Schumacher Monako İçin Tahminde Bulunamıyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, Barselona’daki yarışı takım arkadaşı Rosberg’in hemen önünde 6. sırada tamamlamıştı.

Schumacher: “Monako, her zaman favori yarışlarımdan birisi olmuştur; orada sürmeye bayılıyorum. Cadde pistinde güvenlik açısından bir tarihi vardır ama yarış, Formula 1 takviminde çok özeldir.”

“Ayrıca taraftarların araçlara o kadar yakın olmasından ve gücü tecrübe etmelerinden de hoşlanıyorum. Barselona’da daha olumlu bir hafta sonu geçirdik. Bu yüzden bu ilerlemeyi Monako’ya taşıyabilmeyi umuyorum. Aracın nasıl bir performans göstereceğini tahmin edemiyorum, orası eşsiz bir pist. Bu yüzden bekleyip görmemiz gerek.”

Takım arkadaşı Nico Rosberg ise evindeki yarışta bu sefer daha fazla heyecan olacağını düşünüyor.

Rosberg: “Monako GP, benim için heyecan verici bir hafta sonu. Evimdeki yarış. Ailemin ve arkadaşlarımın önünde sürmek her zaman çok özel olmuştur.”

“Eski okulum aslında padoğun hemen yanında. Ayrıca caddede sürmeye gerçekten bayılıyorum; çok agresif, aynı zamanda çok da hassas olmanız gerekiyor. Tünelden 280 km/sa hızla geçmek her zaman gerçek bir maceradır. Bariyerlere çok yakınsınız ve araçların aslında ne kadar hızlı olduklarını gerçekten hissedebiliyorsunuz. Bu sene yarış, her zamankinden daha fazla heyecan potansiyeline sahip. Eğer KERS ve DRS, geçişi mümkün kılarsa, taraftarlar için de harika olacak.”


Yorumlar

  1. kesinlikle

  2. Evet bu yarış çok güzel olmuştu.

  3. Forza_Jenson avatarı

    amip tam amip süper tespit dostum :D:D:D

  4. Forza_Jenson avatarı

    amip tam amip süper tespit dostum :D:D:D

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    thrillercd thrillercd boşver uğraşmaya değmez
    sen kendi çizgini bozma yeter.

  6. Arkadaş sende kişilik bölünmesi yoksa ben de hiçbirşey bilmiyorum.

  7. monacoda da geçişlerin oldugu guzel yarişlar olmustu mesela bu
    http://www.youtube.com/watch?v=kb0dw-bJA1E
    yalnız burda alonsonun lastiklerine mi ne bişi olmusu olayı tam hatırlamıyorum hatırlayan varsa soyleyeblir

  8. el nano sen schumi hakkında nasıl konuşuyorsun o bir efsane;tartışılmaz-yerilmez-dokunulmaz-geçilmez-sütten çıkmış ak kaşıktır o.ayrıca her ne yaptıysa yarış hırsından yapmıştır.buda doğaldır P: dolayısıyla ceza vermemek gerekir o hep haklıdır.onun yaptıkları kanundur yargılanamaz sorgulanamaz ve tartışılamaz sakın yapma :))

  9. En azından bu işi örgütlü yapmıyor (Singapur birşey hatırlatıyordur herhalde Ocean filmindeki elemanlar bile bu kadar büyük bir plan yapmamış ve hiçbir Hollywood senaristi böyle bir senaryo yazmamıştır şu ana kadar. Belki malum pilot onlara bu konuda yardımcı olabilir.)

    Schumacher birşey yapmışsa bunun cezasını fazlasıyla çekmiştir. Peki ya öteki ?

  10. monacodaki şuminin iik vukuatı değil monzada buna benzer bir durum vardı sanırım iyi bir tur at ve sonrası aracı diğerlerini engelleyen bir biçimde pist ortasında bırak

    tam bir efsane davranış örneği..

    kim inanır..

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    mükemmel mücadele ve cesurca yarıştılar Senna ve Mansell
    burada bir şey dikkatimi çekti
    geçen gün Barcelona yarışında nasıl Vettel hamliton'un baskısına iyi cevap vererek dayandı.
    aynı şekilde Senna'da Mansell'in baskısına cevap vererek dayandı
    hani bazıları diyor ya Barcelona'da geçiş alanı yoktu diye
    Vettel'e özellikle Horner'İn açıklamalarına demediklerini bırakamdılar
    ben size soruyorum Senna-Mansell mücadelesi ile Vettel-hamilton mücadelesi arasında ne gibi bir far var Allah aşkına
    bol keseden sallamayı iyi beceriyorsunuz sizler bravo
    size yakışanda bu ve hiç şaşırmadım maalesef.

  12. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Sıradaki yarış Monaco GP. Burada mekanik yol tutuşun ve çekişin çok iyi olması gerekiyor. MGP’nin kısa dingil mesafesi bu pistte işe yarayabilir. Kısa dingilli aracımız Monaco’nun virajlarında kıvrak dönüşler yapabilir. Ayrıca aracımızın iyi bir çekişi var. Ama Monaco pisti yere basma gücü de istiyor. İşte bu noktada sıkıntı yaşayabiliriz. Çünkü downforce açısından iyi değiliz. Umarım takım buna en uygun çözümü bulur. Ve ne olur artık araçlarımızda KERS ve DRS bozukluğu gibi sorunlar çıkmasın.

  13. haklısın, güncellemeler vardı ama mclaren ve bullarla fark kapanacağına açıldı. ama catalunyanın bir downforce pisti olduğunu unutmamak gerek. daha düşük downforce gerektiren pistlerde mercler öndekilere daha yakın olacaklardır.

  14. Bu sene çok çaylak var ama bana göre tek çaylak MALdonado. Gerisi çok çok iyi.

  15. Hamdi Toprak avatarı

    ben de tahmin yapmak istemiyorum.malum 2006….

  16. şaka bir yana bu yıl mgp nin podyuma çıkabileeği tek pist monaco bana göre.tabi Allah tarafından brawn ın kafasına dank edipde aniden bir şey bulmazsa

  17. hee.sanada gönderiyimmi :))

  18. Bir kaç haftadır bakıyorum da her güncellemenin ardından ya da olumlu açıklamaların ardından podyum hayalleri kurmaya başlıyoruz. Ama maalesef sonuç hep hüsran. Arkadaşlar acı ama bence bir gerçeği kabul etmemiz lazım. Mercedes takımı bu yıl şans hariç hiç bir şekilde podyum kovalayamaz.

    Büyük güncellemelerle geldiğimiz ya da geleceğimiz söylenen İspanyadan tur yiyerek ayrıldık ve yarışta schuminin alışılagelmiş strartı dışında hiç bir varlık gösteremedik. Demek istediğim tam anlamıyla araçları sorgulayan bir aerodinami pistinde yeni parçalarla hiç bir farklılık olmayıp bilakis geri doğru bir atım atmışsak bundan sonra olay bitmiş demektir. Ben hiç inanmıyorum monacoda podyuma çıkacağımıza ya da büyük bir gelişim göreceğimize. Belki araca uygunluk bakımında biraz olsun podyumu zorlayabiliriz ama gerisi tamamen boş.. Bu arada umarım DRS yasak olur. Belki bu sayede RBR nin DRS avantajı ortadan kalkar da arkadaşın dediği gibi sıralamada ilk 2 çizgi mücadelesi verebiliriz.

    Bir de konuyla alakası yok ama dün dikkatimi çekti. Sezon başlayalı 5 yarış oldu ama hala SC görmedik. Bu da geçişlerin nasıl sanal hale geldiğinin bir örneği olsa gerek….

  19. Eray Parlak avatarı

    sanada mesaj attı galiba polü kaçırdım die jetman … =)

  20. geçen yıl burda schumi rosbergin kendisini engellediğini söylemişti.mgp her ikisinide arka arkaya sıralamalarda piste çıkarmıştı.rosberg Q2 de en hızlı turu atmıştı.Q3 te hata yaptı ve polü kaçırdım tüm takımdan özür diliyorum demişti.ustaların pisti monaco da usta olduğunu aslında kanıtlamıştı.bakalım bu yıl şeytanın bacağını kırabileceklermi

  21. http://www.youtube.com/watch?v=5NpeVzowqoE&feature=related

    Şunu izleyin arkadaşlar çok hoş 😀
    Kimi Schumi

  22. Eray Parlak avatarı

    bence mercedes monakoda iyi bir yer bulabilir sıralamada. Araç uyuyor diyebilirim dingil olarak. Schumacher geçen sene bariz şekilde burda rosbergden hızlıydı starttada iyidi zaten schumacher harika start alan biri ve ilk 4 e girerse yada 5 startta schumacherin ilk 3 e giriceğini düşünüyorum 3. çizgi sıralamada alırsa mercedes schumacherle yarışta podyumu kapar schumacher rosberg farkı burada bariz şekilde olucaktır schumacher burda gerçekten harika sürüyor efsane konuşturucaktır farkını…

  23. MGP tüm sıralamalarda saçma sapan kararlar veriyor bakalım burada ne saçmalayacaklar.

    Gönlüm iki pilotuda podyumda görmek ister ama çok zor görüküyor.

  24. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aynen Salim,
    aracımız bir şekilde agresif ve dengeli olabilse podyum şansımız olurdu kısa dingil mesafesi bir aracımız olmasına rağmen.
    ayrıca özellikle Schumi'nin araçla boğuşmasından artık hem üzülmeye hemde sıkılmaya başladım.
    artık bunu halletsinler hiç olmazsa bak
    ama bütün bunlara rağmen Schumi'ye bir hedefi olduğunu umarak ki (bunu geçenelrde söyledim) inanıyorum
    Schumi nasıl ferrari'yi şahlanan at a dönüştürdü yani kendi kimliğine ferrari'nin
    aynı şekilde Mercedes'i gümüş oklara yani kendi kimliğine dönüştürecek.

  25. Sıralama turlarında ilk 2 çizgiden kalkmadıkları sürece podyuma çıkma şansları yok. MGP agrsif bir araç değil zaten monacoda atak yapmak nerdeyse imkansız. En fazla downforce gerektiren pistlerden birisi ve ngp de buda yok.
    Dolayısıyla bence sıralamarda ilk 2 çizgide olmazlarsa ki bence olamazlar podyum sadece rüyalarda olur.
    Ancak drs ve kersin etkisiyle, gridde bir hayli çaylak pilotunda varlığını düşününce birden fazla kazanın olma ihtimali bence yüksek. yani buda demek oluyorki birden fazla SC yi pistte görebiliriz.
    Stratejiyi kurarken bunuda hesaplayıp yakıt yükünü ve aracın dengesini buna göre ayarlarlarsa (Büyük kumar) ozaman sıralamalarda daha yukarda olma ihtimalleri ve yarışta önde olma ihtimalleri olabilir.
    Tabi bunu bn düşünüyosam; RB, maclaren, ferrari ve reno mühendisleride düşünüyodur sanırım 🙂 ha ben masa başından riske girerim ancak gerçekte kimler bu kumarı oynayacaklar görücez.

  26. mgp kısa dingil mesafesi sayesinde monaco da podyum mücadelesi verebilir.schumi yada rosberg podyum şansları var bence.tabi geçen yılki sıralamalardaki gibi bir hata yapmazsa mgp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir