Renault Monako'da Galibiyeti Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Geçen sene Monako’da Robert Kubica, gridde Renault’u ön sıraya yerleştirmiş ve yarışta da iki Red Bull ile sıkı mücadele sonunda podyuma çıkmıştı.

R31’in en az geçen seneki araç kadar rekabetçi olduğunu düşünen Boullier, bu yarış için beklentileri yüksek tutuyor.

Boullier: “Bunu yapabileceğimizi umuyorum. Eğer araç iyiyse, önlerde mücadele etmememiz için herhangi bir neden yok”

“Her yarış gibi burada da sıralamayı önlerde tamamlamak zor olacak. Trafiği nasıl idare edebileceğimize bakalım. Ama aracımızın Monako’da hızlı olacağına eminim”

Boullier, son alınan sonuçlarda görünenden daha iyi olduklarını belirtti.

Boullier: “Dürüst olmak gerekirse İspanya’da Vitaly’nin turu bizi şaşırttı. Viteslerde hata yaptı ama zirvedeki adamların açıkça ortasında yer aldı.

“Bu yüzden aracı tasarlama şeklimiz itibariyle Monako’nun bizim için daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu yüzden önlere daha yakın olmalıyız”

Formula 1 takımları, süper yumuşak lastiklerin kullanılacağı cadde yarışında, lastiklerdeki yüksek bozulma nedeniyle karmaşanın yaşanacağından endişe ediyor.

Lastikler konusunda Boullier: “Neler olacağını kimse bilmiyor. Süper yumuşaklar var, lastik kalıntıları var…”

“Pite girişinizdeki zamanlamaya bağlı olarak araçların arkasında takılı kalabilirsiniz. Bu, yarışın için tamamıyla değişecek. Alışık olduğumuzdan daha büyük bir kumar olacağını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Petrov sende nasıl bir iz bıraktıysa artık sürekli onla uğraşıyorsun.Ben Vitaly'i sevmeme rağmen ve takımımda yarışmasına rağmen bu kadar gıcık olmuyorken sana noluyor arkadaşım!..Bu sitede pilotların isimlerini değiştirip yazmak pek insanların hoş karşıladığı bir durum değil ve kimse böyle şeyler görmek istemiyor.Üslubunu değiştir ya adam gibi Petrov yaz ya da yazma yani zorla kimse yorum yazdırmıyor sana..

  2. Çünkü gerçekten iyi bir araçla sadece 2008 yılında buluştular.2006'yı saymak zaten çok büyük hata olur 9 yarışa çıktı Kubica elbette koca sezon yarışan Nick onun önünde olacak.2007'de çaylaktı ve Kanada kazası hepimizin bildiği bir mevzu.Elbette aykırı örnek çaylaklar var ancak o sezon Kubica'nın başına gelenler de malum baya bir şanssızdı..Gerçek manada ise iyi bir araca 2008 yılında sahip oldular bunda bir hata göremiyorum.Ben Nick'in kötü bir pilot olduğunu söylemedim ki sadece aynı klasman pilot değiller dedim.Nick çok iyi bir ikinci pilot ve markalar şampiyonasonda iyi bir yerde bitirmek için oldukça iyi bir eleman ancak birinci pilot özellikleri yok bu yüzden de Kubica ile aynı klasmanda değiller.Geçen sezon Kobayashi karşısında da çok kötüydü Nick ben bu konulara hiç girmedim mesela ancak saydığım bahaneler oldukça geçerli bahaneler.

  3. Kesinlikle size katılıyorum Viraj çıkışların daki Çekişi ile Ünlüdür Renault motorları zaten düzlükte yavaş kaldığımız söyleniyor hiç bari bu artımızın olması önemli.

  4. Size katılmamak elde değil.Bmw gelişim yarışında geri kalmasaydı 2008 dünya şampiyonu Kubica olabilirdi.Kubica her türlü lastik şaseye uyum sağlaya bilen bir pilot ama Nick Stabil aralarında ki farkda bu.

  5. petrol duvarlara bindirip birilerinin yarışını bitirmesin yeter tek dileğimiz..

    hani o sezon başında kumar oynayıp kazandığınız ve meyvelerini yemekte olduğunuz petrolovski varya işte oo

    ey gidi kubica ey meydan kimlere kaldı.

  6. Kubica star denecek bir pilot, ona şüphe yok. Ancak Heidfeld de ondan aşağı kalmayacak kadar iyi bir pilot. İkisinin aynı takımda beraber mücadele ettiği tam 57 adet yarış var ve bu kıyaslama yapabilmek için fazlasıyla yeterli.

    Senin yorumundaki hata şu: 2006, 2007 ve 2009 senelerindeki onca yarışı çeşitli gerekçelerle yok sayıyorsun, yalnızca 2008'e bakıyorsun. Sonra da yanıltıcı bir sonuca ulaşıyorsun. Mesela Kubica çaylaksa ne olmuş yani? Gerçek bir star, yeteneklerini derhal sergiler. Hamilton çaylak iken şampiyonluk mücadelesi veriyordu. Hem de kendisiyle aynı aracı kullanan Alonso'ya karşı!

  7. Heidfield ve Kubica'nın o yarışta pit stratejileri farklıydı.Heidfield'den bir fazla pitstop yapacaktı ya da tam tersiydi.Heidfield zaten Alonso'yu da tutuyordu arkasında ve telsizden Alonso sana zaman kaybettiriyorsa yol ver demişlerdi. Alonso'ya yol vermesinin de söylenmesi onun pit stratejisinden yol verdiğini zaten kanıtlıyor.O yüzden bilip bilmeden yorum yapmayalım..Kubica abartılacak bir pilot değilse bence gridde abartılacak bir pilot yok çünkü en iyi pilotlardan hiçbir eksiği yok Robert Kubica'nın.Her şey iyi takım arkadaşı olup olmamakla açıklanamaz.Kubica'nın aldığı podyumlar yaptığı geçişler ve sıralama turlarında attığı fark zaten ne kadar iyi bir sezon geçirdiğini ve ne kadar iyi olduğunu kanıtlıyor.Robert'ı tartışmak kadar saçma bişey olamaz..En hızlı 3.araçla şampiyonluk mücadelesi verebilen adama, abartmaya gerek yok demek zaten baya bir komik..

  8. 20008 miydi hani canada gp de hiedfeld açıkca kubica ya yol vermişti.vermeseydi o yarışı hiedfeld kazanabilirdi bence.hiedfeld küçümsenecek kubica da byütülecek bir pilot değil nihayetinde niye:kubica nın tek takım arkadaşı hiedfeld ve beceriksiz petrovdu.hiedfeldin ise tecrübesi çok kariyerinin başlarında gp2 şampiyonu olmuştu (tabi her gp2 şampiyonu f1 de başarılı olacak diye bir kural yok ama )tam bir görev adamı.başına türlü şansızlıklar geldi(öyleki bu şansssızlıklar belkide griddeki hiç bir pilotun başına gelmemeiştir).az kalsın kariyeri bitiyordu ama iyikide bitmedi.

  9. Uzun lafın kısası İki Renault motorlu araç podyumda önemli olan geçen seneki gibi podyumu üç Renault motorlu araçların tamamlaması.Nickin ilk galibiyetini almasını isterim

  10. Kubica ve Heidfield aynı klasman pilot değiller.Nick çok iyi bir ikinci pilot ancak Robert bir star..Bmw'de 2006 sezonunda Kubica sadece 9 yarışta yarıştı.2007'de yakındılar ancak gerçek manada Robert'ın çaylak yılıydı ve bir çaylak pilot olarak yakın olmaları gayet normaldi.2008 yılında farklar ortaya çıktı Robert yıldız pilottu ve bir Alman takımında yarıştıkları da unutulmamalıdır.2009 sezonunda Robert KERS konusunda sorunlar yaşadı aracına KERS takılmadı.(ağır ve uzun olduğu için)araçta zaten felaketti yakın olmaları gayet normal.Ancak iyi bir araçla(Bmw F1.08)kimin daha iyi olduğu ortadaydı tamam kabul Nick'de lastik sorunları yaşadı ancak Robert geçen sezon yaptıklarıyla zaten Top Class olduğunu kanıtladı.Petrov'a özellikle sıralama turlarında attığı farklar inanılmazdı.Nick elbette iyi bir pilot ancak siz Robert Kubica gerçeğinin göz ardı edemezsiniz.En iyi üç pilottan aşağı kalmaz Robert'ın yetenekleri ki bunu 2008'de 3.en hızlı araçla şampiyonluk mücadelesi vererek gösterdi.Bmw güncelleme yapmayı kesmese belki de şampiyon Kubica olacaktı o yıl.(Uzun bir süre lider götürmüştü şampiyonayı)

  11. gerisinde kaldıysa bile cok yakın 2 pilot izlenimi uyandırdılar heidfeld podyuma tekrardan cıkabilr bu hafta sonu

  12. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    İstanbulPark hariç RENAULT'lar start da çok iyiler.Bunu tekrarladıkları takdirde her iki araç ile podyuma çıkmaları çok da ütopik bir yaklaşım değil.Yeter ki sıralamalarda 3.ve 4. çizgi gibi bir yer edinsinler.

  13. Heidfeld, Kubica kadar iyi bir pilot. Daha önca ikisi de aynı takımda mücadele etti ve Kubica'nın gerisinde kalmadı.

  14. selim bulut avatarı

    Kubica olmadıgı için podyum zor. ilk 6 daha gerçekçi bir hedef olur…

  15. Renault motorlu araçlar ilk 3 sırayı alırsa süpriz olmaz. Monaco, Renault motorunun oldukça iyi performans gösterdiği bir pist. Mercedes'in de kısa dingilli aracı ile mücadele etme şansı var.

  16. Ben bu adama tahammül edemiyorum inanılmaz antipatik bir insan. Tipini şu garip duruşunu gördükçe sinirlerim bozuluyor. Hem bu kadar ulaka hem de bu kadar dingil bir tip f1 dünyasına hiç yakışmıyor bence.

  17. Vettel birakirmi saniyosunuz? Adam yapilan son 7 yarisin 6 sini kazanmis, kalan birinde de ikinci olmus 🙂

  18. efendimayin  avatarı

    Herkes heidfeld diyor ama sıralamalarda petrov heidfeldden iyi. Bence galibiyet zor. Monacoda favori ler webber ve alosodur lewisde olabilir ama araç limuzin gibi 🙂

  19. rocco junior avatarı

    Biraz fazla iddaalı bir açıklama.Bu pilot ikilisiyle galibiyet mücadelesi zor tabi Monaco pilotu öne çıkaran,iyi kötü araç farkını en aza indiren ve hataya yer vermeyen bir pist.Araçları mekanik olarak ne kadar iyi bu piste uyumlu bilemem ama bu tip açıklamaları ben dereyi görmeden paçayı sıvamak olarak buluyorum.Aynı açıklamayı biz yapsakta durum böyle olurdu.Bir kere neresi olursa olsun Redbull kesin öncelikli favoridir sadece Kanada ve İtalyayı istisna tutuyorum.Çünkü adamların mekanik olarakta en iyi araç oldukları ortada.Uzun dingil olması pek fark yaratmıyor tren gibi değilseniz.Renault geçenlerde hedef Ferrari ve Mercedes tarzı açıklamalar yapmış Heidfeld de yine iddaalı konuşmuştu.O yüzden ben galip gelebileceklerini sanmıyorum.İhtimal var mı her zaman bir ihtimal vardır…

  20. hayal değil.kısa lotus renault gayet uygun monaco pistine.olabilir heiedfeld le podyum ihtimali var.galibiyetde olabilir bunu hiedfeld başarabilir.kubicayı aratmaz

  21. Geçen seneyi hatırlıyorumda kubica olsaydı bu araçla galibiyet olabilirdi. bu pilotlarla bulliye hayal görmesin. Bu pistte pilot araçtan daha önemli. bu yarışı ya alonso ya weber kazanır demedi demeyin…

  22. galibiyet mucadelesi verebilirler ama sadece okadar heidfeld fazl kucumsenmemeli bence bu hafta sonu podyumda olabilir

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    kubica olmadan ilk 4 e dahi girebileceklerini zannetmiyorum

  24. R31 in Monte Carlo ya uyumu iyi olabilir,startın hayati olduğu bu pistte Malezya daki gibi bir kalkış yaparlarsa şu an düz mantık olarak podyumu onlar için gayet gerçekçi bir hedef olarak görüyorum fakat şu son sert bileşimden sonra malumunuz tüm pilotlar şikayet etti Heidfeld in söylemleri de dikkat çekiciydi R31 in bu haftaki lastiklerle uyumu nasıl olur ya da DRS ne kadar etkili olabilir bilemiyorum ama iyi kalkışlardan sonra tatmin edemeyen yarış performansıyla aklımızda kalsa da Lotus Renault , her ne kadar McLaren'i, Mercedes'i, Ferrari'yi görmezden gelsede belki bu iddia yı gerçekleştirebilecek formüle sahiptirler.

  25. Geçen yarışlardan birinde de galibiyet bekliyorlardı ama puan barajında takılı kalmışlardı.

  26. alonzomanyaa  avatarı

    Yanlız dikkat, direk RBR ile mücadeledeler, ortada ne mclaren var ne ferrari nede mercedes. İlginç tabi. Hayal etmek güzel bişey.

  27. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    Farzedelim Renault çok hızlı oldu ve pole pozisyonu kazandı. Bence yine de yarışı kazanamazlar. Geçtiğimiz yarışlar gösterdi ki Renault pit stoplarda kesin yerini kaybediyor. Strateji olarakta pit hızı olarakta iyi değiller. Kubica bile olsa kazanamaz bence ama podyum olabilir belki.

  28. Bu pist Renault için en rekabetçi olacağı pist her iki pilotta galibiyet için yarışabilir,Heidfeld biraz daha tecrübesiyle öne çıkıyor..

  29. Ayrıca geçen sene olduğu gibi Webber'in polü burada yine alacağına inanıyorum

  30. Heidfeld aradığı galibiyeti alacaksa burası olsun.Renault gerçekten rekabetçi bu pistte.

  31. Bu araçla orada galibiyet mücadelesi vermeniz için bir tane KUBICA' ya ihtiyacınız var dostum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir