Hamilton Bu Sefer Toro Rosso Sürücülerini Şikayet Etti

yazar:

kategori:

Monaco’da ilk antrenmanların ardından konuşan Hamilton, Toro Rosso sürücülerinin kendisine zaman kaybettirdiklerini söyledi.

Hamilton “Bu tür şeyler olmamalı çünkü onlar kardeş takım olarak görülmüyorlar, öyle değil mi? Son yarışta öyle bir şey oldu. Bir anda önüme atladılar ve bu daha fazla fark olmasına neden oldu. Sebastian ile farkı kapattım ve ardından fark açıldı. Onun geçmesine izin verdiler ve bir kaç virajda beni tuttular.”

“Eğer böyle olmaya devam ederse ceza verilmeli. Şikayet etmiyorum ancak bundan takımıma bahsettim bu yüzden FIA’ya gidip hakemleri bundan haberdar etmek onlara kalmış.” dedi.

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner ise suçlamaları kabul etmedi ve “Toro Rosso sürücüleri bizim sürücülerimiz tarafından da sık sık şikayet ediliyorlar. Takımlar arasında herhangi bir görüşme olmuyor. Her iki takım bağımsız olarak çalışıyor. Bir diğer takıma yardım etmek için taktikler yok.” dedi.

Hamilton yarıştan sonra Michael Schumacher’in de kendisini engellediğini ifade etmişti.

 


Yorumlar

  1. kuyruk acısı… (2007 season)

  2. Dostum bu biraz olmamış. çünkü ortada hiç birşey yok.
    şahsen Reno gözümde bir anka kuşudur. Briatore'nin neredeyse sıfırdan kurup 2 kere dünya şampiyonu yapması, skandal sonrası sponsorlarını kaybetmelerine rağmen yeni yapılanma akabinde tekrar şu anki güçlü hallerine kavuşabilmesi benim için saygı duyulası şeylerdir.

    2008' sonrasında bile asla Reno'ya laf demedim. sadece Briatore/diaz işbirliğini kötüledim.

    diyorsan ki beni saygısızlık nasıl olur konusunda bilgilendir.
    o zaman bir örnek vereyim.

    Ör: Oversteer'i okunuşuyla yazıp OVIRSİ.TİR diye sana hitap edersem işte buna saygısızlık denir.

  3. watercolour avatarı

    Hamilton ağlamaya devam ediyor :)))))))) Desene daha hızlı bir tempom vardı ama geçemedim.Neden sağa sola çamur atıyorsun.AA sen harika mükemmel bir pilotsun yapma böyle Lewis.

  4. Dünya Lewis'e karşı

  5. Reno nedir? Renault de bari, saygısız

  6. abi sende taraflı olma koymuşun mclaren resmini

  7. Hamilton biraz fazla gereksiz konuşuyor şu sıralar.

  8. Forza_Jenson avatarı

    Adamınn doğal hakkı şikayet etmek.Kötü bi şey dememiş.Toro rosso nun da suçlu olduğunu düşünmüyorum aynı şekilde Şumi nin de.Tek suçlu alonso denen adam.Aslında Lewis lafı o yöne çekmek istiyor kimse anlamıyor.Benim önümde olan adama 20 tur sonra nasıl tur bindirirm diyor.Tur yiyen adamlardan bahsederken aslında kırmızı arabalı çocuktan bahsediyor.:)

  9. Tahsin dostum

    Tespitlerine katılır, üzerine sana saygılarımı sunarım.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hayırdır canbundy, kuyruğuna basınca hakarete başlamışsın üstelik yanına şakşakçılarını da alarak.
    Burada herşeyi biz yazarız , her hakareti biz yaparız edasından vazgeçin.Karşılık gördüğünüz vakit de böyle celallenmeyin.
    Nedir bu hamiltonu beyaz gelinlikler içinde saklama arzunuz anlamadım.Hamilton akkaşık mı?Hamiltonun şu kısa kariyerinde yaptığı olumsuz davranışları Alonso yapsa hemen üşüşürsünüz.Hamilton yalan söyler , küfür eder, herşeyden şikayet eder ama siz yine de Alonsoya sallarsınız.

    Alonso, Çin'de Perşembe günü yapılan basın konferansında Ferrari'den Massa'nın veya BMW'den Kubica'nın şampiyon olmasını tercih ettiğini belirtti.Bundan önce de fujide bunu alenen dile getirmişti.2007 gibi melanet bir sezon yaşamış olan Alonsoya sorulan soruların çoğu mclaren ve hamilton ile ilgiliydi.Kimin şampiyon olmasını istiyorsun.Massa ve Kubica..Peki gelişmiş olan aracınla massaya yardım edecekmisin.Evet elimden gelirse..
    2008 de mclaren araçları Alonsoyu her geçtiğinde kameralara kol sallayan havaya zıplayan dennise karşılık massaya yardım edebilirim sözü bence çok makul.

    Peki hamilton kendi şampiyon olma şansı yok denecek kadar yokken neden böyle konuştu.Çünkü zirvede 246 puanla Alonso vardı.Webberin takımdaki durumunu da şampiyon olamayacağını da gayet iyi biliyordu.Ayrıca hamilton için tehlike sadece vettel ve alonso idi.Webber şampiyon olsa zaten f1 bırakıp gidecekti.Ama Alonso ve vettel daha uzun yıllar hamiltonla yarışacaktı.
    Belki 2008 yılında Alonsonun aldığı tepkilere bakarak şimdi de kendisi cümleleri yuvarlatarak konuşmuş.Ama eminim kendisine kol sallansaydı alenen webbere yardım edebilirim diyebilirdi.Zaten son yarışın ilk metresinde sc girmemiş olsaydı vetteli geçecekti.
    Eylemin veya temennilerin ayrımını sen nerden yapabilirsin.Hamiltonun sıralamalarda 2 adet kamerayı uçurarak viraja girmesi ve mclarenin suzukadan beri çalışmayan kanadın bir anda çalışması dile getirilmeyen bir eylem değilmidir.?
    Neticede Alonsonun şampiyon olması istenmiyordu ve bu konuda mclaren pilotlarıyla birlikte elinden geleni yaptı.Baksanıza button bile Alonso şampiyonluğu haketmiyor diyebildi.
    Tek fark bunu basınla çok fazla paylaşmamış olmaları.Yani temenni beyanatlarını yarış içinde eylem beyanatına çok güzel dönüştürdüler.
    Gerçekleşmesi asla mümkün olmayan olayları temenni şeklinde beyan etmek ancak sizleri kandırır.

  11. 91 birincilik 7 dünya şampiyonluk kupası muhtemelen evinde duruyodur.Az kalmış baya ya hakkatten bişeyi kalmamış.

  12. Bunu vettel söylese alonsocu ve hamiltoncular demediğini bırakmazdı. hamilton mızmızlanmaya başlamış… İşine odaklanmalı… İspanyada kaç tur peşinden gitti vettelin geçseymiş.

  13. bazı arkadaşlara…
    geçen sene kanada
    şumicilere, red bullculara hak verebilirim ama daha bi yıl önce pilotları şikayet ettiğinde haklı buluyorlardı o şikayetleri şimdi unutmuş gibi hamilton çocuk gibi diyorlar yanlı olmayalım lütfen
    tur bindirmeler her zaman sakattır pilot gururna yediremeyenler veya birilerine yardım etmek isteyenler olabilir ama yol verme imkanı bulamayanlar da olabilir hamilton gördüğünü söylemiş fikirlerini belirtmesinde bir sakınca yok
    f1 de iki takım arasında ne kadar zayıf olursa olsun organik bağ bulunmamalı bu son yarışta olsa ve şampiyonluğa mal olsa ne olacak?

  14. idrak yolları değilde saldırma yolları enfeksiyonu demek daha doğru olur gibi can bundy :)) malum adamın aldığı nefes içinde hesap soracak bazı f1 uzmanları!!!.temenni ile eylem arasındaki farkı anlayamayacak duruma getirmiş onları kuyruk acısı. konuştukça batma durumu.:)

  15. eline klavyene sağlık hocam. :)) doğru söze ne denir.

  16. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Lewis isteğini belirtti yardım ederim demedi
    bazı şeyleri yazarken düşünmek lazım
    Basın sorar
    Bsn: Kimin şampiyon olmasını istersin
    Lewis: Elbette kendimin
    Bsn: Sen olamayacaksan
    Lewis: Webber olsun (onca yıldır F1 de ve ilk defa bu yıl şampiyon olabilecek bir araçla yarışıyor)

    Lewis ne desin ben olamıyorsma kimse olmasın bu yıl turnuva iptal mi olsun desin

    Ama Alonso o yıl yardım etmekten bahsetmişti yani ne gerekirse yaparım dedi ikisi farklı şeyler

  17. idrak yolları enfeksiyonu yaşayanlar için daha açıklanmış haliyle.

    diaz: Hamilton'a karşı Massa'ya yardım etmek istiyorum.

    ortada bir dilek veya temenni yok. eylem beyanatı var.
    ———————————————
    Lewis Hamilton: Eğer ben şampiyon olamazsam, Webber'in şampiyon olmasını isterim.

  18. inan beni çok güldürdün dostum tamam güldüm çekibilirsin şimdi biraz ciddi işlerle uğraşmam lazım soytarılara fazla vakit ayırmıyorum.

  19. watercolour avatarı

    Bence değil schumi bu sitede yorum yazan herhangi biri hakkında bile yorum yapmak senin haddin değil.

  20. Bu yorumundan oldukça memnun kaldım 😀

  21. schuminin yeteneğine asla laf söyleyemem haddim olamaz ama şuanda schumiden eski performansını beklemek maradonanın dönüp messinin ronaldonun ağzını açık bırakması gibi birşey olurdu. nesi kaldıdan kastım artık eski günlerinden uzak olmasıdır yoksa schumin gridde olması bile yarışların havasını değiştirmeye yeter. üstelik son günlerde sezon sonu bırakacak haberlerine üzülen birisiyim eskisi gibi başarılı olamasa bile yarışması onun isminin geçmesi bir f1 sever olarak beni fazlasıyla memnun ediyor yanlış anlamaya sebebiyet vermek istemem bu arada yorumlarından memnun olduğunu öğrenmiş bulunmak beni memnun etti :)) umarım seni yorumlarımla memnun etmeye devam ederim .:))

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2010 brezilya sonrası hamilton:" webberin şampiyon olmasını istiyorum "
    o tarihteki puan durumu
    246 Alonso
    238 webber
    231 vettel
    222 hamilton

  23. ben o temasta rosbergin schumachere hafif bi biçimde dokundugunu hatırlıyorum ayrıca schumacher hmiltonun tam vetteli gecicek oldugunu nerden bilsin ve sc periyodunu geçişi engelleyen bi faktor gibi aktarmişsin sc aracları yakınlastıdıgı için geçiş sansını arttıran bi faktordur

  24. rocco junior avatarı

    O zaman diğer pilotlar şikayet edincede normal bulacaksınız.Şampiyonluk yarışı veya değil herkesin hakkı var kimse enayi değil ki.Bakın Massa geçen sezon hrtler tarafından kanadı kırıldı ama şikayet etmedi yada Alonso son yarıştan sonra çıkıp şu pilot bu pilot engelliyor ey hakemler demedi.Çıkarsın aslanlar gibi yarışırsın.Elbette serbest herkes dile getirebilir ama diğerleri bunu yapınca ağlıyor,beslemeli ne bekliyordun gel geç mi diyecek sözlerinizi hatırlatırım.Son olarak matematiksel olarak şampiyonluk mücadelesi veriyor evet

  25. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    tmm bu konuyu burada bitiriyorum
    ama yinede şunu belirteyim içimden şöyle bir sezgi geçiyor
    ohhh iyi yapmış Schumi :p :)))

    bu arada Alman'a dikkat et derim
    ileride seni fena hırpalayabilir
    en azından soğuk buz gibi bira içirtebilir 🙂

  26. schuminin nesi kaldıki şuanda prim yapsın üzerinden lewis

    Senden böyle saçma bir yorum beklemezdim ama oluyor böyle şeyler. Git bak bakayım Medyanın en fazla peşinden koştuğu pilot kim, taraftar sayısı hala bile Mclaren takımının toplam taraftar sayısıyla yarışabilen pilot kim ?

    Sizin Lewisiniz iyice paranoyaklaşmış bu aralar. Bu yarışta da uçan kuşa suç atarsa şaşırmayacağım. Vettel onun Freddy Krueger'ı olmuş. Böyle konuşmaya devam ettikçe daha da itici olacaktır.

  27. lewisin son günlerde fazla konuştuğunu kabul ediyorum ama schumi üzerinden prim yapıyormuş hahaha schuminin nesi kaldıki şuanda prim yapsın üzerinden lewis.

  28. Lewis kendisine karşı birleşen pilotlara alışık.
    ————————————————
    yıl:2008
    "diaz, Renault'un son zamanlardaki rekabetçi formunun devam etmesi ile Lewis Hamilton'a karşı Felipe Massa'nın pilotlar şampiyonluğuna ulaşması için yardım etmekteki istediğini tekrarladı."
    ————————————————
    Lewis – McLaren
    Massa – Ferrari
    diaz – Reno

  29. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Didem k.bakma ama pilotun Schumi üzerinden prim yapıyor.
    bu kadar küçülmeye ne gerek var.
    yakışıyormu pilotuna şimdi.
    hrt'ye fırça atacağına Schumi'ye fırça atıyor
    bu kadar tutarsız bir pilot görmedim.
    hem sen şaka gibisin Didem hemde pilotun şaka gibi.

  30. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Yok Maykil Schumacher kardesim
    -Tesekkür ediyorum.
    -Ben buradaki Alman i da kil ediyorum böyle esprilerle puan cetvelini yolluyorum her hafta basi :))
    -Lewis in bu aciklamasi ile ile ilgili olarak de daha asagida senin Travma yazdigin mailin altinda düsüncemi yazmistim.
    -Bence Lewis veya herkes yarista yasadigini söylemekte serbest
    -O direksiyonun arkasinda o oturuyo ve yasadigi buysa söylemek zorunda
    -0.6 sn farkla kaybedilen bir yarista en ufak ayrinti gereksiz zaman kaybi bile cok cok önemli.
    -2xTorro rosso + 1MGP aracini gecerken herbirinde gereksiz 0.2sn kaybederse bu 0.6sn eder!!
    -Baska diyecek bir seyim yok bu konuda:))
    -Selamlar.

  31. Lewis şuanda Vettel ile şampiyonluk mücadelesi veriyor elbetteki yarışta yaşananları es geçecek değildir herhalde şikayet etmesi gayet normal.

  32. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    muratc MP4-26 güzel insan,
    eyvallah sanada selam ve ofisindeki Alman arkadaşımızada selam 🙂
    ikimizde farklı düşüncelerde iddialıyız
    bakalım zaman ne gösterecek.
    ben takım tutmam (ama ferrari'ye az-çok sempatim var diğer takımlara oranla)
    pilot tutarım daha çok.
    çektiğim acı çektiğim üzüntü kimseyi ilgilendirmez (nasıl Schumi geçmişte acısıyla-tatlısıyla bizlere yaşattı) bazen seviniyoruz bazen üzülüyoruz sonuçta bunlar normal şeyler.
    lewis konusuna gelince ben zaten inkar etmiyorumki
    şu aşamada görünen o'ki lewis Vettel'in en büyük rakibi
    ama son zamanlarda öyle bir şeyin içine girrmişki şaşıp kalıyoruz
    yani saçmalıyor işte lewis
    mp4-26 aracı şu aşamada RedBull'un en büyük rakibi (bunuda inkar etmiyorum)
    tamam güzel insan (varmı başka dertleşeeceğin konular)

  33. gereğinden fazla konusuryor gerçektende normalde severdim kendisini ama bu yıl biraz itici geliyor bana

  34. İşin içinde para varsa kimse pilotları dinlemez. Emir de verir. Red Bull'un şampiyon olması Renault'ya reklam imkanı verir. Mclaren'in şampiyon olması da mercedese tabii.

    Durum böyleyken Red Bull'un kendi takımından destek alması mantıksız mı?

  35. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Maykil Schmacher Kardersim
    -Selam ediyorum sana, tescilli ve azimli MGP ve Schmacher taraftari olarak kutluyorum seni
    -Bizim ofisteki Schmacher taraftari Alman seninle tanisip konusmaktan memnun olurdu herhalde:))
    -Schmacher i ve hatta Rosberg i ve MGP yi gecen seneden beri yerde sürünen performanslarina ragmen bu sekilde desteklemen icin tabiki senin secimin diyorum
    -Ancak inandigim birsey olarak söylüyorum Schmacher maalesef podyum görmeden sporu tekrar birakacak, Rosberg MGP de kaldigi sürece bilmem kac yarislik yaris kazanmama rekoruna her sezon 19-20 yaris daha ekleyecek.
    -Bu nedenle yol yakinken gel eve McLaren Mercedes e dön.
    -Cektigin acilardan ve üzüntülerden kurtul kardesim.
    -Cunku sen de biliyorsun sizlandigini söyledigin Lewis sampiyona da su anda Vettel de sonra sampiyon olma sansina sahip tek pilot.
    -Ve yine biliyorsun ki su anda Redbull i yenebilecek tek arac MP4-26

  36. herkes inkar etsede takım milliyetçiliği ve takımdaş durumları malesef var.

    geçen seneki son yarışta tesadüfün bu kadarı mı dedirten hadise gibi.

    gelelim melez renkli oğlan a

    sen değilmiydin geçen sene hakemlere yalan yalnış ifadeler veren ve sonrası çıkıp herkesten özür dileyen

    şimdi kimi kime şikayet ediyorsun.

    evet herkes taraf tutacak ne yazık şumi parmak çocuğu vs vs..

    ron amcan sana hiç sırt çevirdimi işte böyle bir şey artık anla bırak çocuk gibi misketlerimi geri ver olaylarını

  37. inanmaya başlasan iyi olur

  38. Çok güzel bir şey söylemişsin.
    "Daha sonra petrovun redbull garajındakilere gülerek el salladığını ve redbull garajından alkışlandığını hepimiz gördük.Reno motorlu araç dayanışması."

    Schumi de bunu dile getirdi zaten. "Ben eğer birine yardım edeceksem bu arkadaşım seb değil mercedes motorlu birisi olurdu" diye

  39. sendede bir acı durumu var.Ferrari ye her haberde bir laf atıyorsun.unutma sen bu takımla sevindin bu sayede 5 şampiyonluk gördün.

  40. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sende travma izleri duruyormuş maalesef 🙂

  41. Her yarışında duvarlara çarpan pilot ALonso nun önünde üstün pilot olup geçmesine engel olup şampiyonluğuna mal olunca bu sızlananlar ne dediler.Ne şampiyonluk yarışı nede sıralama veya yarış pozisyonu… bu sızlanmanın anlamı ne??

  42. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hamilton son zamanlarda "gereksiz" bir gerginlik içinde,
    eğer kendini frenlemezse dahada kötü şeyler başına gelebilir
    durun bakalım Monako daha bitmedi
    şu Monako bitsin ki istediği sonucu alamazsa elde edemezse daha ne salvolar dinleyeceğiz.
    şimdiki hedefi kim olacak acaba?
    bahisleri açalımmı :p 🙂

  43. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Önce şumi sonra toro rossolar , bakalım yarın sıra kimde..
    Şaka bir yana asıl mesele şudur:
    Nedense aklıma birden 2010 Abu Dhabi geldi.Yarışın ilk metrelerinde şuminin temassız attığı spine anlam veremediğimi acaba vettelin hamiltona geçilmesini önlemek için SC periyoduna mı ihtiyaç duyulduğunu söylemiştim.Hamilton çok iyi start almıştı ve vetteli geçmesi an meselesiydi.Ayrıca webberin pitten çıkar çıkmaz önündeki kardeş takım toro rossoyu hiç zorlanmadan geçtiğini ve bununla Ferrari kenarını yanılttığını söylemiştim.Aynı Alguersuari massaya yarış sonuna kadar geçit vermedi.Ne de olsa redbullun yedek pilotudur kendisi.Daha sonra petrovun redbull garajındakilere gülerek el salladığını ve redbull garajından alkışlandığını hepimiz gördük.Reno motorlu araç dayanışması.
    İşte o zamanlar bütün bunları dile getirdiğimde aldığım tepki KOMPLO TEORİSİ olmuştu.

    Şimdi hamilton da bu yardım olaylarından bahsedince demek ki ateş olmayan yerden duman çıkmıyormuş diyesi geliyor insanın.
    Bu gün bana yarın sana.

  44. lewis belki sızlanıyor gibi duruyor ancak, zaten rbr yakalamak imkansızken, eline çok ender görülen bir fırsat geçmişken böyle hususlar adamı iyice ayar etmiş gibi. lewiste birçok kimse gibi geçen hafta vetteli geçemediğine birtürlü inanamamış gibi.

  45. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Bence Lewis veya herkes yarista yasadigini söylemekte serbest
    -O direksiyonun arkasinda o oturuyo ve yasadigi buysa söylemek zorunda
    -0.6 sn farkla kaybedilen bir yarista en ufak ayrinti gereksiz zaman kaybi bile cok cok önemli.
    -2xTorro rosso + 1MGP aracini gecerken herbirinde gereksiz 0.2sn kaybederse bu 0.6sn eder!!

  46. rocco junior avatarı

    Vallahi araç tasarımını bilemem belki karışıyor ama Hamilton da çocuk gibi sızlanmayı bırakmalı.Efendi gibi yarışını yapıp söke söke almalı.Böyle haftada bir bir pilotu ve takımı suçlamak olmaz.

  47. lewıs hakLı vetteLin eLine ßir ucak wermişler anca poLü aLıo hamılton trafiqe takıLmasaydı görürdüm sizi rbrLer

  48. Ama bu kadar fazla bence. Tamam çok güzel bir yarış ortaya çıkardın herkesi heyecanlandırdın ama olmadı. RBR' yi geçebilecek kapasite değildin. Bunun için bahane bulmaya gerek yok ki… Schumiyi suçladın adam banane Vettelden ben işime bakarım dedi, şimdi de Toro Rosso pilotlarını eleştiriyorsun. Monakodan sonra çıkıp Vettel'i ana yol vermedi diye şikayet etmezse iyidir:)

  49. Yusuf  Hitay avatarı

    o değilde farklı bir araç tasarımı yapamamışlarmı. iki takımı ayırt etmek zaten zordu, birde torro rosso'nun yeni burnu iyice rbr'yi andırır oldu. aynı takımdan 4 araç var gibi pistte, dikkatli bakmadan önden çekimden ayırt etmek zor oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir