İspanya Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld

 

 

Tribünler düzenli olarak doldukları için İspanya GP’nin kendisine özel bir havası var. Taraftarlar mükemmel bir atmosfer oluşmasını sağlıyor ve biz de bu durumdan bir dereceye kadar etkileniyoruz.

Katalunya pistinde yüzlerce yarış ve test turu atmış olsamda hiç sıkılmıyorum. Genellikle testlerde oluşturulan setuplar yarış zamanı işe yaramıyor. Bu hava koşullarından ya da pist koşullarından kaynaklanabiliyor çünkü yarış hafta sonlarında piste testlerde olduğundan daha fazla lastik yapışıyor.

Şu anda herkesin cevaplanmasını istediği soru: İlk 3 denizaşırı yarışın ardından BMW Sauber F1.08’deki yeni parçaların ne kadar iyi çalışacağı. Ben de gösterdiğimiz gelişim rakiplerimizden daha mı fazla görmek istiyorum. Ne olursa olsun Avustralya, Malezya ve Bahreyn’deki kadar güçlü olacağımızı düşünüyorum.

Robert Kubica

 

 

İlk 3 denizaşırı yarıştan daha tahmin edilebilir bir yarış olacak. Bu yarıştaki koşullar tamamen farklı. Tüm takımlar Barcelona pistlerini avuçlarının içleri gibi biliyorlar çünkü burada çok fazla test yapıyoruz. Bu yüzden burada farkın önceki yarışlara oranla daha da az olmasını bekliyorum.

Herkes sezonun ilk Avrupa yarışına yüksek performans ile gelecek. Herkesin gelişim gösterilmiş bir araç ile geleceğini düşünüyorum. Ancak bu bizimde BMW Sauber F1.08’den maksimumu almaya çalışacağımız anlamına geliyor. Eğer bunu başarabilirsek, ki son Barcelona testlerinden sonra buna eminim, yine ön sırada mücadele ederiz. Benim amacım takımım ve kendim için mümkün olan en fazla puanları kazanmak için iyi sonuç kazanmak.

Mario Theissen

 

 

BMW Sauber için sezona kitap gibi bir başlangıç oldu. Geçen sene olduğu gibi artık 3. büyük takım değiliz ve sezonun ilk 3 yarışında ilk 3 takım arasındaki konumumuzu iyi oluşturduk. Mün,h ve Hinwil’deki çalışanlarımız sevindiler ve bu onlar için teşvik edici oldu.

Denizaşırı 3 yarışın ardından 3 haftalık tatili Avrupa yarışlarının ilki İspanya’ya yoğun şekilde hazırlanarak geçirdik. Barcelona’daki yarış sezona 2. başlangıç gibi. 2008’de ilk defa Formula 1 İspanya’da rahatça hazırlanacak: tırlar ve misafir tesisleri sadece büyük etki uyandırmıyor aynı zamanda, en önemlisi,  zamandan tasarruf ediyoruz.

Katalunya pisti bir dizi gereksinimi olan bir pist ve takımlar burada sık sık test yapıyor. Burası rekabet ölçümü için bir mukayese yeri. Burada biz dahil tüm takımlar gelişim gösterecekler. Yarıştan sonra durumun ne olduğu konusunda daha iyi bir fikir ortaya çıkacak.


Yorumlar

  1. gökay kara avatarı

    herşeye rağmen ben bmw yi gönülden destekliyorum bu başarının bu kadar kısa zamanda gelmesi çok ii bi sonuç ne polemik ne pilot tartışması var onlarda herkes takım için çalışıyor ve teknolojik imkanları harika umarım harika işler çıkartırlar ve bence bu sene bi kaç zafer kazanmalılar. çok sempatik ve seviyeli bi takım ve gün geçtikçe taraftarları artıyor gönülden başarılar diliyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir