İspanya Öncesi Mclaren Mercedes

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton

 

 

Bu hafta başında Katalunya pistinde test yaptın. Pistin karakteristikleri MP4 23’e uyuyor mu, rekabetçi olmayı bekliyor musun?

Lewis Hamilton: Tüm takımlar sürekli gelişim gösterdikleri için bunu tahmin etmek zor. Burada kış testleri olumluydu ve bu hafta da oldukça fazla tur attık. Burada rekabetöi bir araca sahip olduğumuzu hissediyorum: araç iyi çalışıyor.

Bu yarış için bir dizi yeni parça var ve bu hafta bunları test ettiğimizde olumlu sonuçlar aldık ancak bu konuda tek değiliz. Katalunya pisti mükemmel bir pist ve bunu takvimden asla kaybetmemeliyiz. Her zaman rekabetçi yarış oluyor burada ve mükemmel atmosfer oluşturan heyecanlı taraftarlar var.

Bu yarışta anahtar mücadeleler nerelerde oluyor?

L.H.: Katalunya pisti mühendisler ve pilotlar için mücadeleci bir pist. Geçen seneki yarış öncesi karakteristik olarak biraz değişti. Burada en önemli noktalardan birisi çeşitli virajlarda iyi bir denge bulabilmek.

2. viraj büyük bir viraj ve hem sürücü hem de setup açısından  iyi bir mücadele sunuyor. Pistin son bölümünün sıkıştırılması ile artık dengenin daha iyi olması gerekiyor çünkü böylece hızlı virajlarda iyi performans gösteririz ve yavaş virajlarda çekiş iyi olur. Çeşitli farklı mücadele alanları var ve teknik olarak ilginç bir pist.

Bahreyn yarışının ardından zamanını nasıl geçirdin?

L.H.: Son yarıştan sonra oldukça yoğundum. Zamanımın bir bölümünü Mclaren Teknoloji Merkezinde, bir bölümünü PR Organizasyonlarında geçirdim. Zinde kalmak için çalışmalar yaptım ve daha Barcelona testlerine katıldım. Daha sonra evime gittim. Bu boşlukta zinde kalmak için bazı fırsatlarımız oldu.

Heikki Kovalainen

 

 

Heikki, bize Katalunya pistinin temel karakteristiklerinden ve neden takımlar ve pilotlar için bu kadar tercih edilir bir pist olduğundan bahseder misin?

Heikki Kovalainen: Burası muhtemelen Jerez’le birlikte kullandığımız en önemli test pistlerden birisi. Gerçek performansı ölçüyor. Burada hızlı olmak için araçta iyi bir aero performasına sahip olmanız gerekiyor. Burası aero paketinin ne kadar iyi çalıştığını bize gösterdiği için sürekli buraya geliyoruz.

Aynı zamanda bazı sert fren noktalarına sahip. Bu bakımdan bu bölümü geliştirmek için de iyi ve bazı virajlarda aracın dengesini anlamak için iyi. Yine yavaş virajlarda aracın yön değişiminde nasıl davrandığını görebiliyoruz. Çeşitli özelliklere sahip ve herşeyi test edebilirsiniz. Ve genel olarak hava koşulları iyi oluyor.

Burası karakteristik olarak hızlı virajlı bir pist, bunlar geçiş için en iyi yerler mi?

H.K.: Bence 1 numaralı viraj en iyisi çünkü yeni virajda aracın arkasına çok yaklaşabilirsiniz yavaş olduğu için. Zor olmasının yanında 5. virajda da geçişi düşünebilirsiniz ve eğer 9. virajda iyi olursanız 10. virajda da düşünebilirsiniz.

Bahreyn Yarışından sonra zamanını nasıl harcadın?

H.K.: Genel olarak bu yarışa hazırlanmakla geçti çünkü çok büyük ara vardı ve zindelik seviyesini arttırmaya çalıştık. Bazı güç ve hız çalışmaları da yaptık. Bu öncelikli konuydu. Bir kaç gün Woking’e gittim ve mühendislerimle zaman geçirdim. Bunların dışında pek özel bir şey yok, sadece bu yarışa geldiğimizde nerede olduğumuzu garanti altına almaya çalıştık ve hafta sonu için iyi bir başlangıç noktası oluştu.


Yorumlar

  1. Evet Catalunya pisti test yapmak için ideal bir pist pilotlarımızın dediği gibi. Hızlı virajları var yavaş virajları var uzun ve kısa virajları var tümsekleri var. Az kasmamıştım TOCA Race Driverda Alfa Romeo ile Catalunyayı kazanmak için. 😀

  2. haber için teşekkürler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir