Takımlar: İspanya Yeni Kurallardaki Başarıyı Kanıtladı

yazar:

kategori:

Geçişin pek mümkün olmadığı Barselona pisti, yeni kurallar için bir test yeri olarak görülüyordu ve yarış içerisinde 60 geçiş olması bu pist için bir rekor oldu.

Renault’tan Eric Boullier “Ben en başından beri taraftarı olmasam bile yeni kuralları destekledim. 2010’da padok dışındayken hep geçiş ve aksiyon eksikliğinden şikayet ediliyordu.”

“Bu yüzden bana göre başarı oldu. Ancak pit alanında benim için ve mühendislerim için baş ağrısı oluyor.”

“Sadece şov amaçlı kurallar koyulmadı. Sporun yerine çok fazla gösterinin gelmesinden endişeleniyordum ancak hâlâ iyi bir spora sahibiz ve aksiyon devam ediyor. Daha fazla şov var ve sportif tarafı koruduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

Red Bull’dan Christian Horner “Kuralların çalıştığını düşünüyorum. Barselona’da sonuç hep belli olurdu. İlk virajda sonuç genelde belli olurdu. Burada 2 sene önceyi hatırlıyorum. Seb çok iyi sürmüştü ve tüm yarış boyunca Felipe Massa’nın egzozuna bakmıştı. Tek bir pitte geçme şansı vardı.”

“Şimdi dinamikler değişti ve burası geçiş için çok zor bir yer olmasına rağmen heyecan dolu yarış oldu. Kuralların buna katkısı çok fazla oldu. Umarım kurallar değişmez.” dedi.

Mercedes’ten Norbert Haug “Ben zaten kuralların başarılı olduğunu düşünüyordum. Bazıları çok fazla karışık olduğundan şikayet ediyordu ancak bana göre kurallar harika ve % 100 çalışıyor. Kurallarda tek hata var. O da gümüş araçların önde yer alıyor olmaması.” dedi.


Yorumlar

  1. Mercedes bu sezon da kendi gücüyle ön sıralarda olmaycak gibi; ama FIA'nın getireceği şu yasaklamalar sayesinde bir anda kendisini ön grupta bulabilir.

  2. Haug bu işin F1 kuralları ile olmadığını araçlarının tırt olduğunu halen anlamamış. Önde olmak için kurallar değil zeki bir ekip gerekiyor.
    Ha fiadan şunu beklersen kural olarak; gümüş oklar uarışa 20 saniye önde başlayacak ozaman önde bitirme ihtimali olabilir!!!
    kesin değil yani olabilir 🙂

  3. Alonso'nun tur yemesinin kurallarla hiçbir ilgisi yok. Adamı 27 tur (neredeyse yarışın yarısı) aynı lastikle götürmeye çalışan Ferrari'de kabahat.

  4. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Haug efendi gel seninle rus ruleti oynayalım 🙂

  5. evet sportifliğini koruyor bu nedenle çok iyi bir kalkış ve devamında çok iyi bir yarış çıkaran alonso tur yiyor. adamı sevmiyorum ama bu da haksızlık yani

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir