Heidfeld, Çekiş Kontrolün Yasaklanmasını Olumlu Bir Gelişim Olarak Görüyor

yazar:

kategori:

2008 Formula 1 sezonunda bütün araçlar aynı elektronik sisteme sahipler ve bunun yanında çekiş kontrol sisteminden yoksunlar. BMW Sauber F1 Team pilotu Nick Heidfeld duruma alışmayı başardı ve pist üzerinde nelerin değiştiğini anlattı.

Nick, çekiş kontrol sistemi olmadan yarışan yeni pilotlardan birisi değil. Formula 1 kariyerinin erken yıllarında Alman pilot ayağının duyarlılığını bu konu üzerinde yoğunlaştırmıştı.Bu sebepten dolayı Nick teknik yürürlükteki değişiklikten dolayı mutlu görünüyor.

" Aracı tekrar ayağımla kontrol edebilmek gerçekten eğlenceli. Viraj çıkışlarında bu çok önemli: viraj çıkışlarında hızlanma konusunda en ideal hassasiyeti yakalamanız gerekiyor. Formula 1’de yeralan pilotlar bu değişikliğe zaten hazırlardı, bunun yanı sıra Formula 3 ve GP2’den gelen genç pilotlar çekiş kontrol sistemi olmadan bu deneyimi daha önce hiç yaşamamışlardı."

" Bununla birlikte bu sadece sürücüler arasında olan bir rekabet değil. Mühendisler ve teknisenler bu yeni mücadele ile yüz yüzeler. Bir başka konu ise lastik gelişimi, elektonik ayarlamaları devam ettirmek zorundasınız çünkü kayganlık farklılaşıyor ve pistteki kauçuk miktarı artıyor. İnanılmaz karmaşık bir mesele ve mühendislik çalışmalarında kusursuz ortak noktanın bulunması gerekiyor. Çekiş kontrol sisteminin yasaklanması bu durumdan birisi ve çok hoş karşıladığımı söyleyebilirim."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir