İnatçı Alonso, Şampiyonluğa İnancını Kaybetmedi

yazar:

kategori:

En güçlü favorilerden birisi olarak girdikleri sezonda sadece bir defa podyuma çıkan Alonso, İspanya’da da zor bir hafta sonu geçirdi.

Lider gittiği yarışta tur yiyen konumuna düşen İspanyol pilot, pes etmemeye kararlı.

Alonso: “Göreceğiz. Sonu ne olursa olsun inatçı doğdum ve hâlâ zamanımızın kaldığını düşünüyorum. İyi bir aracınız olduğu sürece yarışta onları (Red Bull’u) yenebilirsiniz. Şu anda buna sahip değiliz ve puanlarda da öndeler ama daha uzun bir yol var”

İspanya’da yenilenmiş sert lastiklerde çok sıkıntı yaşayan Alonso, bundan sonraki yumuşak lastiklerin kullanılacağı yarışlar için iyimser konuşuyor.

Alonso: “Bu sezon ilk defa sıralama Monako’da en önemli şey olacak. Yumuşak lastiklerle daha fazla tutunma elde edip edemeyeceğimizi göreceğiz”

“Araçların Monako’da performanslarını izlemesi çok ilginç olacak. Monako için iyimserim. Çünkü eşsiz bir yer, kullandığımız özel ayarlarla eşsiz bir pist.”

“Net olan tek şey, yere basma kuvvetinde eksiklik çektiğimizdir. Monako’da normalde en yüksek yere basma kuvvetini benimsersiniz ve azami yere basma kuvvetimiz yeterli değil. Bundan eminiz”

“Ama geçen sene de aşağı yukarı aynı hislere sahiptim. Barselona’da sıralamada Red Bull’dan 1,2 saniye yavaştık ve yarışı kazanmaları da kolay olmuştu. Monako’ya gittik ve çok rekabetçiydiler.”

“Bu sene Barselona’da yine hafta sonunda egemendiler. Bu yüzden geçen sene yaptıklarımızı tekrarlayabileceğimiz konusunda umutlarımız var. Monako’da da rekabetçiyiz.”

Alonso ayrıca yeni sert lastiklerden hiç memnun kalmadığını yineledi.

Yeni sert lastikler için fikri sorulan Alonso: “Sert olanlar mı?”

“Pirelli için harika bir soru var: (öncekilere göre) Daha kısa ömürlü olan ve daha yüksek bozulmaya maruz kalıp 2 saniye yavaşlayan daha sert bir lastiği neden getirdiler?”


Yorumlar

  1. sen önce bir adam ol ondan sonra meşrubatçı dediğin rakibe ve mclaren de bulunan pitteki en iyi ilk 3 e girecek olan pilota laf et.Koskoca ferrarinin senin gibi taraftarı olamazz olmasında.

  2. 2009'un aynısı… Normal halde podyuma çıkamayacak bir araç f150… Değil birincilik… Geçen sene diye tutturan arkadaşlar olmuş. Geçen sene hem Vettel tecrübesizdi, hem Red Bull dayanıklılık problemi yaşıyordu, Hem de Webber-Vettel arasında çekişme vardı. Bu sene daha mekanik arıza yok, Webber'in de performansı yeterli değil. Geçen sene Alonso'nun son yarışa önde girmesinin sebebi Red bull ve Vettel idi. Bu sene Alonso'nun podyuma çıkamamasının müsebbibi Red bull ve Vettel. Zaten birkaç yarış daha böyle giderse ki öyle görülüyor, Vettel birinci pilot olacak ve geçen sene Alonso'nun elde ettiği avantajı elde etmiş olacak. Ferrari şampiyonluğu değil, nasıl podyuma çıkarızı düşünmeli.

  3. ya şakamısın sen arkadaşım aşagılayınca insanları işlerine ve deri renklerine bakarak eline ne geçiyor… hem ırkçılık yapıyorsun ama…artı tahrikte var her sözünde…

  4. massa özgüvenini yitirmiş,bu massa nascarcı pilota ve şumi ye defalarca yol verirken kaybetmiyorduda şimdi kaybetmeye başladı bu özgüvenini..bırakın şaçmalamayı isterseniz

    geçen sene massa neredeydi bir araştırın bakalım bu senede aynı gidiyor işte ısıtamıyorum vs.

    zaten ferrari aracı evlere şenlik ve geçen senenin aynısı bu tasarım bitmiştir ve çözüm ve hızdan uzak.

    egzos beslemeli sistemlere yasak falan dendi sonra örtbas oldu,sezon ortası böyle bir durum gelmezse ferrari sezonu kapatmıştır

    meşrubatçılar,melez renkli oğlan ın takımı,sonrası makarnacılar diyorum başkası da hayal

    mc larenin de bu şartlarda meşrubatçılara rakip olacağını düşünmüyorum farklı gelişmeler olmazsa

  5. bu sene motor patlaması veya farklı bir arıza neredeyse hiç olmadı. ilk 5 takımdan yarış dışı kalan oldumu? bu yarışta massa o da sanırım bıraktı daha fazla rezil olmamak için…bu kadar geçişe rağmen çarpışmada çok az seviyede…redbull ve vettel normal şartlar altında ilk 3 ten aşağı düşmez. bazen 1. olacak bir hamilton ile bu sene galibiyet alabilirmi sorusuna çoğu insanın olumlu cevap vermekte zorlanacağı alonso vetteli hatta webberi bile zorlayamaz düşüncesindeyim. alonso bunu iyi biliyor. bu ifadeleri kullanmaya mecbur…ilerleyen yarışlarda alonso da tarzı olmayan aşırı zorlamadan dolayı yapılan hatalar ve yarış dışı kalmalar görebiliriz. massa bütün öz güvenini yitirmiş durumda…sebebi belli…2016 kontratı tamamiyle siyasi bir düşüncenin eseri…çok doğru yoldayız en iyi pilot bizde imajı vermek için…yatırımcılarına makyajlı bilanço sunan çok ortaklı şirketler gibi…ferrari çok zor durumda…

  6. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Gönüller seninle Matador..

  7. şunu da ekleyeyim, aşağıda arkadaşın dediği gibi, artık vettel de saçma sapan hatalar yapmıyor, en azından ilk 5 yarışta böyle bir şey görmedik. mevcut 125 puanın 118'ini almış durumda. bu, inanılmaz bir performans. korkarım F2004'ün başarısının bile tekrar edebilecek bir araç, RB.

  8. bu sene ile geçen sene arasında, her şeyden önce lastik farkı var. geçen sene, bir kez öne geçen pilot, tek pit yapılması nedeniyle yarışın başından sonuna kadar yerini muhafaza edebiliyordu, ya da çok çok birkaç sıra kaybediyordu. bu sene ise artan pit stoplar, pilotların geçişi için pit stratejileri yapabilmelerine neden oldu. örneğin, dünkü yarışta geçen senenin lastikleri kullanılıyor olsaydı, alonso çok çok vettel ve hamilton'a geçilir, ama mutlaka podyumu kapabilirdi. peki ne oldu? 44 turda tur yedi. bu sene, iyi olmayan araçların geçen yılki gibi kendinden daha hızlı araçları (yarışın sonuna kadar) arkasında tutabilmeleri mümkün değil. böylece, savunma yaparak yerini korumaya çalışan pilotların en fazla 2 pit stopta gardı düşüyor, esas yerlerine dönüyorlar. bunu dün çok net şekilde gördük.

    ayrıca, ferrari F10 ile F150 arasında aman aman bir performans farkı olduğunu sanmıyorum. hadi bir basamak daha iyi olsun. ama red bull aracı geçen seneye göre bile çok ilerleme sağlamış bir araç, artık diğer araçlara göre üstünlükleri daha açık.

    her ne kadar alonso'nun inatçı yapısına saygı duysam da, bu araçla ve gelmesi muhtemel güncellemelerle I-IH. bu iş olmaz, ferrari ağzıyla kuş tutsa bile red bull'u bırak geçmek, yanına bile yaklaşamaz. arkadaşların da dediği gibi, yapabilecek takım, şimdiye kadar bunun işaretlerini verirdi.

    mevcut duruma bakarak, red bull ve vettel'i pistte zorlayabilecek tek isim var kanaatimce, mclaren ve hamilton. ayrıca mclaren mühendisleri ne diyordu: "aracımızda çok agresif bir tasarım kullandık ve geliştirilmeye çok müsait". biz gelenekçiler (ferrariciler), her ne kadar sezon başında buna burun kıvırmışsak da, zaman mclaren'i haklı çıkarıyor.

  9. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    işte bu dün bazı yorumlarımda belirtmiştim alonso bile çıkıp şampiyon olabilirim demiyosa biz bittik diyodum ve alonso taraftarlarını düşünerek böyle bir açıklama yapmaktan geri kalmadı geçen sene kimse inanmıyordu ferrari ve alonsocular inanıyordu ama ben büsefer alonsonun bile kendi söylediklerine inandığını düşünmüyorum şampiyonluk bu araçla çok uzak ha mucize olur bi anda 2 haftada 1.5 sn gelişir sonra yaz arasındada herkesin önüne çıkıp polleri alırlar ancak o zaman olur böyle bişey ama biz buna imkansız gözüyle bakıyoruz değilsede çooooooooooookkkkkkkkkkkk zor arka arkaya bu araçla 5 yarış kazanabilirmisin ALONSO????

  10. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    zamanı gelince dertleşiriz tamam
    hadi sağlıcakla kalın.

  11. o kadar giydirdikten sonra büyük konuşmadım umarım demek bana bir şey ifade etmiyor 🙂

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    en alttaki yorumumu okursan anlarsın ne demek istediğimi oversteer.

  13. geçen yılda benzer yorumlar okumuştuk 🙂

  14. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    iyide güzel kardeşim geçen sene diyorsun
    geçen sene Vettel daha çok böyle toydu çaylaktı diyelim
    ama bu sene gelişti geliştirdi kendini
    şimdiye kadarki yarışlarda (bu sezon) bir hata yaptığını veya bir zarar verdiğini birilerine görmedim
    k.bakma ama şu şartlarda bir tek hamilton zorlar ve maclerenler
    ama onlarda biliyıorki Vettel'in kendini sürekli geliştirdiğini
    üstelik Vettel her yarış üstüne koyarak hem gelişiyor hemde puan farkını açıyor
    misal en son pistte yarışırken ben bile heyacanlandım yarışın başlangıcından sonun dek.
    müthiş bir yarıştı
    özellikle son turlarda hamilton'un müthiş baskısına çok iyi cevap verdi Vettel sağlam dayandı yani.
    son olarak şunu belirtip kapatacağım
    bu sene özellikle trt'ye veryansın ediyordum
    reklam diğer faktörler vs… konusunda eleştiri yapılıyordu
    amaaa trt hd diye bir kanalı varki hayran kaldım işte bu dedim
    kesintissiz ve soluk soluğa izledim yarışı
    müthiş bir yayıncılıktı
    tebrikelr ve teşekkürler trt
    sizlerede şiddetle tavsiye ederim.

  15. alonzomanyaa  avatarı

    Büyük değilde erken oldu biraz sanki, geçen sende aynı şey olduğunda herkes dalga geçmişti.
    Sonuçta bu bir mekanik spor, adam kendi koşmuyor ki, altındaki araç ne kadar izin verirse yapabildiğiniz de o ölçüde oluyor, örnek senin rumuzundaki şahıs. Daha 14 yarış var herhalde, herşey olabilir neden olmasın. Zor ama imkansız değil.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hamiltona yarıştan önce sert lastikleri sorduklarında FELAKET demişti.İşte o zaman anladım ki mclarenin bile beğenmediği lastikle biz sonuncu bile olabilirdik.

  17. nereden degil neden.

  18. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aloso'dan talihsiz bir açıklama geldi maalesef
    böyle bir demeci nasıl verir anlamış değilim.
    üstelik kendi evinde yarışmsına rağmen ki (ekstra motive derler mansell'in dediği gibi) tur yedi hem RedBull'dan hemde mclaren'den
    sezonun üçte biri geçilmek üzere üstelik takımların en temel ve büyük güncellemeleri her sezon olduğu gibi Barcelona'da hayata geçirirler
    bu saatten sonra zor alonso zorrrr hatta ve hatta mucize
    hayal aleminde yaşıyor kendisi (büyük konuşmadım umarım)

  19. "Pirelli için harika bir soru var: (öncekilere göre) Daha kısa ömürlü olan ve daha yüksek bozulmaya maruz kalıp 2 saniye yavaşlayan daha sert bir lastiği neden getirdiler?"

    Türkiye den :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir