Alonso: "Yapabileceğim Bir Şey Yoktu"

yazar:

kategori:

Yarışın kalkışında ön grubu geçerek liderliğe oturan İspanyol pilot, arkasındaki hızlı araçların kendisini geçmesine izin vermedi ama Ferrari’nin temposu, pitstop stratejileri ve sert lastikler, daha fazlasını kazanmaya yetmedi.

Alonso: “Yarışın en iyi olayı kalkıştı. Bu alana çok fazla çalışmıştık. Sonucu görebiliyorsunuz.”

“Tribünde kalabalığın alkışladığını görmek muhteşemdi. Elimden geleni denedim, en hızlı araçları 20 tur kadar arkamda tuttum ama ondan sonra yapabileceğim bir şey yoktu”

“Sürekli olarak aynalarımda olmaları çok stres yaratıyordu ve hamlelerini mümkün olduğunca tahmin etmeye çalıştım. Yarışın yarısını sert lastiklerle götürmek ki bizi ciddi şekilde cezalandırdı, farkı gerçekte olduğundan daha da büyük bir hale getirdi”

“Aerodinamik yere basma kuvvetinde eksiklik yaşıyoruz. Burada bu piste uygun bir kanadımız yoktu. Bu yarışa getirdiğimiz bütün düzenlemelerin davranışlarını dikkatli bir şekilde incelemek ve iki haftalık zaman diliminde Red Bull ve McLaren’e karşı neden geri kaldığımızı anlamak zorundayız.”

“Şimdi hemen takvimdeki özel yarış olan Monako’ya gidiyoruz. Orada her şey olabilir. Şüphesiz bu pistte gereken yere basma kuvveti miktarının, senenin en yüksek seviyesinde olduğunu biliyoruz. Ama ayrıca bunun geçen sene de böyle olduğunu ve (o zaman) rekabetçi olduğumuzu da biliyoruz. Sadece 5 yarışın ardından şampiyonada pes etmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Klasmandaki fark çok büyük ama her şey olabilir. Bundan eminim”


Yorumlar

  1. Uzunca bir süredir bu siteyi takip ediyorum,öyle sık yazmam ama her gün okurum.Görebildiğim kadarıyla seviye, yaş ( ama her türlü yaş…) giderek düşüyor.Bazı arkadaşlarımız sinirlendikleri birine cevap verirken acımasızca eleştirdikleri ( eleştiri hafif kaldı di mi ? aşağıladıkları diyelim…) takımın bütün taraftarlarını hedef almış oluyorlar.Bir Ferrari taraftarı olarak yazılanlar hiç hoşuma gitmiyor ve herkesi seviyeye davet ediyorum.Bir de soru sorayım: Ferrari bu gün F1 den ayrılsa kaçınız aynı zevki almaya devam edersiniz ki ? şahsen ben Toyota,Honda gibi takımlara bile çok üzülmüştüm.Lütfen bu siteleri okunmaz hale getirmekten vazgeçin.

  2. Zengin mi? Fiat'ın beslemesi ferrari mi? Fiat sizi satın almasa haliniz harap olurdu garibanlar 😀 içecek firması redbul bile ha dese Fiattan daha çok para döker F1 e. nalbantlar o kadar iyi durumda olsa kendi ayakları üstünde dururlardı gidipte Fiata %90 nını satmazdı.

  3. massathebest bugün okuduğum en güzel özet ve yorumdu. tebrik ederim seni.

  4. zenginin malı züğürdün…

  5. Öyle bir star aldınki her şeye bedeldi…

    ama gel görk ferrari aracı ile bu şartlarda bu kadar be kardeşim

    Tebrikler Alonso bence elinden gelenin en iyisini yaptın

  6. alonzomanyaa  avatarı

    Zenginin parası züğürtün çenesini yorarmış. Garibanlar, yazık size..

  7. Forza_Jenson avatarı

    Startı muhteşemdi yanlız.Dedim kesin erken almıştır startı ama ii kalkmış:)

  8. cidden 42 çok para ya.

  9. rocco junior avatarı

    Ferrari sana versin de 42 milyon doları git karnını doyur bu kadar taktın madem belki biraz susarsın he?

  10. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Bugün bir kez daha şahit olduk ; F1 demek kesinlikle araç demek.Kötü aracınız varsa , pilotunuzun ne olduğunun bir önemi yok..

  11. 01mclaren 12 tane güncelleme ile 2.olmanın bu kadar sevindirici bir yanını buldunuz lakin bu ilerleyen günlerde tur yemenin hamiltonun başına da gelmeyeceğini garanti etmez.bak malezyada ilk çizgide yarışa başlayan hamilton ne hale geldi.Liderden 1 dakika 10 saniye fark yedi.Sonra da iyi araç verin sabrın da sonu var dedi.Olmaz olmaz diye bişey yok.Dalga geçmeyi bırakın gerçekçi olun.

  12. …… şeklinde kendimizi avutarak tur yediğimizi unutmaya çalışıyoruz.

  13. senenin startını yaptığın için, 44 turda 90 saniye fark yiyip tur yediğin aracınla, red bull pilotlarının birini 19 tur, diğerini 20 tur arkanda tutarak cümle aleme "red bull'un başarısının yalnızca red bull aracına ait" olduğunu gösterdiğin için, tebrikler fernando..

  14. Sen de haklısın Ferrarinin zaten 80 milyonu var 42 si alonsoya 15 i massaya bi kısmı maaşlara geri kalan araç masraflarına yetmiyo…. Bırakın bu kıskanç tavırları…

  15. Yapabilecekleriniz,,elinizdeki imkanlar oranında sizi rekabetçi yapar,bu araç ancak bu kadarına izin veriyor,Flavio ferrari bu sezonu unutup gelecek sezona odaklanmalı derken galiba haklıymış.

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    ferrari sert lastiklere geçince gridin yarısından daha yavaş turlar atmaya başlıyor, bu kesinlikle bir tasarım hatası. bana kalırsa şu noktadan sonra hamilton'ın şampiyon olma şansı %25 ise alonso'nun ancak %2'dir. sert lastiklerde bu kadar kötüyken şampiyon olmalarını kimse beklemiyor zaten, bence gelecek yıl tamamen farklı bir araç üretilmeli görünen o ki bu konseptin sonuna gelindi ve verimli bir konpsept değil.

    startın ardından ilk viraja gelinirken seyircilerin gürültüsünü duymak harikaydı, keşke bir türk pilotu olsaydı dedim içimden.

  17. Aramızda muhasebeci varrrrrr

  18. İstanbul ile benzer yönleri çok olan bir yarış oldu.
    Fernando İstanbul'da yumuşak lastiklerle webberi geçmiş sonrasında da RB lerle aynı tempoyu tutturmuştu.Ne zaman sert lastiğe geçtiler işte o zaman kayıp başlıyor.Tıpkı bugün gibi. Yumuşak lastiklerle 20 tur RB ye geçilmedi.Üstelik DRS dezavantajına rağmen.

  19. Senin o kalkkışın dünyaya bedel dostum,Herkes çok iyi biliyor ki altında 05 saniye yavaş araba da olsa birincici olma şansın %50,sen böyle kalkış yapmaya devam et.

  20. Jeneriklik bir start, sonrası? Mühim değil ki, seyircisine o da yetiyordu zaten.. O yine de herşeyi kusursuz yaptı ama bu araçtan bu kadar: 5.'lik… Tebriği hakedenlerden..

  21. Sen bu zeka ile yarışları nasıl takip edebiliyorsun?

  22. Ferrari şu 42 milyon doları çarçur edeceğine aero çalışmalarına yatırsaydı şimdiye şampiyonluğa oynuyor olurlardı. Al Perez'i Kobayashi'yi 500 bin dolara, yatır parayı aeroya. Sonra gelsin birincilikler.

  23. Sen elinden gelenin en iyisini yaptın şampiyon. Süper bir start aldın, ikinci pitlere kadar Vettel'i arkanda tuttun pistte kendini geçirtmedin. Seni bu duruma getirenler utansın. Geçen senenin sonundan beri dilimizde tüy bitti. Bu pit duvarı ve strateji ile değil şampiyonluk, podyum bile zor. Acil revizyon gerekli.

  24. Red Bull ve Mclaren dışındakiler aşırı yavaş kaldılar. HRT 4 tur yedi. Bu biraz da pistin yapısından kaynaklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir