Button: Pol İçin En İyi Şansımız Monaco

yazar:

kategori:

Bu sene sürekli olarak pol pozisyonunu kazanan Red Bull, sıralamalarda açık bir şekilde rakiplerine göre üstün durumda. Button, diğer pistlere göre tamamiyle farklı aerodinamik gereksinime sahip olan Monaco’nun kendilerine şans verebileceğini düşünüyor.

Button’a Mclaren’in Red Bull’u yakalamak için gelişip gelişmediği soruldunda “Hayır. Sıralamalarda çok hızlılar. Kimse bunun nedenini bilmiyor.”

“Bizden daha fazla yere basma gücüne sahip olduklarını düşünüyoruz ve sıralamalara bakarsak 30 derece daha fazla yere basma gücüne sahipler. Bunu 5-6 yarışta azaltamazsınız.”

“Monaco gibi olağan üstü durumlar dışında sıralamalarda onları geçebileceğimizi düşünmüyorum.” dedi.

Button, geçen seneki Japonya GP’den beri takım arkadaşı Hamilton’un önünde tek bir kere yer almasına rağmen sıralamalardaki gelişiminden memnun olduğunu söyledi.

Button “Sıralamalarda gerçek anlamda rahat olacağım bir araç için takımla çalışmayı istedim ve sınırları zorlayabildim. Bu yüzden oldukça mutluyum.”

“Bu sene durumumuz 4-1 ve buna bakarak harika olmadığını söyleyebiliriz. Ancak aslında çok mutluyum.”

“Son yarışta beni 0.3 sn ile geçti. Sıralamalara kıyasla benim önümde ancak araç içerisinde artık daha rahatım ve sıralamalarda bu sene daha istikrarlıyım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. petrov ya da heidfeld'i pole'de görürsem şaşırmam 😛

  2. kanada için bir şansları olabilir. monaco'da red bull polü rahat alır. bu yıl kubica da yok.

  3. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    taktiksel bir konuşma olmuş bence

  4. rocco junior avatarı

    Kanada ve İtalya ama gelişip fark 0.2 0.3sn civarına çekilirse bu tip pistlerde mümkün.Yoksa taktiğe kalıcaksa her yarış lastik korumaktı yarışa yönelik ayarlardı imkansız.Yeni lastikler bu yüzden 1snlik sıralama farkını olanaksız kılıyor.

  5. En iyi şansları buysa hiç pol alamayacaklar demektir…

  6. zaten ikisi yarışacaklar başka pilot yarışmayacakmış duyduğumuza göre

    yürü ve difizör şampiyonu kim tutar seni.

  7. Mavi yeşil ne kadar buton varsa hepsine bas ve al pole ü Button. Ha sen ha Lewis fark etmez bu yarış duble bekliyorum, okadar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir