanıyorlar kers sorununu çözemedik diyerek.

  25. gerçekten iyi savunma yaptı araç çok hızlı olmasına rağmen heyecana kapılıp hata yapabilirdi ama iyi savundu vettel kendini yavaş yavaş pişiriyor.

  26. ispanya değilde bu durum turkiyede yada kanadada olsaydı o zaman vettelin savunmasını görürdük…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir