Renault Takımı Finansal Sıkıntıda

yazar:

kategori:

İsim sponsoru Group Lotus’un davasıyla ilgili bugün manşetlerde yer alan takımın maddi açıdan çok zorlu günler geçirdiği söyleniyor.

Auto Motor Und Sport “Mahkeme kararı yanlış zamanda geldi. Rusya’dan beklendiği kadar para akmıyor. Robert Kubica’nın kazasından beri diğer sponsorların ilgisi durdu.” sözlerine yer verdi.

Aynı haberde Renault takımının motor tedarikçisi ve isim partneri Renault’ya 10 milyon Euro’dan fazla borcunun olduğunu iddia etti.

“Takımın sahibi Genii Capital, sponsoru Lotus’tan takımın günlük yönetiminde ve aracın gelişiminde daha aktif rol almasını istiyor.”

“Padokta Renault’nun gelecek sene, motor borçlarının ödenmemesi halinde Cosworth motoru kullanması gerektiği şeklinde söylentiler var. Fransız şirket de başka bir müşteri arıyor. Bu yüzden niçin Williams olmasın?” sözlerine yer verildi.

 


Yorumlar

  1. renault gibi bir şirketin maddi sıkıntıya girmesi ilginç yılda milyonlarca araç satıyorlar para sorun olmasa gerek.

  2. Geçen sene zaten renault takımı genii ye satmadımı tekrar niye geri dönsün ki.

  3. Ortada yüzde yüz bir Renault takımı yok Bu sıkıntıyı yaşayan Geni Renault un yerinde olsam bu borcun yerine Geniden hisse alırım :)))

  4. renault da mı gidiyor nasıl iştir bu böyle

  5. komediye bak yaa! adamlar bir yola girmiş, siyah altın lotus renault'yu canlandırmaya çalışıyor (gerçi tamamen pazarlama politikası bu ama) renault'un hayrına bile 1-2 sene motor vermesi gerek.

  6. iyi olmus

  7. Pek de şaşırmadım açıkcası… Alonso ayrıldıktan sonra krizinde etkisiyle neredeyse Honda gibi çekiliyorlardı sonra Kubica falan tuttu yakasından derken bu sene o da yok, Petrovun parasıyla kullandığı kanıtlandı açıkcası ama geçen yıl ki Petrov yok yani o koltuğa hakkıyla oturuyor dersek yanlış olmaz, adam Nick den geri kalmıyor…daha iyi olduğu yarışlarda oldu… Bu durumda Renaulta acil nakit akışı lazım, Mesela bi kaç podyum gibi….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir