Hamilton: "Monako'da Geçiş İçin Lastikler Önemli"

yazar:

kategori:

DRS’nin cadde pistinde bir fark yaratacağından şüphe eden İngiliz pilot, heyecanın büyük çoğunluğunun lastikler sayesinde ortaya çıkacağını düşünüyor.

Hamilton: “Bu sene Monako’yu gerçekten dört gözle bekliyorum. Çünkü geçen senelere göre farklı bir yarış izleyeceğimizi düşünüyorum. KERS, DRS ve lastiklerin birleşimi ile yarışa hayat gelecek. Bu sene geçiş hamleleri ve sıkı yarış izlemeye bayılıyorum”

“Monako’daki DRS alanının yaklaşık sadece 300 metre olduğunu düşünüyorum; yani çok kısa ve önünüzdeki aracı geçmesine yetecek kadar uzun değil”

“Ste Devote’deki fren alanına geldiğimizde anca aerodinamikler düzgün bir şekilde çalışmaya başlayacak diye düşünüyorum. Bu yüzden gelecek hafta sonu DRS destekli pek geçiş göreceğimizi düşünmüyorum”

“Bununla birlikte lastiklerin muhtemelen bize en iyi olanağı, geçiş şansını sunacağını düşünüyorum”

“Süper yumuşak ve yumuşak hamurların Monako’da, Türkiye gibi bir yer kadar kritik olacağını düşünmemekle birlikte, aşındıkça (performanslarındaki) düşüş, geçiş için imkânlar yaratmalı”

“Ve lastik kalıntılarının korkulduğu kadar kötü olduğunu da sanmıyorum. Çünkü hızlı virajların çıkışlarında ortaya çıkma eğilimindeler ve Monako genellikle oldukça düşük hızlı bir pist. Bu yüzden mesela Türkiye’de 8. virajda gördüğümüz gibi oluşumların ortaya çıkacağını düşünmüyorum”

Takım arkadaşı Jenson Button ise KERS’in etkili olmayacağını söyleyenlere katılmıyor.

Button: “KERS’in, Monako’da tur zamanlarında iyi bir katkısı olmayabileceği yönünde düşünceler var. Çünkü düzlükte size vereceği itici güçten tam olarak yararlanamayacağınızı düşünebilirsiniz. Ama simülasyonlarımız, Monako’da, diğer yerler kadar değerli olduğunu gösteriyor; bu da olumlu bir şey. Çünkü Mercedes-Benz ünitesinin Formula 1’de en iyisi olduğunu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. JJ walkuere avatarı

    Yahu ne lastiği ne yaparsan yap burda geçiş olmaz.Ne uyuz bir pisstir ya Rabbim..

  2. yanlış düşünce bence geçişler öyle kolay olmayacak bana göre

    başladığın yerde bitirebilirsin

  3. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Yumuşak ve Süper Yumuşak.. Button yine ön plan da olabilir McLaren' de ..

  4. Usta haklısında Mercedes-Benz ünitesinin Formula 1'de en iyisi olduğunu düşünüyorum.Ben böyle düşünmüyorum mesela ben buna karşılık yazdım inan ben bu zamana kadar abartıldığı kadar iyi olduğunu görmedim.

  5. rocco junior avatarı

    startta çalışmayan kers nerde çalışacak?neye göre en iyi daha mı hafif?zaten güç olarak daha çok güç üretmesi söz konusu olmadığına göre.ancak sezon başından beri hep sorun yaşandı her yarışta bir mercedes ünitesi.bence en sorunsuz çalışan ferrari nin kullandığı

  6. Onu bunu bilmem Monaco da duble istiyorum. İstemek de hakkım. Çünkü bunu sağlıyacak bir aracımız var. DRS imiş lastikmiş bilmem. Ben böyle eski pistlere çok önem veren biriyim.

    Yani anlıyacağın Melbourne, Monaco, Spa, Suzuka, Brezilya ve Monza.

    Tabi bunların en önemli ikisi Monaco ve Monza dır. Daha başka birşey demiyorum gereğini yapın!

    Bu arada Silverstone nin yeni halini çok sevdim onuda sayabiliriz. Pist yarışmaya elverişli oldu 2010da.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    aerodinami denen birşey var usta ne yaptın sen öyle 🙂 ayrıca orada kendi motorlar ve kerslerinden bahsediyor, mgp nin değil.

  8. Mercedes benz ünitesibin bu sezondan değerlendirelim 6 polü 5 de galibiyeti var.Takım olarak bakalım 2 podyuma karşı 0 podyum 46 puan 4 sıra ve 5 sıra olay bundan ibaret.Monocoda viraj çıkışlarında göreceğiz en iyi olup olmadığını.

  9. Mercedes-Benz ünitesi en iyisi olabilir ama startta işe yaramıyor. 3.4. vitesten sonra çalışıyor bizim ki galiba

  10. Monako da bir eksik pit sizi önlere taşıyabilir, ama arkadan sıfır lastikle gelenlere iyi savunma yapmak lazım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir