Alonso: "Kazanamayacağımı Zaten Biliyordum"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Barselona’da kalkışta ilk sıraya yerleşti ama sonrasında geriledi ve sonunda 5. oldu.

Alonso: “Yeteri kadar hızlı değildik. Asıl mesele bu. Dün sıralamada belki 8. ve 9. olmalıydık ama ‘ne yazık ki’ 4. oldum. Bugün yarışa 8. başlasaydım ve 5. bitirseydim harika bir sonuç olurdu”

“Dün yerimizde değildik. İyi bir turdu ve iyi bir kalkış yaptığımız için bugün yine yerimizde değildik. Bu yüzden her şey üzücü görünüyor. Ama olan bu”

“Harika bir kalkış yaptık, kendimizi yarışa liderlik yaparken bulduk ama tempomuzla değildi bu liderlik. Bu yüzden adım adım yer kaybettik.”

“Sonunda sert lastiklerle bütün hafta sonu rekabetçi değildik. Ne yazık ki yumuşak lastiklerle pitstopları beklenen gibi olmayınca yarışın %40’ında bizim için daha az rekabetçi olan sert lastiklerle gittik. Bu yüzden yumuşak lastiklerle yavaştık, sert lastiklerle ise çok ama çok yavaştık”

Yarışın ilk bölümünde liderliği korumasına rağmen Alonso, sonuna kadar bu avantajını taşıyamayacağının da farkındaydı.

Alonso: “Harikaydı. Bu sene ilk defa, kendi halkım önünde bir yarışa liderlik yapmak harika bir tecrübeydi. Arkamda çok baskı olsa da yarışın ilk 20 turundan keyif aldım”

“Yerinizi korumak için stratejinizi, KERS’i, her şeyi doğru zamanda kullanmalısınız ve ben keyif aldım, gerçekten o turlardan keyif aldım.”

“Ama pitstopları düşünüyordum. Yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Bir tur önce pite girerek sizi geçecekler. Eğer pistte kalırlarsa da sizi geçecekler. Tek ihtimal, onlarla aynı turda pite girmekti ama arkamda 3-4 araç varken bütün araçlarla aynı anda bunu yapamazsınız. Bu yüzden kazanmak için büyük bir umudum yoktu”

İspanyol pilot ayrıca kalkışlar için çalıştıklarını tekrar etti.

Alonso: “Her Pazar tam olarak aynı şeyleri yapmaya çalışırsınız. Aynı prosedürdür, aynı hazırlık, aynı lastikler. Bazen her şeyi doğru yaparsınız, tepkiniz doğru olur ve ilk viraja kadar yolunuzu bulursunuz”

“Mühendislerle birlikte, kavrama konumu.. İyiydi. Bazen biraz (aralığın) dışında kalıyorsunuz. Barselona size 600 metrelik bir hava koridorunda gitme şansı tanıyor. Bu yüzden geçiş yapabiliyorsunuz. Monako’da buna benzer bir kalkışla 4.lüğünüzü korursunuz. Bu yüzden kalkışı çok iyi yapan birçok şeyin karışımı vardı”


Yorumlar

  1. ne F1 bilenler var aramızda ama:))) gülmemek elde değil

  2. ferrarinin bukadar strateji hatası üzerine alonsonun isyan bayrağını çekmesi ve dominicin gönderilmesine kadar olan sürecin başlaması an meselesidir. sonra monti açıklama yapar briatore takım ruhuna uygun değildir diye 2 hafta sonrada briatoreyi ferrarinin başında görürüz..:))

  3. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Tabi Tabi Ferrari ile değil koşa koşa lider oldu.

  4. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Ya Ferrari en güçlü ve paralı takım değil mi? Alsın Adrian Newey'i bitsin bu iş. Şaka tabi 🙂

  5. öncel arıkan avatarı
    öncel arıkan

    Kazanınca Alonso kazanır, lider gidip beşinci olunca araç kötü. Startta Alonso süper, 5. olup bir tur yiyince araç kötü. Sanki startı Red Bull ile aldı, sonra ferrari aracına bindi. Arkadaşlar Ferrari bugün Red Bull dan 1 tur yedi, onu bırakın ezeli rakibi sezon başı perişan halde olan mclaren den bir tur yedi. Bunun sorumlusu herkestir. Sadece araç ve yönetici değil,pilotlarda sorumludur. İyi araçla herkes iyi işler yapar, önemli olan vasat bir araçla beklenenden fazlasını vermek. Nasıl ki Hamilton sıralamalarda bir saniye fark yediği Red Bull un dibinde yarışı bitirdi. Takdire şayan olan budur.

  6. alonso istediği kadar iyi pilot olsun ferrar takım olmadıktan sonra işe yaramaz. ne arabaları araba ne taktikleri taktik

  7. alonso kisisel becerisiyle liderlige yukseldi arabanın hızlı olmasından değil

  8. Kimse laf etmesin ne mercedes nede ferrarinin aracı beş kuruş etmez.
    Alonso iyi kalktı ama olacak buydu Mclaren ve Redbull'un yarış hızı mükkemmel.
    Massa'yı görmedinizmi ? Rezil olmamak için aracı kenara çekti 2. turu yiyordu az kalsın…

    Gerçi massa zaten rezil umarım monakoda başka birisi yarışır onun yerine.
    Ne sıralama turu ne yarış performansı hepsi berbat…

  9. sen hala burda mısın nascar'a gitsene şakirt. fetoyu da görürsün orda

  10. herkes Alonsoya veryansın etmiş araç hızlıda süremedi mi kardeşim malzeme bu işte

    geçen sene kendi hatalarıda oldu tabi ki..

    ama en azından bir aracı geçerken diğer aracı yarış dışı bırakmıyor malum pilotlar gibi(melez renkli oğlan,geçiş özürlü fettel efendi..) gibi.

    bazıları ifadelerini çirkinleştirmişler ve hemen kirli çamaşırlar işine girmişler bizlerde yazmaya kalkarsak ifadeler çok uzar

    koskoca bir sezonu çalıntı bilgilerle domine eden bir takım dersek nokta olur sanırım diğer hepsi ise detay kalır takım emri vs vs.

    artık dergi sayfa fasikül makale arşivi olur bu mekanlar..

  11. Bir arkadaşın yazmıştı bu gün,sıralamada umutlanıyoruz startla umutlanıyoruz ama sonra gerçeklerle yüzleşiyoruz diye.şü küfür olayı gerçekmi değilmi bilemiyorum ama küfür etmişse ayıp etmiş savunacak değiliz ya 🙂

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    O işi en iyi hamilton yapıyor.Gerektiğinde ron dennise bile (07/macaristan) küfür edebiliyor.Pilot dediğin böyle olacak.Yeri gelecek taraftara da küfür edecek yeri gelecek dennise de küfüredecek.

  13. Valla ben uzun zaman öncede yazmıştım Ferrari takımın başına Briatoreyi getirirse voltran oluşur.adam çok kurnaz hakkını vermek lazım ..

  14. terbiyeli konuş

  15. dikkatimi çeken ferrarinin ilk virajı lider döndükten sonraki turlarında arkadaki redbull ve mclaren aracını yavaşlatıyor görünmesiydi. orta sıra takımlarındaki gördüğümüz türden bir durumdu. ferrari geride kaldıktan sonra bu iki araç arayı fazlasıyla açıp uzadılar.
    ferrari için tehlike çanları tangırdıyor. lastik kullanımı konusunda gerçektende çok kötü durumdalar. lastik aşınması bahane edilemez çünkü iki tane lastik üreticisi yok, her takım ve pilot aynı lastiği kullanıyor ve hepsi pite girmek durumunda kalıyor, aracın karakteristiği ile ilgili bir problemi çözmek burada ferrariye düşüyor. yoksa bu paketle şampiyonluk ipini göğüslemeleri çok zor. her yarış iki pilot arayı açıyor.

  16. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yeniymiş, çok güldürdün bizi, pek de yeni gibi konuşmuyormusun ama, aksine bayaaa bi kaşarlanmışsın sen….
    ondan sonra haber yoruma kapanır tabii, senin gibi provakatörler oldukça böyle…

  17. Siz senaryolarınızı yazın ben yarın bakarım malum sabah iş var, çocuğun ne zaman ağlayacağı da belli olmuyor o yüzden uyku biraz değerli bu aralar. Zaten site lost boy doldu ille biri cevap yazar. değil mi lost boy lar? :p herkese night

  18. açıkçası Alonso ve Ferrari sıkıntılı geçen sezonda ne kadar sonuçtan tatmin olamamış olsada Alonso nun startı uzun süre aklımdan çıkmayacak, Malezya da Renault lardan gördüğüm startlardan sonra en heyecan veren start oldu benim için taktiksel anlamda Ferrari yine yalnız bıraktı pilotlarını artı ne yazık ki performans olarak yaklaşma çalışmaları yeterli olmamış ilk dört yarışta hep yarış performansından söz ettik fakat bu sefer o da vasat kaldı Alonso her ne kadar kendi seyircisi önünde bu hafta hatasız bir sürüş gerçekleştirmiş olsada

  19. Hani hep doğruları söyluyormuş ya,strateji yanlışsa söylesin.10 üzerinden bilmem kaç puan demesin doğru Ahmet. )

  20. Ferrari'nin strateji için aldığı uçak pilotu akrobattı değil mi? Bence o da RedBull ajanı. Başka türlü bu kadar çok yarışta bu kadar çok strateji hatasını istesen de yapamazsın.

  21. cok yeniyim daha bugun başladım f1 seyretmeye
    abu dhabideki etkenleri sıralayacağına alonsonun kaç tane yarışı red bulun arızası nedeniyle kazandığını ve şampiyonluk potasına girdiğini anlatsan benim gibi yeniler daha çok bilgilenir
    2007 ve 2008 de iki güçlü takım vardı bende iyi hatırlıyorum
    ama kırılgan takım hep ferrariydi
    rüzgarın yönü değişse ferrari yavaşlıyodu
    ferrari 2004 ten sonra aerodinami geliştirmesi olarak hep diğer rakibinden geri kaldı
    bunda teknik ekibin payı çok büyüktü
    özellikle 2007 ve 2008i tüm yarışları seyredin 2007 ingiltere ve avustralyta dışında(orda da massa çok iyi geçişler yapmıştır) ferrari önünde en yavaş araç bile olsa geçmekte hep zorlanmıştır 2009 daki tek galibiyette daha çok benzin yaktığı bile konuşulmuştur bu teknik ekip hep beceriksizdi böylede devam edecek
    senna zamanlarına özenip şehir efsanesi yapılan mühendislerden daha iyi araçtan anladığı ve ayarladığı söylenilen ne hikmetse benim bi numarasını göremediğim alonsoda durumu değiştirmeyecektir
    ha belki seneye briatoreyi ister takıma briatorede 2.pilota git kaza falan yap der o zaman ferrari kazanır

  22. 2011 Türkiye GP ye kılıf bulamamışsınız? Herhalde henüz senaryo üzerinde çalışıyorsunuz! 1998 Avustralya haricinde gerisi tamamen senaryolarınızın ürünü.

    Bu şekilde senaryo yazacaksanız; Irvine,Barichello,Massa müzmin yol verici figüran 2.pilot koleksiyonunuzu da ekleyin. Kaç yarış 200 mü?

    Nasıl olur da
    2002 Avusturya ve 2010 Almanya gibi örneklerle saydığınız kuramları bir tutabiliyorsunuz? Çok klasik olacak ama buna sizin bile inandığınızı zannetmiyorum anca kadir inanır!

    2007'de Massa'nın Raikkonen'e yol vermesi ve 2008'de bu sefer Raikkonen'in Massa'ya yol vermesi gibi küçük şeyleri yazma gereği duymuyorum bile.

    2005 USA bile yazdıklarınızdan çok daha gerçek bir takım emridir. Pistte sadece Minardi ve Jordan'a karşı yarışan ama kendi aralarında yarıştırılmayan 2 Ferrari.

    Şimdi hangi birini yazalım? Ha bir de kısa bir süre Mika Salo yol verici olmuştu değil mi? O kadar yol verdi ismini yazalım yoksa gücenir? Hatta rakiplerin telsiz metinleri vs.. o kadar anısı var adamın.

    Tabi Briatore-Alonso-Singapur konusuna değinmiyorum keza eleman bugün çok iyi bir start yaptı onun hatırına.

  23. Hayaldi gerçek oldu ! Bu güzeldi 🙂

  24. start sonunca kazanacağını düşünen olmuşmudurki merak ediyorum olmuştur yaw neden olmasın iyide start aldı allah var ama kendi evinde tur yemek hayaldi gerçek oldu. :))

  25. ferrariciler artık iyi komik oldular ee napsınlar ******* 19 tur lider götürdüğü bir yarışı tur yiyerek üstün yeteneklerini sergileyince onlarda heyecana kapıldılar cevap vererek içinden çıkılmaz bir polemik yaratmaya gerek yok balonsocularda önümüzdeki yıllara damgasını vuracak ve schumi-hakkinen mücadelesi yaşatacak vettel-hamilton rekabetini izlesinler tarihi kara sayfalarla dolu olan bir takımın taraftarlarının eşitlikten bahsetmesi ayrıca garip alonsonun üstün performansı midelerine iyi oturdu anlaşılan sezon başında hamilton'a tur bindirmeyi hayal edenleri göremiyorum nedense umarım kendilerine birşey yapmamışlardır kara oğlan çok can yakıyor yine tıpkı 2007 yılında olduğu gibi.

  26. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Evet minardi gerektiğinde elini masaya vurup sabrın da bir sınırı var demesi gerekir. Ya da takım patronunun övdüğü stratejiyi eleştirip bu stratejiyle öndekileri geçmek imkansızdı demesi gerekir.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    sen yenisin galiba.O bahsettiğin dönemlerde (2007 2008) sadece iki takım vardı.2009 da işin içine brawn girdi.O yıldan beri en güçlü ekipler (Ferrrari ve mclaren) hep kaybetti.O dönemlerde sadece domenicalli eleştirildi.Takıma Alonso geldiğinden beri Domenicalliyi eleştirenler azaldı.Alonso'da geçen yıl eleştirildi.Her pilot gibi O da hatalar yaptı.Abu dhabiyi kaybettiren birçok etken vardı.Sadece start değil.Çok büyük şanssızlıklar yaşandı.Strateji hatası yapıldı.Webberin duvara sürtüp pite erken girmesi- Şuminin temas yokken ilk tur spin atıp sc sokması- pistin geçişe elverişli olmaması- rakip takımların önemli parça yeniliği ile gelmesi gibi bir çok etken bir araya gelmiştir.Nasıl ki 2007 hamiltonun ellerinden uçup gittiyse 2010 da Alonso dan gitti.Kimbilir 2011 de vetelden gidecek.Garanti olan varmı.

  28. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz.Stratejiyi sorgulayıp fikir beyan ederek değişikliğe gittiği anda 2008 Singapur pat diye önünde 😀

  29. Ha işte şöyle,bir startla bahar gelmez demek istemiş.çok süper start ve muhteşem 19 tur.Sonuç ? 10 points and 1 lap .

  30. Yahu o kadar pit stop zamanı vermişsiniz. Ağzı dili yok mu bu adamın? Biraz sorumluluk alsın. Bak Button'a. Kaç tane birincilik aldı böyle. Madem takım stratejide iyi değil, Alonso kendi yönetsin. Sonra gelip ama 25 tur sert lastikle gitti diyorsunuz. Monaco'dan itibaren böyle bir atılım bekliyorum Alonso'dan. Kaybetse bile en azından denemiş olur. Pilotlar gereken yerde sorumluluk alabilmeli.

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    • Jerez 1997: McLaren, David Coulthard'a galibiyet kazanması için Mika Hakkinen'e izin vermesini emretti.
    • Avustralya 1998: McLaren, David Coulthard'a galibiyet kazanması için Mika Hakkinen'e izin vermesini emretti
    • Almanya 2008: Heikki Kovalainen, Lewis Hamilton'un galibiyet için kendisini geçmesine izin verdi.
    * İstanbul 2010 takım emri isim değiştirdi.Artık yeni ismi yakıt tasarrufu

    lostboyun tekerlek tekerleğe mücadeleden kastı bunlar.

  32. bilakis tur yiyecek kadar kötü bir araçla 19 tur boyunca liderliği kaptırmadığı için şapka çıkarmak gerek. bakış açısı farkı.

  33. iyide arkadaşım ferrari bu ekiple kimiyle şampiyon oldu
    massayla son turda kaçırdı
    2009da tek araçla takımlarda üçüncülüğü kovaladı
    gene aynı ekipti o zaman hepimiz massayı da kimiyi de eleştirdik
    ne oldu şimdi alonso ya kimse toz kondurmuyor
    abu dhabi öyle bir pistki start alamazsan hiçbişey yapamazsın zaten
    startı doğru dürüst almayıp bide petkova yarış sonunda hareket yap normalmi?

  34. rocco junior avatarı

    Evet evet geçmişte bir Avustralya gp var ki sorma evlere şenlik Mika durup Davide yol verir.O emekli olana kadar alenen 1 numaradır ve ne tuhaf Heiki Mclaren kariyeri boyunca sayısız kez yol vermiştir ama siz tekerlek tekerleğe mücadele edersiniz.Buna kim inanır?Lostboy herhalde

  35. sen ne izliyosun yıllardır

    başka bi seri galiba

  36. rocco junior avatarı

    Cüneyt arkadaş yapma Allah aşkına nasıl eliyle verdi sen izlemedin mi?Orda kesin pit hatası var Alonso nun o yarışta tek hatası start.1buçuk sezon henüz olmadı ama 5 galibiyet 2 pole var görünürde pek bir şey değil ama bu araç ve bu ekiple bence mucize

  37. valla startı çok iyiydi ona laf atanı allah çarpar ama ilk virajı lider dönen ilk 19 turu lider giden adam tur yiyorsa ona diyecek şeyler vardır.

  38. anlamazlar dostum anlamazlar ferraride rekabet olmaz çünkü işlerine gelmiyor iki takım arkadaşının lastik lastiğe yarışabileceği tek büyük takım McLaren alonso bundan gitti(yemedi)…

  39. ya bazı arkadaşlar ne kafada anlamadım ben
    adam ne ayar yapıyomuş falan
    ne yaptı 1,5 senedeir alonso ferraride ne yaptı
    geçen sene kucağına düşen şampiyonluğu gitti verdi
    bu yarışta 4.başladı 5.bitirdi adamı öve öve bitiremiyosunuz

  40. Biz her sene Türkiye GPsini Ferrari gibi -sporun rezilini çıkarıp yol vermece oynatan- takımlara takım içi rekabet ve gerçek Formula 1 dersine ayırıyoruz. Sanırım sen bu yılki dersi kaçırmışsın. İnternette tekrarı var, kendi takımında asla ve asla göremeyeceğin tekerlek tekerleğe takım içi rekabeti aç bak izle ufkun açılsın. Formula 1 de böyle mücadeleler de mi oluyormuş de, hayretle izle.

  41. rocco junior avatarı

    evet pit meselesi hep sorun ama burda en iyi taktikle bile yarışı kazanamıyorsunuz belki 1 sıra üstte olurdu o bile çok zor görünüyor.duruma göre insiyatif alıp 1-2 tur erken yada geç girilmesi bize sadece 2.pit stopun sonuna kadar liderliği verirdi sonrası yine fark yiyecektik.işin ilgiçn yanı pit ekibi bu yarışta kendi sezon rekorunu kırdı hız olarak ama halen 1sn civarında yavaşız bu konuda

  42. yine birileri zırvalayıp durmuş ömrü hayatınızda böyle bir start gördünüzmü böyle vasat bir araçla..

    yine fasikül dergi sayısı cilt falan gösterebilirsiniz izleyin arşivleyin lazım olur.

    ama gelin görünki ferrari aracı yarış bütünlüğünde saf hız anlamında ne meşrubatçılarla nede mc larenle mücadele edecek durumda ve hızda değildi..

    Alonso da söylemiş zaten gerisi ucuz iyimserlik olur

  43. var var sen merak etme hamilton ile button'ın araçları eşit emin ol. geçemeyeceğini zaten 2-3 denemeden sonra herkes gördü çünkü geçmek mümkün değildi senden tur başına yarım saniye hızlı aracı geçmek drs ilede kolay olmuyor üstelik bu yarışta drs bence çok işe yaramadı önemli olan redbulla bu kadar yaklaşmaktı önümüzde daha çok uzun bir zaman var ama durum netleşti redbull-mclaren rekabeti kesin ferrari 3.lüğü kovalar gibi ortamı germek içinde elinden geleni yapıyorsun ama kendi derdine yanmalısın alonso sürünüyor kendi evinde tur yedi kazanamayacığı herkes biliyorduda acaba podyum geliri diyorken tur yemek üstelik sorun yaşamadan tur yemek büyük bir yetenek ister üstelik araç 2 hafta önce podyumdayken çok gelişti diyenler bugün araç berbat naraları atıyor. koskoca ferrari!! redbullun stratejileri ile pit yapıyor başarı beklemek hayal kurmak gibi…

  44. Son yıllarda izlediğim en harika starttı. Alonso sırf o startın hatırına kendi evinde podyuma çıkmalıydı çok yazık oldu ama yapacak birşey yok napalım geçen seneki podyuma sayın.

    Gene de hardwood classics'e girecek kadar iyi bir starttı.

  45. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    İngiliz pilot, son turlarda yaklaştığında Vettel'i geçme şansının olmadığını da belirtti.

    Hamilton kendi ağzıyla geçme şansım yoktu diyor ama telsizden sürekli yeşile bas, kırmızıyı çevir, sarı butonu kullan, mor düğmeye bas diye rengarenk talimat verdiler.Acaba bu renkerden buttonun aracında var mı?

  46. " Dün sıralamada belki 8. ve 9. olmalıydık ama 'ne yazık ki' 4. oldum. Bugün yarışa 8. başlasaydım ve 5. bitirseydim harika bir sonuç olurdu"

    şurasını öğrenmiş olduk.
    diaz güven tazelemesi gerektiğinde sıralamalarda bir parça kasıtlı geri kalabilir.
    ki böylece göz boyayıcı bir yarış içi tırmanış yapsın.

    kendi ağzıyla bunları söylemesi harika.

  47. Bir Massa nın aracına bir Alonso nun aracına bakıyorumda, bu takoz araca bu kadar mı iyi ayar yapılır. Vay diyorum sadece. Bu adam anca bu kadar diyorsa bu kadardır.

  48. yapabilecegi bir şey yoktu elindekiyle mucadele etti ve yapabileceginin en iyisini yapti . Tebrikler fernando. Ferrarinin redbull endeksli , bakşrisiz pit stop stratejilerine ve yetersiz aracina rağmen cok iyi bi is çıkardın…

  49. gercekten anlayamadım 20 tur onde git arızanda olmasın
    sonra tur ye

  50. Hamilton 11-24-36-50
    vettel 9-18-35-49
    Fernando 10-19-30-40
    Yumuşak-yumuşak-sert-sert
    İşte pitstop turları.
    66 turluk yarışın pitstop aralıklarına ve kullanılan hamurlara baktığımızda en dengesiz olan seçim Ferraiye ait.

  51. hayal kırıklıgı ustune koyamıyoruz her yarıs aynı YETER ARTIK

  52. Kazanmayacağını herkes biliyordu, ilk virajın ardından belki dedim. Ama kimse tur yiyeceğini tahmin edemezdi. Massa tur yer, alonso yemez, yok artık dedim ama…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir