Bridgestone, Oluksuz Lastik Endişelerini Önemsemedi

yazar:

kategori:

Bridgestone, bazı pilotların oluksuz lastikler hakkında endişelerini dile getirmesini önemsemedi ve oluksuz lastiklerin soğukken kullanımı konusunda büyük gelişim kaydettiklerini söyledi.

Pedro de la Rosa, Nico Rosberg ve David Coulthard gibi isimlere son olarak Michael Schumacher katılmıştı. Bu pilotlar lastik ısıtıcıları olmadan oluksuz lastikler ile pitten çıkıldığında aşırı hız farkı nedeniyle güvenliği tehdit edici durum ortaya çıktığını savunmuştu.

Ancak Bridgestone Teknik Sorumlusu Tetsuro Kobayashi bu hafta Barcelona testlerinde oluksuz lastiklerle önemli gelişim kaydettiklerini savundu.

Kobayashi "Oluksuz lastikler ile sürüş ilginçti ve performanslarından memnunuz. Gelecekte lastik ısıtıcı battaniyeler olmayacağını bildiğimiz için lastikleri ısıtma durumu daha da geliştirildi."

"Buraya 3 farklı oluksuz lastik getirdik ve özellikle takımlar farklı aerodinamik konfigürasyonlar ile çalıştığı için yapılacak çok iş vardı."

"Burada 4 gün içerisinde analiz etmek için çok iyi veriler topladık ve bu gelecek adımı geliştirirken dikkatli şekilde incelenecek."

"Takımlar da bu verilerden faydalanacaklar. Pilotlar artık 2009 kurallarına göre daha düşük downforce ve lastik ısıtıcı battaniyeler olmadan Formula 1 aracını sürüş konusunda daha fazla bilgiye sahipler."

"Oluksuzlar ile gelecek testte daha da gelişim göstermeyi beklemeliyiz ve bu testler temmuzda Jerez’de planlanıyor." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir