Mercedes: "Hızı Geliştirmemiz Gerek"

yazar:

kategori:

Bu ifadenin sahibi olan Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug, takımın mevcut paketten her zaman en iyi sonucu elde etmesine rağmen daha hızlı bir araç ortaya çıkarmaları gerektiğine inanıyor.

Haug: “Hız açısından daha iyi bir potansiyele sahip olduğumuzu söyleyebilirim diye düşünüyorum. İspanya’daki yerimiz, başarabileceğimiz kadardı ve sorun yok. Ama hızın gelişmesi gerek.”

“İlk işimiz, İspanya’da mümkün olanı ortaya çıkarıp çıkaramadığımızı kontrol etmek olmalı. Araçta daha fazlasının olduğunu düşünüyorum. Türkiye ve özellikle Çin gibi müsabakada çok rekabetçi göründüğümüz özel yarış pistleri var.”

“Muhteşem değildik ama çok daha yakındık, çok daha iyi. Gelişmemiz gerektiği gerçeği karşısında gözlerimi yummuyorum. Bunu yapmamız ve takım olarak kenetlenmemiz lazım”

“Bunlar sadece söz değil. Ross, çok tecrübeli bir adım ve takımda çok fazla sayıda iyi ve adanmış insan var. Çok sıkı çalışıp ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Ama yükseltilmiş bir teknik pakete ihtiyacımız var. İşte bunun üzerine çalışıyoruz. Bunu başarabileceğimiz konusunda iyi bir olasılık var.”

Gelişmeleri gerektiğini söylemesine rağmen Haug, kısa dingil mesafeli araçlarıyla Monako’da takımın şansını az görmüyor.

Haug: “Geçen sene Monako’da ciddi bir şekilde hızlıydık. Nico, tek turunda S2’de en hızlı isimdi ve diğerleri iki tur attı. Ardından S3’ün sonlarında trafiğe takıldık”

“Sonradan bakınca daha fazla yakıt koymamız gerekiyormuş. Çünkü boş bir tur bulmak için sürmeye devam etmeniz gerekiyor. Umarım bu sene benzer şeyler yaparız. Ama söz veremem, yargıda bulunamam. Orada çok önemli olan birçok araç ve pilot var. Ama araç size güven verirse, bir pilot fark yaratabilir”


Yorumlar

  1. ahmet karlı avatarı

    Arkadaşım doğru söylüyorsun. Sanki politika yapıyorlar. Mercedes ismi değilde başka bir isim
    acemi bir takım havasındalar.

  2. hiç sanmıyorum ama hayrlısı Allah tan

  3. Sonradan bakınca daha fazla yakıt koymamız gerekiyormuş. Çünkü boş bir tur bulmak için sürmeye devam etmeniz gerekiyor.

    Peki lastikler? Sürmeye devam ederken aşınıp zaman kaybettirmiyorlar mı?

    Hız açısından daha iyi bir potansiyele sahip olduğumuzu söyleyebilirim diye düşünüyorum.

    Bu çevirmenin eklediği bir replik mi, yoksa "herhalde galiba sanırsam" mı demiş?

    Çok çok kötü değiller, en azından 3.lüğe yarışıyorlar. Tamam ha diyince araç hızlanamaz. Para gömerek de hızlı olunamayacağını Ferrari'de apaçık görüyoruz. Aşırı bir şey beklememek gerek, ama en azından sorunları gidermeleri lazım artık. Yok KERS çalışmadı yok DRS su koyverdi…

    Şuminin aracındaki kayma bu seneki kısıtlamalardan olmuş olabilir. Bildiğiniz üzere bu sene araçların ağırlık dağılımı FIA'nın belirttiği rakam olmak zorunda. Seneye sanırım bu kısıtlama kalkacak ve pilotların sürüş tarzlarına uyan denge dağılımları yapılabilecek.

  4. ya şu rosberg harcanıyor hakkaten ya gitsede herkes rahatlasa ki kendisi kariyerinde yarışabileceği kapasitesinin üzerinde bir takımdadır rosbergin yarışması gereken takım force india veya williams olabilir ortalama pilot ortalama takım kombinasyonu iyi iş yapar

  5. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Haung un Redbullardan 1 tur yememizi sağlayacak paketi Ross a söylemesini beklemiyordun herhalde 🙂

    Ben olsam bende vururdum:)

  6. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Takım MGP W02’nin durumuyla ilgili yatıştırıcı açıklamalar yapıyor. Ama gerçekler hiç hoş değil. Türkiye’de sıralama turlarında liderle aramızda 0.5 saniye vardı. Ama İspanya’nın sıralama turlarında bu fark 1.6 saniyeye çıktı. Tamam “aero pisti” ama GEÇEN SENEDEN BİLE KÖTÜYDÜK. Çünkü geçen sene İspanya’da liderle aramızda 1.3 saniye vardı. Ayrıca geçen seneki yarışta Schumacher tur yememişti. Bu sene her iki araca birden tur bindirdiler. Bu yarış bize, MGP’nin aerodinamik açıdan hiç iyi olmadığını gösterdi. Bir şekilde downforce’u arttırmalıyız. Hatta bize NEWEY gibi bir teknik tasarımcı lazım.

  7. o yüzden Mercedes en çok söylediği ve yaptığı tutmayan ekip bana göre.

    Doğru söze ne denir ki 🙂

  8. Naubert haug degilmiydi Barcelona yarisi oncesi arabadaki guncellemeleri soylesem Ross brawn beni vurur, demek ki burda Ross brawn in vurmasinn nedeni arabaya hic bir guncelleme yapmamalari ve bunun ogrenilmesini istememesi ;))) saka bi yana mercedes herzamn cok buyuk konusuo ve hicbir zamn sonuca yansimio ve buyuzdende tum taraftarlarini uzuyor

  9. bence rosberg schmiyi biraz zor geçer bu sene kardeş…,

  10. Mercedes ten bu sene cacık olmaz ne haug nede Brawn'a güvenim kalmadı.
    Daha schumacher'in aracındaki kaymayı halledemediler denge sorunu bariz görüküyor.

  11. Bence Mercedes monaco'dan sonra dingil aralığını uzatmalı bildiğimiz gibi uzun dingilli araçlar daha iyi iş çıkarıyor hızlı virajlarda ki monacodan sonra yarışlar malum…

  12. rocco junior avatarı

    Ben sezon öncesi ve sezonun ilerleyen kısımlarında Mercedes adına çok beklentim vardı ama artık ne Ferrari ne de Mercedese inancım kalmadı diyebilirim.Elbette gelişirler ama piste yansımıyor sadece 1 yarış dışında akılda kalan perfonmansı yok 2 takımın.Habire kopyalamak ile meşguller ve böyle araçları sezon içerisinde çok değiştiremezsiniz.Hızlı pistlerin hepsinde geride kalıyorlar.Tek umut Monaco,Kanada tarzı pistler o yüzden Mercedes en çok söylediği ve yaptığı tutmayan ekip bana göre.

  13. amasınıda söyleyim başka anlamlar çıkmasın.nico ile ferrari görüştü bunu herkes biliyor.ve bana göre massa sezon sonunda alonsodan bariz geride kaldığı takdirde ve niconunda schumiye üstünlük kurduğu takdirde ferrari ile nico işbirliği mümkün

  14. ''araç size güven verirse bir pilot çok fark yaratabilir''.üsttede nicoan bahsetmiş !
    haug un bu sözleri çok düşündürücü (nico yu sezon sonunda kaybetme ihtimaline karşılık gerçekleri bir bir dökmüş haug baba nico yu kaybetmek istemiyor ama aması var)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir