Alonso: "Ferrari Daha Hızlı Tepki Vermeli"

yazar:

kategori:

Monaco’da konuşan Alonso “Takım içerisinde biraz yeniden organize olmamız gerektiği doğru ve bunun hızlı bir şekilde yapabileceğimize eminim çünkü daha fazla zaman kaybedemeyiz.”

“Şampiyonluk mücadelesi verebilmemiz için daha hızlı bir araca ihtiyacımız var veneler yapabileceğimizi göreceğiz. Gelecek sene daha iyi bir performansla başlamamız gerekecek çünkü 2010 ve 2011’de sene başında çok fazla puanlar kaybettik.” 

“En önemli şeylerden birisi henüz 5. yarışı tamamlamış olmamız. 5. yarıştan itibaren şampiyonaya güle güle denmez. Durumu geliştirebileceğimizden ve iyi sonuçlar alabileceğimizden emin olmalıyız.”

“Ben işlerin tersine dönebileceği konusunda iyimserim ancak hemen hızlı bir araca sahip olmamız lazım. Şu an şampiyonluk mücdelesi konusunda zorlanıyoruz.. 5 ya da 6. sıra mücadelesi veriyoruz ve savaşmamız münkün değik. Daha çok zaman var ancak önümüzdeki araçlarda daha iyi bir araca sahip olmamız lazım.” dedi.

Alonso ayrıca takımın yeniden yapılanmasına destek verdiğini açıkladı.

Alonso “Takımın yaptıklarına güveniyoruz ve Stefano’nun kararlarına tamamiyle güveniyoruz. Ferrari için de en iyisi bu. Bugün daha iyi bir atmosfer hissettiğimizi söyleyebilirim. Pistteki ve takım içerisindekiler arasında ilerleme oldu ve olumlu atmosfer var.”

“Alınan tüm kararlar takımın iyiliği için ve bunun da o kararlardan birisi olduğuna eminim. Bu karara güvenim tam.” dedi.

İspanya’da yarış galibinden ve ikincisinden tur yiyen Alonso, Monaco’da daha güçlü olacaklarını düşünüyor.

Alonso “Monaco çok farklı bir pist ve her zaman sürpriz olabilir. Williams’ın 2004/2005/2006’da çok güçlü olduğunu hatırlıyorum. 2008’de bile Rosberg burada çok iyi bir yarış çıkarmıştı.”

“İspanya’da rekabetçi değildik ancak burası tamamiyle farklı bir pist bu yüzden elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Aerodinami bu pistte biraz daha önemsiz bu yüzden iyi bir hafta sonu geçirmeyi umuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Ahh alonso ah.Bence bırak bu seneyi,keyfini cıkar gez,toz heryeri arada yarıslara cık kafana göre takıl.Bu sene takım off olmuş durumda mümkün değil performans çıkarmak.Bırak şampiyonluğu yarış kazanabilirsen öp başına koy.

  2. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Elbette yapabilir ama bu her zaman yanında riskleri de getirir.
    McLaren kış testlerinde nerdeydi şimdi nerde ama hala o noktalarda kalabilir her yarış tur yiyebilirdi.
    Bu Ferrari ve McLaren için çok kabul edilemeyecek birşey.
    Bazen bu kumar tutar ama tutmazsa kötü olur.
    Ferraride garanti oynamayı seçti ama görünen o ki değişim şart.

  3. Mclaren nasıl gelişiyorsa ferrari de yapabilir. eldeki şasiyi çöpe atıp yep yeni şasi getirebilecek bütçeleri var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir