Monako GP İddaa Programı ve Yorumları

Bu hafta sonu derecelere çok girmeyeceğim. Çünkü cadde pistinde dengeler çok değişiyor. Hızlı aracın avantajı azalırken mekanik yol tutuş, araç içinde kendine güven ve trafik ön plana çıkıyor.

Diğer yarışların aksine burada daha farklı bir sıralama izleyeceğiz. Lastikleri saklayıp saklamama konusunda stratejinin yanı sıra sıralamanın son seansında bazı takımların, eğilimin aksine bir yön seçmelerini de bekliyorum.

Program için TIKLAYINIZ

 

Sıralama

Açıkçası sıralama, yarışa kıyasla daha az zorluyor insanı ama yine de trafikte neler yaşanacağını bilemeyiz. Öndeki takımlardan kaza bela olmaması halinde son seansa kalmaları gerçekçi bir beklenti olur. En azından öndeki 3 takımın iki pilotunu da son 10’a sokmalarını bekliyorum. İlk bakışta Alonso, Hamilton ve Vettel favori gibi görünüyor ama son seansta kimin ne taktik deneyeceği net değil. Çok yakın olacağı belli. Beklenti sıramı söylemem gerekirse Alonso-Vettel-Hamilton… İspanyol pilotun oranı şimdilik 8 görünüyor ve denenebilir.

Yarış

Sıralamanın son seansında kimin ne deneyeceğini bilemiyoruz. Lastikler konusunda ilginç şeyler denenebilir. Açıkçası son seansta süper yumuşak yerine normal yumuşakları deneyenleri görebiliriz. Bunu ön grupta yapacaklarını beklemiyorum. O yüzden yarışı kazanabilecek isimlerin birbirlerine benzer şeyler deneyeceklerini bekliyorum. İlk virajdan 1. çıkanın kesin kazanacağı yarış olmayacaktır. Takımlarda lastik konusunda öyle göze batan bir artı veya eksi görülmedi. Strateji ve limitlerde giderken konsantreyi kaybetmeyen kazanacak.

Pilotların antrenmandaki turlarını takip etmesi kolay değildi. Kimin trafiğe takıldığını, hangi turlarda hakimiyetlerin nasıl olduğunu görmesi zordu. Genel olarak uzun sürüşlerde Vettel ismi yine ön çıkıyor. Oranı şimdilik 1,50 görünüyor. Monako gibi bir yerde bu riske girilmez. Biraz da sizin içgüdüleriniz devreye giriyor burada.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber) : Vettel burada da 1.50 görünüyor şimdilik. Yine riske değmez.

Grup B (Button-Heidfeld-Massa-Rosberg) : Renault, Boullier’in açıklamalarındaki kadar iyi görünmedi. Ne uzun ne de kısa sürüşlerde iyi değiller. Button’un da dereceleri bu grup için yetersiz görünüyor. Mercedes’te de uzun sürüş görevi Schumacher’de anlaşılan, Rosberg kısa çalıştı. İbre Massa yönüne kayıyor burada. Kendine geleceğine inanıyorum

Grup C (Kobayashi-Perez-Petrov-Schumacher) : Hem Mercedes hem de Schumacher, bu grupta farklı duruyor. Tecrübe konusunda tartışılmaz. Az olan Perşembe çalışmaları da bu grubun önünde olacağını gösteriyor. Konu sadece “1.80 orana değer mi?”de kilitleniyor. Size kalmış

Grup D (Alguersuari-Barrichello-Buemi-Sutil) : Çalışmalara bakınca Buemi, diğerlerine göre daha iyi görünüyor. Ama Barrichello, tecrübesi ile başına bela olabilir. Sıralama sonuçlarında Brezilyalı pilotun bu grubun önünde yer almasını bekliyorum ama yarışta, bu sefer İspanya’daki hatalarını yapmayacağını düşündüğüm Buemi-Toro Rosso ikilisinin damalı bayrağı burada en önde geçeceğini bekliyorum.

Grup E (Di Resta-Glock-Kovalainen-Maldonado) : Maldonado, hafta sonuna sürpriz bir giriş yaptı. Bu gruptaki tek rakibi ise yine bir çaylak olan Di Resta. Açıkçası Force India pilotu, daha istikrarlı ve hataya daha az eğilimli. Beklentim İskoç yönünde

Grup F (D’Ambrosio-Karthikeyan-Liuzzi-Trulli) : Lotus Team’in, yeni takımlar arasından artık çıktığını biliyoruz. Burada da bir şey değişmeyecek. Başına bela gelmemesi halinde Trulli zorlanmaz.

Oynanabilecek kupon : Massa (Grup B) – Schumacher (Grup C) – Di Resta (Grup E) – Trulli (Grup F) : 23.34

Bol şans

Gökhan KAMİL


Yorumlar

  1. kobayashi varken o grupta işi zor di restanın

  2. Kazım ÇOKYAVAŞ avatarı
    Kazım ÇOKYAVAŞ

    Perez'in kazası nedeniyle Schumacher'in favori olduğu C grubundan yapılan tüm tahminleri sanırım 1 oranla değerlendirecekler. Bu grup bahse kapatılmış durumda.
    Vettel'in oranı iyi değerlendirilmeli 1,75 fırsat…

    Button'un grup oranı 1,02 ye düşürülmüş!!!
    ben yarışı tamamlama bahsi olsa ve bu Button için 1,02 olsa yinede şu an oynamazdım…

    diğer favorileriminde oranı düşürülmüş:
    Grup D. Pastor Maldonado 3'ten 1,45e
    Grup E. Rubens Barrichello 3,25'ten 1,9'a…

    aslında her hafta Vettel galip gelir oynamayı yeterli görüyorum
    Gruplarda antrenman ve sıralamalar neticisinde verilen oranlar çokta önemli değil üstelik en az MBS 3…
    Düşük oran için oynamaya değmez…

  3. Kazım ÇOKYAVAŞ avatarı
    Kazım ÇOKYAVAŞ

    Grup A. Sebastian Vettel
    Grup B. Jenson Button
    Grup C . Michael Schumacher
    Grup D. Pastor Maldonado
    Grup E. Rubens Barrichello
    Grup F. Jarno Trulli

  4. alejandro07 avatarı

    Arkadaşlar sıralama tur'u için yardım istiyorum.
    Bana qöre ; Vettel-Alonso-Hamilton-Webber.Bu 4'ünden 1'i ilk sırayı alacak qibi ama hanqisi…

  5. gecen hafta cumartesi sıralamardan once heidfeld vettel button ve sutil olarak 9oran tutturdum bugunde size yaptıgım banko kuponu veriyim

    Grup A Vettel
    Grup B Button
    Grup C Schumacher
    Grup E Di Resta
    Oran : 7.1 2misli 14TL.

  6. bence sıralma vettel guruplar Hamilton,massa, Schumacher,Sutil,Maldonado,turilli olur sutil bu pistte hep iyi oldu.

  7. kan mevsimi avatarı

    sıralama konusunda kesinlikle size katılıyorum.oranınında yüksek olması çok cezbedici.
    yarışta ise hem ferrarinin pit ekibinden dolayı hemde strateji uzmanlarının kafalarının çalışmayışından dolayı 1.olabileceğini sanmıyorum ve burda yakıtına redbull koyan vettel ön plana çıkıyor.nese herkese başarılar umarım yarışı vettelen farklı biri alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir