Berger: "Rosberg, Vettel Kadar İyi"

yazar:

kategori:

Bild’e konuşan Avusturyalı Vettel için “O bir katil ve onun büyük avantajı, o şekilde görünmemesi. O daha çok etrafınızdaki genç, hoş bir adam gibi görünüyor.”

Vettel’den 2 yaş büyük olan Rosberg, daha tecrübeli olmasına rağmen şimdiye kadar henüz yarış kazanma başarısı gösteremedi.

7 dünya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher’i genelde geride bırakan Rosberg için Berger: “Onu Vettel ile bir görüyorum. Tek eksiği, hızlı bir araç”


Yorumlar

  1. Tasarım ekibinde sende vardın herhalde !

  2. efendimayin  avatarı

    Schumachere göre tasarlanmış araçla schumacheri açık ara geçmesi onun en iyilerden olduğunu göstermesi için yeterli bence.

  3. efendimayin  avatarı

    Webber redbull a ilk gittiğinde redbull dökülüyordu bu kadar iyi olacağını nerden bilecekti ? Seneye belki en güçlü takım mgp olacak? Herşey yetenek değil ki coulthard senelerce iyi araçlarla yarıştı ama vasat bir sürücüydü.
    Pazar günü rosbergden sürpriz bekliyorum mgp kısa dingilli bir arabaymış.

  4. altında rb7 olsaydı vettele kafa tutabilirmiydi sence? hiç sanmıyorum büyük takımlara gitse ancak iyi bir ikinci sürücü olur bu da heidfeld gibi en cok podyuma cıkmıs ama birincilik alamamış sürücüler rekorunu kırar pek bir farkları yok zaten ikisininde… gerçi var fark rosberg alman oldugunu iddia ediyor ama heidfeld gercekten alman…

  5. yok artık rosberg asla bir hamilton yada alonso olamayacak bunun farkındamısınız?

  6. Rosberg ilk iki senesinden sonra kaliteli bir pilot yada şöyle diyim elindeki araçtan max mumu alabilen bir pilot oldu.

    Vettel bunu biraz daha kısa bir zamanda yapabildi. Bu sayede şampiyonluk şansına sahip bir araç kullanabildi ve oldu.

    Rosberg yarış galibiyetini bırak şampiyonda olucak hiç merak etmeyin. Geçen sene Webber in kasıtlı çarpması olmasa o yarışı kazanacak hızdaydı bence. Sorun Mercedes şampiyonluk değil, yarış kazanacak durumda bile değil.

    Vettel le rosberg in aralarında ki fark evrim süresiydi. Birde Webber Rosberg e de Monaco da üstünlük sağladı Vettel ede. Buda farklı bir nokta.

  7. Yaw iyi yada kötü pazar günü oturun çerezinizi kolanızı alın oturun izleyin keyfini çıkarın 😀

  8. ayrıca rosberge bebek;altına bez;ağzına emzik vs vs vs diyende tamda bu zat dı !
    takdiri ilahi adaletin;kudretin;selamatin vede …

  9. herkes yazsın ama sen sus sen bir provakatörsün ahmet kara kardeşim demişti zamanında sana bir zamanlar kedi köpek yavrusumu bunlar birbirine çeksin insan kardeşim insan.sen bir provakatörsün
    babası ne alaka.herkesin yeteneği farklı schumin babası mükemmel bir pilotmuydu yada vasatmıydı yada en doğrusu pilotmuydu..yada sennanın yada prostun yada laudanın.doğuştan gelen genlerle ilgisi biraz vardır ama bu iş:inanç meselesi azim meselesi ve çok çalışma meselesi.

  10. Forza_Jenson avatarı

    Eski takım arkadaşı Webber şu anda nerede?

    Rosberg nerede?

    Mclaren gibi bi takım heikki denen adama 2 sene sabır etti de bu adamı yine de almadı.Mclaren salak mıydı ki almasın. (macca nın adı bu adam ile anılıyordu bi ara ondan dedim)

    Şu an bana göre Schumi pist üzerinde bir çok pilota geçili.Takım arkadaşı kim olursa olsun.Çünkü adamda bi problem var çözemiyor veya çözülemiyor ya da yaşlanmış.Bunu kıstas alıp yok Schumiyi yendi yok şu bu gibi ifadeleri geçiniz.Rosbergle derdim yok ama çok da şişirmeyin yok Schumiyi yenmiş yok Vettel kadar iyiymiş.Babası da böyldeydi 1 galibiyerle şampiyon oldu.Şimdi oğluda aaybnı gazla şişiriliyor.

  11. rosbergin akılda kalmasını sağlayacak tek istatistiği f1 tarihinin en çok 5.lik alan pilotu olmasıdır gerisi hikaye -se -sa larla yorum yapmayın neye göre iyi sutil heidfeld ayarında ortalama bir pilot işte babasından dolayı arada birileri çıkıp gazlıyor bu bebeyi

  12. :))) iyi güldüm mgp yi mclaren ferrari redbulla birmi tuttun yahu,tabi bilemezdi emmee yeni kurulmuş takımdan bir anda ferrari seviyesine gelmesini bekleyemezdi değilmi acaba ferrari den teklif gelseydi mgp ye gidermiydi:) sonra yaşı kaç arkadasım 26 yirmi altı bu yaşa kadar nerdeydi talipleri bak fernando ya bak hamilton a bak vettel e bak raikonen e en genç dünya şampiyonları var önünde çıta bu kadar aşağıdayken rosberg çok geç kalmış çoook f1 camiasının bugüne kadar göremediğini bir senmi gördün adam olacak çocuk misali bi kere startları tam bir acemi nereden yol tutacağını bilmiyor daha. birde altındaki araba mgp nin en iyi en sorunsuz aracı.allahım ya tam komedi hem diyorki schumi nin aracında dengesizlik vardı hemde yok drs çalışmadı yok bilmemne arkadasım tüm yarıs arkasındaydın bütün yarışmı drs n çalışmadı senin.

  13. ben de senin gibi dusunuyorum cogunlukla bence de su an yarişan pilotlar arasıda cok az farklar bulunmakta en iyi pilotlar arasında bahsedilen biri olan alonso bile mesela tam hakimiyet kuramamakta bu yıl massanın alonsonun temposunda gittigi hatta iyi oldugu yarişlar mevcut mesela
    vettel konusunda da sana katılıyorum aracının temposu konusunda 1sn falan onde demek cok iyimser yaklasım ..

  14. efendimayin  avatarı

    Bazıları diyorki ros iyi sürücü olsa iyi takımda olurdu tamamda şuan pilotu olduğu mercedes f1 deki en büyük takım zaten aracın iyi olup olmayacağını nerden bilecek adam ? Mercedes araç yapamadı 2 senedir. Michaeli açık ara yendi yetmezmi? Rosberg en iyi 3 sürücü arasındadır bence.

  15. rosberg önce start almayı öğrensin ondan sonra şampiyonluklara göz diksin.çok yetenekli olsaydı simdiye kadar zaten vettelin hamiltonun alonsonun yerinde olurdu.tek başına hız ne işe yarar ki bunun tipik bir örneği 26 lık rosberg.

  16. Eksik olmuş bence daha iyi Rosberg. Ama altında bunu ispat edecek kuvvette bir araç yok malesef.

  17. Eksik olmuş bence daha iyi Rosberg. Ama altında bunu ispat edecek kuvvette bir araç yok malesef.

  18. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Rosberg'in iyi bir pilot olduğunu kabul ediyorum. Ama 42 yaşındaki Schumacher, şu sıralar Rosberg'e iyi bir rakip olabilir.

    İspanya'daki yarışta Schumacher'le Rosberg'i daha yakından değerlendirdim. Bir kere bu sene Schumacher kalkışlarda Rosberg'den çok daha iyi. Ama İspanya'da atılan 65 TURUN 39'UNDA ROSBERG SCHUMACHER'DEN HIZLIYDI. Geriye kalan 26 turda Schumi hızlıydı. İki pilotun lastik stratejileri aynıydı. Öyleyse Rosberg NEDEN daha hızlıydı?

    Rosberg’in yarışta arka kanadı düzgün çalışmadı. Ama Schumacher de arka kanadı açmadı. Bu açıdan eşitlik vardı. Rosberg’in araç dengesi iyiydi. Ama Schumacher’in aracı daha DENGESİZDİ. Ve Schumacher Rosberg’e geçilmedi. Bu Schumi için iyi haber. Ama Rosberg’in telsizi ve arka kanadı düzgün çalışsaydı belki Schumi’yi geçebilirdi. Kesin değil çünkü DRS olsa bile geçişler zordu.

    Rosberg “Bu sorunları yaşamasaydım zirveye daha yakın olurdum.” diyor. Bence bu lafın hiçbir dayanağı yok. Çünkü MGP’nin hali ortada.

  19. Rosberg oldukça hızlı bir pilot belki de Vettel seviyesindedir; ama sürüşü seyir tadı veren bir pilot değil (belki sonra değiştirebilir bunu ) . Bu da insanların gözünde değerini biraz düşmesine neden oluyor. Mesela Hamiltonun ondan en büyük farkı bu, seyircisini yaptığı sürüşle ateşleyebiliyor ki Vettel de ondan aşağı yanı yok. Bu ikisi aynı takımda olursa ne olur tahmin edemiyorum. Eğer Rosberg bu iki pilotun takım arkadaşı olursa belki hız olarak geri kalmayabilir fakat yine onlardan birşeyler eksiği olacaktır diye düşünüyorum. Buna ister karizma deyin, ister sürüş sitili deyin her ne derseniz deyin.

  20. keyser soze avatarı

    Ben kim iyi kim kötü muhabbetine girmeyeceğim şimdi. Sürekli bu konular tartışılıyor ama herkes aynı fikirlerin etrafında dönüp duruyor. Benim gözümde pistteki pilotların birçoğu yetenekli ama küçük farklılıklar kimilerini daha öne koyuyor kimilerini daha arkaya.

    Bahsedeceğim şey, Vettel'den bahsederken herkes 1 sn hızlı araç lafını kullanıyor. Böyle birşey yok. Tamam sıralama olarak hemen hemen her pistte RedBull favori fakat yarış performansına gelince bu fark yok oluyor. Bu defalarca kanıtlandı. Geçen sene de millet aynı şeyleri söylüyordu. Hatta son yarışlarda yarış öncesinde Ferrari'yi destekleyenler bizim yarış tempomuz RedBull'dan daha iyi diyorlardı. Vettel şampiyon olduktan sonra herkes zaten 1 sn hızlı araçla şampiyon oldu demeye başladı. Bu sene de aynı muhabbetler var. Sizin bu mantığınıza göre Vettel sıralamalarda aracın gerçek gücünü gösterebilirken yarışlarda gösteremiyor. Bence bu durum çok garip.

  21. her iyi pilot şampiyon olabilir ama her şampiyon olan pilot iyi olamaz. vettel iyi bir sürücü ama rosberg hakkında bazıları gerçekten bence haketmediği ifadeler kullanmış. 2008 yılında massa az daha şampiyon oluyordu ama bu demek değildir ki massa süper yetenekli bir pilot yeteneklerinin kısıtlı olduğu gün gibi ortada. ama çalışarak kendini geliştirerek birçok şeyin başarılacağını gösterdi rosberg geçen sene 3 kez podyum gördü bence bu o araçla şampiyonluk kadar değerli bir sonuçtur vettel daha kendini tam olarak göstermedi harkulade hızlı bir arabayla iyi işler yapıyor ama daha işler onun için ters gitmeye başlamadı başlayınca kendini gösterecek şuanda gridde (schumacher'i saymaya gerek onun kendini kanıtlaması gibi bir şey olamaz zaten) bence 2 tane üst düzey pilot var Lewis Hamilton ve Fernando Alonso. vettel,webber,button,rosberg bunlar diğer 2 isimden sonra gelir ama bu demek değil ki bu isimler çok üst düzey bir pilot olamıycaklar daha önlerinde uzun bir süreç var (vettel ve rosberg için) button webber ve massa bunlar sadece hızlı araba ile başarılı olabilirler ama Hamilton ve Alonso kendilerini kanıtlamış zor durumlarda dahi kalitelerini göstermiş berbat araçlarla bile iyi yarışlar çıkarmış isimler şuan vettel daha bu iki isme tam anlamıyla rakip olamadı vettelin heyecanlıyken işleri nasıl mahvettiğini geçen yıldan hatırlıyoruz ve 1 sn yakın hız avantajıyla geçen sene ferrari stratejide hata yapmasa şampiyon olamıyordu bu senede yarım saniyeden fazla hız avantajına rağmen daha yavaş araçla hamilton çinde onu alt etti ve ispanya gibi sıralamarda 1 sn fark attığı rakibi hamilton tarafından az daha geçiliyordu rosberg çok iyi bir pilot olmayabilir(henüz) ama vettelde çok iyi bir değil(henüz). vettel ferrari veya mclaren sürse ne yapardı şuan. hamilton ve alonso gibi mücalede edermiydi.büyük bir soru işareti.???

  22. şunuda ilave etmem gerek.herkesin fikri vardır saygı duyulur yazabilir gayet normal ama vettel ile karşılaştıracaksak eğer.vettel geçen yıl nasıl şampiyon oldu.nico niye olamadı.vettel yağmurlu bir gp de newey tasarrımlı bir araba ile yarış kazandı evvel zaman önce biraz abartılıyor bence.hızlıdır ama ne kadar hızlıdr biliyormuyuz emin değilizçünkü takım arkadaşı webber oda iyi bir pilot ama çok üst düzey değil peki nico nun takım arkadaşı kim.peki.peki.eninde sonunda herhangi bir takımda yarış kazanacak şayet o takım çok iyi ise şampiyonda olacak.ayrıca vetteli yakalamak ondan daha yavaş bir araçla mümkün bence hamilton bunu ispatladı bana göre katalunyada.geçen yılda alonso ispatladı son yarışa kadar kovaladı vetteli.

  23. 2010 yılı içerisinde de söyledim şimdi yine dile getiriyorum.
    Rosberg ' te parlayacak kaporta yok.Schumacher ile zaten kıyaslanması mantıklı değil.
    Schumacher eski zamana kıyasla iyi olduğu söylenemez bu aşikar.
    Adam o yılar test yapıyordu devamlı çalışıyordu araç üstündeydi.
    Şimdi simülatör de çalışması yeteneğini köreltmeye sebebiyet.
    3 sene aradan sonra yeni kurallara alışması yani oryantasyon süreci uzuyor.
    Bu yüzden Rosberg, Schumacher ' i yendi demek anlamsız oluyor.
    Neyse konumuz Schumacher değil.

    Allah hepimize uzun ömür versin, sizlerde bizlerde burada olacağız ve Rosberg ' in neler yapıp yapamadığını göreceğiz.
    Rosberg ' in kazanacağı şampiyonluk 2 ' yi geçmez.Fazla bile söyledim biliyorum.
    Adam olacak çocuk bokundan belli olur derler.
    Bu kumaş vettel ' de var ama Rosberg ' te maalesef yok ister kabul edin isterseniz hırsınızdan tekrar yazın.

  24. Hızın yanında kontrolde gerek doğru diyorsun.
    Ferrarinin Alonso aşkını görüyorsunuz Rosberg oraya giderse dediğin gibi 2. pilot olarak atanacakdır.

    Vettel ve Rosberg'i çok abartıyorlar doğrudur.
    Şuan gridde en hızlı 2 pilot Hamilton&Alonso'dur.(Kişisel fikrim saldırmanyın)
    En iyi pilotlar Schumacher-Hamilton-Alonso dur.(Kişisel fikrim saldırmanyın)

    Madem Vettel çok iyide yarış bittiğinde tur bindirdiği Alonso'yu yarışın başında geçemedi ???
    Rosberg'e birşey diyemeyeceğim şimdi adamın eline hızlı bir araç geçmedi e bakın bakalım elinde hızlı araç olmayıpta iyi şeyler yapan biri varmı ?

    Rosberg çok iyi bir pilot ama Legend serisinde değil…

  25. Hızın yanında kontrolde gerek doğru diyorsun.
    Ferrarinin Alonso aşkını görüyorsunuz Rosberg oraya giderse dediğin gibi 2. pilot olarak atanacakdır.

    Vettel ve Rosberg'i çok abartıyorlar doğrudur.
    Şuan gridde en hızlı 2 pilot Hamilton&Alonso'dur.(Kişisel fikrim saldırmanyın)
    En iyi pilotlar Schumacher-Hamilton-Alonso dur.(Kişisel fikrim saldırmanyın)

    Madem Vettel çok iyide yarış bittiğinde tur bindirdiği Alonso'yu yarışın başında geçemedi ???
    Rosberg'e birşey diyemeyeceğim şimdi adamın eline hızlı bir araç geçmedi e bakın bakalım elinde hızlı araç olmayıpta iyi şeyler yapan biri varmı ?

    Rosberg çok iyi bir pilot ama Legend serisinde değil…

  26. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar
    -Iyi pilot KENDINI IYI ARACIN ICINE YERLESTIRMEYI BILEN PILOTTUR.
    -Rosberg efendi bilmem kac senedir F1 in icinde bilmem kac 10 larca GP de yaristi.
    -Hala IYI BIR ARACIN KOLTUGUNDA degilse bu onun maksimum derecede beceriksizligini gösteriyor.
    -Bu nedenle VETTEL ile NICO kiyaslanamaz bile. Asagi bakin lütfen
    -VETTEL 2010 F1 Sürücüler Sampiyonu, NICO, F1 de en cok yarisa katilip yaris kazanamama rekorunun en önemli adayi :))

  27. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Tipik Alman milliyetçiliği…
    bence Vettel dahil Almanların hiçbiri (SHUMAYER HARİÇ) en iyilerle anılacak kadar iyi değil.Şu anda f1 pistlerinde iki ayrı pilot varki: biri ALONSO digeri ise HAMİLTON dur.Güzel sıfatlar yakıştırarak birilerini onların yanına almak gerçeğin inkarı olur.Eşit araçlarla bu iki pilot birbiri hariç herkesi geçerler.

  28. yok canım diye başlayan karşı çıkan.vettel yarış ve yarışlar kazandı nico bir yarış bile kazanamadı diyen.takım arkadaşını 24 yarışın 20 sinde mağlup eden ama kimilerine yaranamayan.berbat mgp ile geçen yıl 3 kez podyuma çıkan ama kaale alınmayan.hızlı olduğu kimilerince kabul edilmeyen hatta hatta kendisine ağza alınmayacak laflar edilen.hatta varlık içinde yetişmiş şımarık denilen ama hiç bir zaman başkalarına üstünlük taslamamış kendini ve kişiliğini mükemmel derecede olgunlaştırmış saygılı ve işini yapan aldığı paranın hakkını sonuna kadar veren bir pilot
    ama bunların hiç biri yeterli değil kimilerine göre süperman olması lazım galiba

  29. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    en iyi pilot kriteri kişiye göre değişebilir.her pilotun kendine has iyi özellikleri var. bana göre safkan yarışıçı olandır. lewisi tek geçerim. sonra diğerleri konuşulabilir.rosberg kesinlikle iyi pilot. ferrarinin teklif etme durumu varsa hiç düşünmesinler ama orda bazılarını üzebilir 😀

  30. efendimayin  avatarı

    Vettelin 2009 da sürdüğü redbulla bile rosberg şamopyon olur rosberg vettelden daha iyi.

  31. Aynen katiliyorum Berger`e..

  32. Yaw berger git mangal yak sosis pişir yanınada soğuk bira aç yarışları izle yorum yapma.
    Kariyeri bir hiç olan rosbergi vettele bir görmek aslında hiçbirşey görmemektir.
    Olay sadece hızlı araca sahip olmak demek değil
    Schumi şampiyon olduğu yıllarda hem en hızlı ve en kusursuz araca sahip değildi.
    Geçen yıl weberde en hızlı araca sahipti ama şampiyon olamadı, vettelde olamıyordu ancak ferrarinin pit ekibine dua etsinler.
    Nerdeyse kendilerinden 1 saniye daha yavaş olan alonsoya şampiyonluğu kaptırıyorlardı.
    Bu rosbergi fazla abartmayın. Seneye ferrariye giderse 2. pilot olarak hayatına devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir