Porsche "Skandal F1'in Etkileyiciliğini Düşürdü"

yazar:

kategori:

Araç üreticileri Porsche ve Volkswagen, hem yüksek harcamalar hem de son çıkan Mosley skandalının ardından F1’e katılmayı düşünmediklerini açıkladılar.

Volkswagen’den Ferdinand Piech "Yılda 300 milyon, bu sadece parayı yakmaktır. Ve Mosley ve kadınların bulunduğu skandalın ardından F1’e giriş anlamsız." dedi.

Volkswagen’in büyük hisselerini satın almayı planlayan Porsche uzun zamandan beri F1’e girebilecek potansiyel markalardan birisi olarak görülüyordu.

Ancak Mosley’in News Of The World adlı gazetede çıkan görüntülerin ardından bu iki firma bu düşünceden vazgeçmiş gibi görünüyor.


Yorumlar

  1. toyota ve honda ile karşılastırman mantıksız .onlar japon firmaları ve kendilerini tanıtmak mecburiyetindeler iyi olduklarını gostermek zorundalar .honda uzun yıllar bu işin içinde ve porsche ile karsılastırılmayacak bir arge calısmaları zaten var.toyota honda nın rakibi buyuk paralar yatırdılar su anda karda olduklarını kimse soylemiyor.Basarının da geldigini hala soyleyemeyiz.

  2. Porsche ne yaa 😀 F1'e girecek cesaretleri yok kendilerine böyle komik sebebler bulmasınlar, kendilerinden soğutuyorlar resmen. Spyker bile F1'e girdi yani Porsche gibi büyük bi firmaya böyle açıklamalar hiç yakışmıyor.

  3. Kimse zaten F1 e girer girmez Ferrari kadar kazanacaksın demedi. Elbette her işte olduğu gibi sermaye yatırırsın ve daha sonra bu sermayeyi çıkarıp kar etmeye başlarsın.

    Toyota ilk girdiğinde inanılmaz paralar yatırdı. Başarılı olamayınca bir ara çekilmeyi bile düşündü ama şimdi F1 Toyota için hem gelir hemde inanılmaz bir reklam aracı. Aynı şekilde Honda da. Bu şirketler Porsche den kat kat daha büyük firmalar. Porsche kadar akılları yokmuydu da bu işe girdiler o zaman.

    Porsche zaten hiçbir spor organizasyonuna katılmayan bir marka. Sadece kendilerinin düzenlediği Porsche Cup var. F1 in yanında lafı bile edilmez. İşte bu risklere girmediği için yıllardır Ferrari isminin yanında gölgede kalmaya devam ediyor.

    Uzun yazmışım yine özür :p

  4. ferrari bir örnek sayılmaz.Ferrari sadece performans aracları satıyor.F1 le cok alakalı ama diğer takımlar daha geniş bir sektordeler ferrarinin hesap etmediginiz diger tarafıda reklam gelirleri.astronik anlasmalar sadece birkac takımla yapılıyor.otomotiv sektoru 100 200 işçi yi hesap ederken boyle bir işe girmemeleri mantıklı.

  5. F1 elbette büyük maliyetli bir iştir. Ama getirisi her zaman daha fazla olur. En basit örnek Ferrari. Ferrari şu an en çok satan ve en çok kar eden süperspor otomobil üreticisi ve bunu F1e borçlu.

  6. Katılsalar ne güzel olur.

  7. f1 buyuk butceli reklam kampanyasıdır.Reklam ada her firma aynı bakmıyor.Sonucta uzun sureli yatırım arge harcamaları cogu firmanın 1 yıllık net karının bbuyuk oranına denk gelir

  8. Oya Türkmen avatarı

    jaguar,ford,porsche,vw,bu firmaların neden f1den ayrıldıklarını ya da neden girmediklerini anlayamıyorum,motor üretici firmaların f1de çoğunlukta olması rekabeti artırır büyük zevk katar f1e ama onlar bu riski göze alamıyolar heralde

  9. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    keşke girse ama düşünclerine üzüldüm porsche f1 girse en fazla 5 senede tepedeki takımlarla mücadele edebilirdi

  10. Bu olay olmadan öncede Porsche katılmayı düşünmediğini defalarca tekrarlamıştı. Eğer çıkıpta F1 e girmek 300 milyon doları çöpe atmak diyorlarsa zaten F1in değerini anlamamışlar demektir. Hiç girmesinler daha iyi.

  11. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mosley as kendini. F1 e gelmesini istediğim marka senin yüzünden gelmiyor :)))

  12. Ertan  Akkaş avatarı

    Al işte halada görevine devam ediyor yüzsüzlük bu resmen bence biran önce zaten hakketmediği o koltuktan inmeli… Mosley'in bana F1'in yararına bilerek yaptığı bir şey gösterin. Bulması çok zor olacak ama neyse…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir