Massa: "Sert Lastiklerde Sadece Red Bull ve McLaren Başarılı Oldu"

yazar:

kategori:

Pirelli, Barselona’ya yeni tip sert lastikler getirdi ve bu hamurlarla dayanıklılığı arttırmayı hedefledi ama bazı pilotlar, ilk turlarında lastikleri ısıtmakta güçlük çektiler ve performans elde edemediler.

Massa: “Sert lastikleri taktığımda aracı sürmek neredeyse imkânsızdı. Kazandığım yerleri kaybettim, sonrasında da spin attım ve bitimine birkaç tur kala vites seçimi yapamadığım için aracı pist kenarına park etmek zorunda kaldım. Bu arada Fernando, 40 turluk bir süreçte lider konumdan, tur yiyen konuma düştü ve bu inanılmaz bir şey. İspanya için şunu söyleyebilirim: Görünen o ki sadece Red Bull ve McLaren, sert lastikleri düzgün çalıştırdı”

Sert lastikler, Britanya GP’ye kadar kullanılmayacak ve aradaki yarışlarda Massa’nın da ümitlerini arttıran yumuşak hamurlarla piste çıkılacak.

Massa: “Monako’da Perşembe günü serbest antrenmanların başlamasıyla bizim için daha iyi çalışması gereken Pirelli’nin yumuşak ve süper yumuşak lastiklerini kullanacağımız 3 yarışlık seriye başlıyoruz. (Lastikler) aracımızın karakterine kesinlikle uygun; bu da olumlu bir şey.”

Brezilyalı pilot, Monako’da lastikler sayesinde gösteriye yine heyecan katılacağına inanıyor.

Massa: “Önünüzdeki araç aşınmış lastikleriyle sıkıntı yaşadığında, zayıf çekiş elde edecek ve hatta tünelin ardından şikanın çıkışında çekişiniz yoksa, Tabac öncesinde yerinizi kaybedersiniz. Bozulmanın bu pistte önemli bir rol oynayacağına inanıyorum”


Yorumlar

  1. Massa sen hiç birini kullanamadın

  2. konu dışı ama yariş esnasında canlı olarak pilotların hangi lastiklerle yariştigı (livetiming de arada bilgi geçiyo ama cok az detay var orada) o ana kadar pitlerde ne kadar zaman geçirildigi ve o ana kadar attıgı tum turların zamanlarına ulaşabilecek bir yer varmı

    bi fikrim var yariş esnasında trf1 chat imkanı saglayabilir belki yariş hakkında yorum falan olur bilgi paylaşılır ama bi sorunda var tabii yarişin getirdgi heycanla beraber ortamın gerilmesi tehlikesi ve kufurleşmeler tabiiki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir