Raikkonen, McLaren ve Renault'a Dikkat Çekti

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, son iki yarışta BMW Sauber’in en yakın rakip gibi görünmesine rağmen bu sezon McLaren tehdidini göz ardı etmeye hazır değil.

BMW Sauber bu sezon şimdiye kadar bütün yarışlarda podyuma bir pilotunu çıkarma başarısı gösterdi ve iki hafta önceki son yarışta her iki aracını da McLaren’lerin önünde tutmayı başardı.

Ama dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, gelecek olan zorlu pistlerdeki 3 yarış sırasında bu iki takımın yerlerinin kolaylıkla değişebileceğini düşünüyor.

Raikkonen: "Barselona, araçlar için en zorlu pistlerden biri ve oradan sonra Türkiye ve Monako var. TEkrar farklı bir durum ortaya çıkabilir."

"Umarım son iki yarışta olduğu gibi üstün oluruz. Son yarışta BMW, McLaren’den daha güçlüydü. Bu yüzden asla ne olacağını bilemezsiniz. Ama onların buradaki testlerde ne yaptıklarını görmemiz gerekecek."

Raikkonen ayrıca Hamilton’un son iki yarıştaki zayıf performansının, McLaren’in BMW Sauber’in gerisinde kalmasının bir sonucu olduğuna inanıyor.

Raikkonen: "Geçen sene olduğu gibi iyi bir pakede sahip değilseniz, bir hata yapmamak daha zordur. Olan bu"

Fin pilot ayrıca, Fernando Alonso’nun Çarşamba günü Barselona’da en hızlı turu atmasının ardından Renault’un, gridin önlerindeki mücadeleye katılabileceğini göz önünde bulunduruyor.

Raikkonen: "(Bu hafta) diğer günlerde diğer takımların ne yaptıkları konusunda herhangi bir fikrim yok. Ama Renault’un öne bir adım attığını duydum. Eğer bir adım atmışlarsa bunun ileri bir adım olduğu sanılır"

Raikkonen ayrıca Ferrari’nin yeni ön burnunu denedi ama yağmurun etkisi ile tam çalışma fırsatı bulamadı.

Raikkonen: "(yeni burunla) sadece bir sürüş yaptım ve bu da yağmur altındaydı. Bazı ufak şeyler denedik ama bu şartlarda en iyi manzarayı tam anlamıyla hissetmezsiniz"

"Ama hafta boyunca bunu test ettiler ve olumlu görünüyor. İleri yönd küçük bir adım. Bu yüzden durum iyi."


Yorumlar

  1. Hoop TRF1 de yanlış olmaz.:))

  2. McMerc, neden alonso ve pat symondsun açıklamalarını yayınlamayalım?

    linkleri bir alttaki yorumda verilmiş ve bu haber yabancı kaynaklardan en fazla yarım saat sonra burada verildi..

  3. McMerc'e…
    1.) http://www.trf1.net/formula1_haberler/2051.html
    2.)http://www.trf1.net/formula1_haberler/2059.html

    bunları mı kastediyorsun…?

  4. Erhan Zambak avatarı

    Yasin güzel özetlemiş.Renault, Alonso ile üç yarışı kazanamadı diye azarlanıyor.Yahu arkadaşlar bir takım topraktan bitmiş gibi anında yarış mı kazanacak(hele bu devirde).Geçen sezon neden Renault'a yüklenilmedi bu kadar?Geçen sezon da hemen hemen aynıydı performansları.Kimi güzel bir tespitte bulunmuş Renault hakkında.Adam Renault şampiyonluğa yarışacak demiyor ki…Güzel adım attıklarını ve bunu daha ileri bir adım olabileceğini söylüyor.Ne var bunda?

    Fanatikliği bırakın arkadaşlar.F1'de fanatizm olmaz.Bugün BMW'den Kubica'nın pole almasına tüm F1 severlerin sevinmesi lazım , dün Scuderia Torro Rosso'nun 4.lük alması ve 99'da Stewart-Ford'un Herbert ile galibiyet almasına sevindiğimiz gibi….

  5. Niye Alonso'nun veya Pat Symonds'ın açıklamaları sitede yer almıyor merak ediyorum. Onları okuyun da öyle bir yorumları görelim. Alonso: "R28 is still a midfield car". Symonds: "R28 has been a letdown". Ben demedim onlar dedi =)

  6. sinan arkadaşıma katılıyorum geçen sezon altında çok hızlı bir otomobil vardı ama yarışı kazanamadı bu sene puan alabilir ama öyle podyum falan beklemek hayalcilik olur ferrari mclaren ve BMW yarışın favorileri.reno ancak puan için çekişir.

  7. zaten kimi nin düsündüklerine katılıp renault ta yarısan aracı bizzat süren kişi olan aloınso nun deidgi orta sıralardan kurtulamadık acıklamalarını ciddiye almaliyiz
    kesin renault geri doner artık ispanya ya geldik yeni aracla cikicaklr R28 değil R30-40 gelicek herhalde herseyini değişthricek renault aracın 🙂

  8. tulum peyniri getirecem memleketinden alonsoya kazansın diye 😀

    alonso, memleket de ne alaka ya:))
    aracının performansı düşük, bir süpriz beklemeyin, ferrari burada güçlü olacaktır. raikkonen den iyi bir yarış bekleyebiliriz.

  9. yanlış oldu kazanması çok zor demek istedim.

  10. mehmet saykın alonso barcelonada kazanamasın (ki böle bir sey çok ama çok zor imkansız gibi bir durum) seni o zaman görecegim.

  11. arkadaşlar geri dönmek mucize olmaz şöyle açıklayım renault ztn çoğu yenilikleri sezon başlamadan önce barcelonada yapıcagını acıklamıstı alonso araca ilk oturdgunda aracın ön süspansiyonunda sorun oldgunu sürüş sitiline uymadıgını acıklamıstı renault bu durum için alonsoya uygun süspansiyon yaptı sonra şu var herpimiz biliyoruz ki kütle amortisörün kalkması en cok renaultu vurdu ve renault bu sisteme alternatif olan bir sistem yaptı ve ispanyaada bunu denedi takımın en büyük üç sorunu vardı 1.rüzgar tüneli ve aero sıkınıtısı 2,lastik sorunu 3.kütle amortisörü takım bunların çogunu yendi ve bi arkadasım asaıda acıklamıs rüzgar tünelinin yarıslarla gelişecegını bu vs şeyler renaulta baya baya zaman kazandıracak bazıları kimi boş konusuyo fln yazmıs ta boru değil bu alonsodan sora grddde tek şampiyonluk yasamıs adam konusuyr ve kiminin sık sık yorum yaptıgına sahit olmuyrzz bildiği bişeyler elbette var alonso belki slicklerle attı hızlı turunu fakat hiç ferrarilerden vya mclarenlerden asırı yavas turlar atmadı cok yakın turlar attı raikonen aptal değil bi en hızlı tura göre yorum yapacak kadar bilmem anlatablyrmuyum

  12. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    göründe bakın alonsoya barcelonada kendi memleketinde coşacak

  13. Geri dönecek Reno. Barcelonada Renault diğer takımlara tur bindirecek. Birinci belli ikinci kim?

    Bu olay en erken 2009 Barselonada olur …

  14. alonso_mania avatarı

    evet arkadaşlar,
    renault gelişse dahi bu saatten sonra 1 sn. tur başına kazanacak hali yok Alonso'nun dediği gibi… en fazla 0.5 sn. kazansa bile(ki bu da çok çok büyük başarı olur) en iyimser olarak 4. takım olur bu sene…
    kimse kendini kandırmasın!

  15. Mc laren haklı reno istediği kadar gelişsin öndeki 3'lüye yaklaşamaz en iyi 4. takım olurlar alonso hala orta sıralardan kurtulamadık dedi haklı bazı renocu arkadaşlar diyor ya geri döneceğiz bence boşuna beklemeyin üzülen siz olursunuz.

  16. Arkadaslar renault gelişse de en fazla 4. buyuk takım olacak buda hiçbirşeyi değiştirmez.

  17. ''Fin pilot ayrıca, Fernando Alonso'nun Çarşamba günü Barselona'da en hızlı turu atmasının ardından Renault'un, gridin önlerindeki mücadeleye katılabileceğini göz önünde bulunduruyor.'' Rai bu lafı derken alonsonun 2008 aero ve slick lastiklerle tur attığını bilmiyorduu herhalde..:)

  18. Erhan Zambak avatarı

    Flavio , geçen sene rüzgar tünelini yeniden inşaa ettikleri için yeteri kadar gelişemediklerini söylemişti sanırım.Tüneli geliştirince eskisi gibi başa yarışacağız demişti.Rüzgar tünelinin de bu sezon ortasına kadar tam performans sağlayacağaını okumuştum sanırım bir yerlerde.Tabi detaylarını bilmiyorum olayın ama renocu arkadaşlar araştırıp bizleri haberdar etsinler bu konuda.

  19. raikkonen blöf yapmaz. mutlaka farkına vardığı bişiler vardır.

  20. Raikkonen boş konuşmaz, ne söylüyorsa bir bildiği vardır…

  21. Yaw söle komik komik yorumlar yapmayın arkadasım her haberde geri dönecegiz geri dönecegiz bıktırdınız artık Kimiye dua edin adam olumlu konusmuşta sizi biraz mutlu etmiş.

  22. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    geliyoruz beklesinler RENAULT F1 TEAM FERNANDO ALONSO geliyoruz hazır olsunlar

  23. evet gerçekten renault hakkında inanılmaz şeyler söylemiş, çok şaşırtıcı!!

  24. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    yasin kardeş bende sana katılıyorum sonuna kadar bakle dönecez kardeş herkes görecek yasin saygılar kardeş RENAULT FERNANDO ALONSO

  25. renault hakkında ben düşünüyorsam kimi de aynı şeyleri açıklamıss kimi nin bu röportjaında reno hakkında soyledıge herseye katılıyrm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir