Heidfeld: "Bir İki Tur Daha Olsaydı Mercedes'leri Geçebilirdim"

yazar:

kategori:

Yarışa 24. sıradan başlayan Heidfeld, mevcut olan temiz yumuşak lastiklerini en iyi şekilde değerlendirerek İspanya GP’yi sekizinci sırada tamamlamıştı.

Heidfeld “Son sıradan başlamamın ardından sekizincilikten memnunum ancak Türkiye’de olduğu gibi bir iki tur daha olsaydı her iki Mercedes’i geçebilirdim. Yine de başladığımız yere ve aracın başına gelen her şeye rağmen iyi bir sonu.”

“İyi bir kalkış yaptım ve ardından orta grupta bir çok geçiş ile uğraşmak zorunda kaldım. Bu açıdan eğlenceliydi. Güçlü performanslar göstermek her zaman cesaret verir. Daha mutluyum ve Monaco’ya rahat bir şekilde gidiyorum.” dedi.

Vitaly Petrov “Doğal olarak grid pozisyonumu değerlendiremediğim ve puan alamadığım için üzgünüm. Bugünkü yarışımda grid pozisyonum etkili olmadı bu yüzden neler olduğunu detaylı bir şekilde incelemeliyiz.”

“İyi bir kalkış yaptım ve beşinciliğe yükseldim ancak ardından liderlerle baş etmek zordu.”

 


Yorumlar

  1. Ve çok sinir bozucu.
    Mesela son kısımda Hamilton ile Vettelin lastikleri aynıydı çok güzel çekişme izledik lastik değil pilotaj ve araçlar konuştu DRS güzel fikir ama lastik değil.
    Herkes lastik yarışına girdi Cumartesi heyecan kalmadı…

  2. son pit 40.turda gerçekleşti.Bu da demektir ki 26 tur sert lastikle gidecek.İlk sertler 10 tur kullanıldı.Ben bunu anlamadım.Son metrelerde pistte duramıyordu bile.
    Pitstop aralıklarını vermiştim.
    10–19–30–40

  3. Yumuşak lastiklerinin hepsini koru. Çık piste yumuşaklarla. Yardır. Hep boş anı kovala pitlere girerken. Trafik olmasın önünde. Son pitinde de tak sertleri. Yarışı bitir üst sıralarda. Söylemesi basit bir uygulama aslında. Biz ne yaptık aracın tam kullanamadığı lastikle tam sayısını hatırlamıyorum (ama 23 tur olması lazım )gittik.

  4. Temel sorun aracın sert lastikle performansıdır.Bu illeti yarış içerisinde mutlaka bir kere kullanmamız gerekiyor bu da demektir ki en az 15 turluk bir periyot sertle geçecek.Webber ve Fernando son iki yarıştır hemen hemen aynı turlarda sert lastiğe geçtiler.Serte geçince webber adeta uçarken Fernando da yavaşlamaya başladı.En az 1 saniye fark etse 15 turda 15 saniye kayıp demektir.

  5. Aslında araçlar değil lastikler yarışıyor,kimin lastiği daha tazeyse o işi götürüyor.

  6. Schumacher q3'te tur atmadı 10.luktan 6.lığa yükseldi bugün. Heidfeld hiç tur atmamıştı Mercedes'i bile geçerdim diyor. Kobayashi aynısını Türkiye'de yaptı puan alırım dedi aldı. Sıralamanın 0 önemi var. Bence Ferrari Alonso'ya Monaco'dan sonraki herhangi bir yarışta "Q3'te tur atmanı istemiyoruz." demeli. En azından lastikler bu durumdayken.

  7. Haklısın vega.Lakin çin yarışında mclarenin s2 de yarış için taviz verdik açıklaması vardı.Sonuç ortada.

  8. Gerçi Mercedes benim dediğimi yapmıştı aslında.

  9. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    aynen düşünüyorum..Monaco'dan itibaren buna benzer durumların olacağını düşünüyorum..
    FIA nın bu duruma bir nokta koyması lazım ,, benim önerim ; sıralama lastiklerinin yarıştan bağımsız olması noktasında…

  10. Acaba takım patronlarından veya pit duvarı ekibinden biri "Gençlik aracımız hızlı ve Q3'e çıkabilecek güçteyiz. Ancak çıkmayalım veya çıksak bile tur atmayalım. Lastik saklayıp yarış günü yardıralım. Zaten her türlü 5. olacağız bari tasarruf yaparak 5. oluruz." demiş midir? Bu şartlarda McLaren veya Red Bull değilseniz bence en iyi sıralama stratejisi Q3'e çıkıp tur atmamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir